Априлчетата за пръв път дядо Коледа ще поздравят

• 8 928
  • 289
  •   1
Отговори
# 105
Цитат
Мамчета я кажете биха ни ваксина миналия месец Бцж и още не се е зачервило до 10 месец трябвало да се зачерви при вас как е  newsm78 а отдолу на лакътя кожата му е една изпръхнала възможно ли е да е от имунизацията или е нещо друго

И на Стефан не му е зачервено,а на предишната имунизация го гледаха и май щесе наложи реимунизация Cry

Болезнена ли е! Как е понасят децата! Аз май не помня да му е било зачервено рамцето... Thinking

# 106
Пете, не са ли му сложили БЦЖ при раждането на раменцето? По принцип знам, че БЦЖ може и да се отложи за известно време, но след като се постави, трябва да се появи зачервено петънце на раменцето. Известно време след това се получава гнойна язвичка, която не трябва да се пипа. След това се обелва на няколко пъти и после остава червен белег. Ако няма белег, се прави проба манту - драсва се леко кожата на ръката над китката и ако не се появи реакция до няколко дни (зачервяване и подуване на мястото на драсване), се прави реимунизация на БЦЖ-то. Не знам дали боли - на мен не са ми правили.

Кожата едва ли е изпръхнала от имунизацията, по-скоро я е протъркал някъде.

Оф, аз се уморих много. Дребосъчков заспа и Младен използвахме да чистим. Тук нямаме много мебели, но нали преди нас не е живяно няколко месеца и холовата гарнитура е потънала в прах, а паяжините са по всички ъгълчета. Бяха, де. Сега вече е чисто и проветрено  Rolling Eyes Само дамаските на гарнитурата остана да изпера, но си го оставям за домашна работа през седмицата. Сега ще поизлезем да си накупим някои необходими домакински нещица, като например черпак, сушилник за съдове и сушоар  Mr. Green Не ме питайте как съм сипвала супа тая седмица с една дървена лъжица  Mr. Green Ма нали съм обявила вечна диета на Младен, да му мисли!

Честито на месечковците, Мимка, много целувки на твоята племенница Лаура и пожелания да са живи и здрави двечките с мама!

# 107
A някой да знае кашкавал кога се въвежда?

# 108
Мимка, доколкото знам - 8-ми месец. Кашкавалът е май по-лесно усвояем от сиренето.

# 109
Мисти, към доки в Дружба чак януари ще идваме за консултацията, иначе сме при Стоилова. Ама като идвам натам ще ти звънна, живот и здраве. А как му е муцунката на изправящия се вече Криско? Цункай го от мен и Маги по удареното. Hug

Нищо му няма, гледам на баща му е същото /той и той е бил буен/, я зарастне, я не, казаха ми, че няма да са му раздалечени 100% предните зъби. Mr. Green Оперативно се правело - режело се нарочно при такъв проблем у някои деца.

Честито, Мимка за племеничката! Кашкавал: аз мисля, че се чака минимум до годинката, тежки са мазнините в него, не се разгражда добре от бебетата. В сиренето няма толкова мазнини.

Шоколад и ние близнахме! Whistling Крис докопа цял шоколад и отгриза парче барабар с обвиквката и станиола! ooooh!

Иначе е захранен с мандарини и киви. Mr. Green За кивито особено държах, защото има най-много витамин С, а е зима. Rolling Eyes

И от нашето БЦЖ няма ни следа, но знам че се чака до 10-ти месец и после е мантуто. Дано се промени дотогава. Аз пак не разбрах Петето кога е имунизирано детето. newsm78

# 110
ЧЕСТИТО НА МЕСЕЧКОВЦИТЕ! Hug Heart Eyes Hug

Филипка, и аз снощи - социален животец!  Peace Вили добре се е представила - мама пак ще зачезва, като й стегне шапката! Mr. Green

Бюти, кажи за просото и др. - и мен ме интересува и искам такава закуска с извара да давам! Praynig

Овесени ядки някой дава ли домашно приготвени?  Thinking Гледам, че ги има в една закуска на Хип и аз май с това ще въведа глутена, като не броим овесената вода.

Днес си направихме семейния коледен подарък - нов ел.уред и ни е приповдигнато! Party

# 111
Малката още от време на време стъпва на пръсти има ли и други бебоци, които не стъпват винаги на цяло стъпало????

# 112
Здравейте,
Мимка и ние сме редовно на пръсти  bouquet
Честита ти племенница HugЖива,здрава и щастлива

Заспиваме към 22 и ставаме към 10,но понякога ставаме към 23 и си играем с тати #2gunfire
Шоколадът е забранен от мен до 2-3 годинки(как ще го опазя незнам Thinking)
Твърда храна ядем 80 грама в 11 часа и понякога още 30тина към 18-19
Кърмим се към 15-16 часа  от 9-9.30,а вечер вече дори незнам  похапва ли... спи ли... newsm78
Проходилка не ползваме

Я ми кажете има ли някой който да не дава сирене или извара?
Някой дава ли масло и ако да защо?
малко тъпи въпроси,но.....

и ми е интерено за кашкавала....Казвали са ми ,че е трудно смилаем и се залепвал по червата newsm78Дали има нещо вярно?

Днес паднахме от спалнята,но се приземихме по корем.Как стана и аз не разбрах Rolling Eyes

# 113
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ МЕСЕЧКОВЦИ
Ето ви една скромна почерпка от нас послучай 8 ни месец  Laughing
И ние понякога стъпваме на пръсти.
Сирене давам не много често, най вече като ядем ние му давам че иначе не ни остава на спокойствие. Някъде към 2-3 пъти в седмицата с неговото ядене. Масло само веднъж като му направих попара с чай но въобще не я хареса така че повече не съм му и давала.

# 114
За маслото ми казах ,че има незаменими витамини и било страшно полезно.Дали на 8 месеца може да се дава newsm78?

Забравих да напиша и по колко спим през деня-
30 мин - 1 ч  около 12.30-13.00
около 1.30-2часа  към 16-17 часа
абе дневният сън ни е м/у 2-3 часа

Някой пробвал ли е  да предложи нещо на манджа вместо на пюре и ако да ,как се приема?

Последна редакция: сб, 16 дек 2006, 17:13 от ~Цвети~

# 115

Честито на месечковците Кристиан, Милена, Димитрина, Иван и Денис  Tada

Цвети, аз не давам сирене и извара. Въобще си мисля съм много назад със захранването аз, ама не се тръшкам. Едва сега започнах да и давам бисквитка или сухар да смуче и то много рядко се сещам. Струва ми се, че човешката Mr. Green храна ще я започна по-сериозно към годинката с тези темпове. И аз мисля че кашкавала не е добра идея на този етап.

Данче, аз на Лекса БГ не и говоря. Сега да не земете да ме оплюете, нищо против нямам към родния си език, тя един ден така или иначе ще го научи, пък и ние нали плануваме да се връщаме в БГ. Може би и затова съм толкова настоятелна с английския, че да го попие хубаво от сега, за да не го забрави после. Иначе майка ми и татко и и говорят само на БГ, така че чува и двата. Друга причина аз да и говоря само на АНГЛ. ( и друг път съм споменавала тук) е че при двуезични деца се започват и двата езика от самото начало, като единия родител говори само и единственно един език а другия родител противоположния. Така детето правило уж разлика и в последствие не смесвало двата езика и същевременно научавало и двата едновременно. Паживеем увидем както се казва, после ще давам съвети.

Последна редакция: сб, 16 дек 2006, 17:26 от missZ

# 116
ЧЕСТИТО НА МЕСЕЧКОВЦИТЕ!!!

Сиренце давам с попарата, днес и кус-кус хапна за пръв път и страшно и хареса. И на двете слагам масло. Кус - кус -  обикновен , яде си го без проблеми и го варя във вода, а не в мляко, защото останах с впечатлението , че някой питаше в какво мляко го варим.

Вече няколко пъти и давам от нашето ядене, когато е подходящо и не го пасирам, а само с вилицата го мачкам, не и беше проблем да яде така.

Днес не можах да отида на благотворителния базар, но утре съм там, дано остане нещо и за мен. Разбрах,  че всичко било много красиво и много неща са изкупени  Grinning

# 117
Смини, честита ти придобивка - със здраве и много удоволствие да си я ползваш!  Wink Ама не твърде дълго, че Али Бали ще си иска дружинка! Mr. Green

Цвети, сирене още не давам. Ще започна с извара, но не съм решила още кога. Маслото няма пречка, но за себе си не съм наясно, дали е съвместим с кърмата, т.е. има ли смисъл от него, щом кърмиш на поискване. newsm78

ЧЕСТИТА БРАТОВЧЕДКА НА АНЖЕЛКА!  bouquet

# 118
С овесени ядки правя следната следобедна закуска:
20гр. овесени ядки +125мл. вода оставям да поврат 1-2мин. след което добавям нарязана и обелена ябълка и оставям да се задуши за 3-4мин. След това го пасирам  и е готово за консумация.(Део много го харесва)

# 119
Честито на днешните ни месечковци Heart Eyes

Овесени ядки някой дава ли домашно приготвени?  Thinking Гледам, че ги има в една закуска на Хип и аз май с това ще въведа глутена, като не броим овесената вода.
Аз давам овесени ядки с мляко и някакъв плод или с вода и козе сиренце за закуска.

За маслото ми казах ,че има незаменими витамини и било страшно полезно.Дали на 8 месеца може да се дава newsm78
И масълце слагам понякога в зеленчуковите пюрета или сутрин като давам нещо със сирене. Педито също спомена, че имало нещо си доста полезно, ама като не запомних какво Embarassed

Аз ходих на базара, наистина има много оригинални неща, ние се обзаведохме с няколко интересни неща. Поздравления на всички участвали, страхотни неща правите! Hug  bouquet
Бабълче, мецанке, много хубави неща сте направили  newsm51 smile3525

Аз все се каня да пробвам да направя изварата дето мама мецанка каза, ама другата седмица ще свърша и това, а пък сега ми е едно празнично вече, от понеделник съм отпуска и се чувствам супер заредена с енергия да се занимавам с хиляди приятни нещица, за които все не намирам време покрай работата, та се надявам сега да успея да се насладя на почивката Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт