Снимки – спомени от близко и далечно минало - 2

• 335 323
  • 7 493
  •   1
Отговори
# 270
Аз още точа лиги по вафла "Свежест". Хрупкава, с лимонов крем между корите и полята с черен шоколад. Абсолютно съвършенство беше - не твърде сладка, леко кисели, свежи лимонови нотки и разкошен, топящ се шоколад. Мням!
Някъде през 90те, неясно защо, спряха да ги произвеждат...

# 271
А този тостер и ние сме го имали помня го ...кръц настрани и се отваря цялата страница, вадиш филията и я обръщаш от другата страна да се изпече Wink
хубавото му беше че всяка дебелина филия става за разлика от днешните тостери. Лошото му беше че ръчно, отваряш, обръщаш, -затваряш и трябва да бройкаш, да не изгори филиятана въглен- нямаше автоматично изключване. Колко хляб сме изяли с него Wink Wink

# 272
Имаше едни шоколадово вафли ( не се сещам името ) в синя опаковка с нарисуван заснежен планински връх. Как ги хапвах с кисело мляко ... заминаваха много бързо. И бонбони "Простор" с газирана вода.

Шоколадова вафла "Боровец".  Хапвам си в момента.

# 273
  • София
В детската градина съм ходила с карираните престилчици. В първите групи бяха на малки сини и бели квадратчета, а в големите - на големи червени и бели. Всяко дете си имаше избродирана на гърдите някаква картинка, за да не ди объркваме престилките. Моята беше две черешки. Много си ги харесвах. Майка ми ги беше избродирала.
Бродираше и някакви букви на чаршафите, защото се даваха за пране в обществена пералня.

# 274
Сега гледам на Красно село едни страхотни сладури, явно от някаква частна детска градина. Извеждат ги, като една учителка върви отпред и една отзад. Като минат покрай човек, или ако седим с ММ в кафето, всички един след друг казват: "Добър ден, господине, добър ден, госпожо", и така около 20 дечица.

# 275
Ето я сградата, за която говорихме вчера:

# 276
  • на брега на морето
Като минат покрай човек, или ако седим с ММ в кафето, всички един след друг казват: "Добър ден, господине, добър ден, госпожо", и така около 20 дечица.
Е, как да не ги нацелуваш всичките!

# 277
  • София
Аз още точа лиги по вафла "Свежест". Хрупкава, с лимонов крем между корите и полята с черен шоколад. Абсолютно съвършенство беше - не твърде сладка, леко кисели, свежи лимонови нотки и разкошен, топящ се шоколад. Мням!
Някъде през 90те, неясно защо, спряха да ги произвеждат...

Вчера говорих на мъжа ми за тях. Обожавах ги.

# 278
Поздравяването е вид форма на уважение. В частните училища задължително ги учат децата. Аз като бях в детската градина, една от възрастните ни учителки също държеше да поздравяваме вежливо всеки ден. У дома родителите ми и бабите и дядовците също държаха много на учитивото поведене.
Спомням си, че в детската градина проверяваха за чистота на нокти, уши, дали имаш кърпичка в теб.

# 279
Това с проверяването даже и до 4-ти-5-ти клас го правехме.
Даже отговарях за едната колонка чинове и ме караха да записвам в три графи кой как е дошъл. После трябваше да се дава отчет и да вадиш кирливите ризи на по-немарливите съученици на показ. Много неприятно ми беше.

# 280
Оф, да, това беше много гадно по времето преди 89та и малко след това. Проверявахме се за нокти, чисти ръце и даже за въшки. Не, че тогава съм знаела как изглежда въшка, но си ровехме по главите. Angry

# 281
Не си спомням това кога е било актуално.Снимката е от нета.

# 282
  • Deutschland/HE
Това е края на 1999г до към 2001-2г.
Има евро, махнали сме 3те нули, долара е над 2лв.
Аз нямам спомен да съм плащала такса, за да виждам кой ме търси. Имам моб. телефон от края на 2000г, но може и да съм забравила.

# 283
  • София
Не си спомням точната година, но бях студентка. Значи някъде около 2000, по-скоро малко преди 2000.
Чинно си платих за CLIP, а имаше и CLIR - да си криеш номера. И него платих Rolling Eyes.
След не знам колко време станаха безплатни Grinning

# 284
Тогава нямаше възможност/опция да си проверяваш колко минути/лева са ти останали в мобифона. Беше малко терсене.

Общи условия

Активация на акаунт