Априлчетата за пръв път дядо Коледа ще поздравят

• 8 928
  • 289
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Напоследък x_diabet_mama ми се губи  newsm78 дали пък не е със сменен ник и аз да не съм в Час newsm78

сори мама, тук съм ама само надзъртам  Hug

Вчера и ние намазахме с коледен банкет - 950 човека, грандиозен купон, ама бях до мъжо и го ръгах в ребрата за всяка чаша, та Тцачи трябвало е да си на местопрестъплението мацка   Mr. Green

Ани спи 12 часа през ноща без да се буди и после още два пъти по 2-3-4 часа, незнам що толкова много, сигурно щото майка си умира да я приспива. Joy
Яде доста, като бездънна яма е, но има голям проблем със запека, милото преди няколко дни се беше разкървавило от напъни, то не е запек но много сухи и твърди ги изкарва,   при някой друг така?

мецанка появи ли се? дали е изконсумирала подаръка на мъжа си Спа центъра?  Mr. Green

Последна редакция: сб, 16 дек 2006, 21:27 от х_diabet_mama

# 121
  • София
Мерси за почерпките!Да са ви живи и здрави отрочетата!
Смин, ечемика и просото ги сварявам  само и добавям извара....Малко ме беше страх да не се задави с ечемика, защото е по-едър и от ориз,ама си го хапна без проблем.Но можеш да го пасираш примерно, ако ви е едър. Аз ги купувам от диетичния щанд в ЦБА по принцип. Wink
Тцачи, мила, и аз мразя мъжките изпълнения...при нас не са точно от това естество, но...има за какво да го  #2gunfire
Мимка, ти трябва да знаеш по-добре от нас. Доколкото виждам, влиза във форума, но не пише. Sunglasses
Енви, аз ще купувам в най-скоро време фини овесени ядки и мисля с плод вместо каша да ги давам. Някакси по- ми върви, отколкото със сирене, пък де да знам... newsm78
Мимка, и Давид си стъпва половината пъти на пръсти, ще се оправят,няма страшно!Можеш да я държиш права, на едно място, да се подпре на нещо...и лееекичко да й наклониш телцето назад, така чче да застане на цели стъпала. Аз така правя и ми се струва, че има ефект.
Цвети, аз давам манджа /в смисъл, че не пасирам/ ориз с месо и мачкани картофи с месо, дадох и грах /като го беля, се разделя на 2 половинки зрънцето и така го яде/
Екс-че, Hug!
А, Бабълчето какво е изрработила за базара? Embarassed
Смин, Дарина, доколкото разбрах е спечелила място на финала, така че сега остава да се мобилизираме да гласуваме с sms-и на 27.12
Хахахах, давам Публикувай, а то.... Възникна следната грешка при публикуването на новото мнение:
Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 120 нови отговора. 
 Shocked hahaha

# 122
  • 2 етажа над тавана
Привет Hug

На базара днес беше голяма тарапана, много народ, много мами и естествено аз като отидох почти нищо не беше останало Tired Даже на Мецанка колиетата, дето исках да си купя.

Маги също стъпва доста на пръсти.
Сирене, извара, кашкавал не давам. Масло също.

Честито на всички месечковци !  bouquet

Цачи, хемми стана смешно, хем тъжно - мъжете май все не осъзнават на 100%, че имат деца и вършат щуротии. На мен на моменти ми се струва, че си гледам 2 деца вкъщи, само дето на голямото(таткото,т.е.) магариите са по-големи.

# 123
Бюти, пак ще питам за просото - в какво съотношение с вода вариш и иска ли предварително накисване и пр., както кафевия ориз? newsm78

Отивам, да си гушкам синчето, че като заспи сестра му, тогава идва неговият ред, и да спинкам! Tired
Спокойна нощ! Hug

# 124
Честито на месечковците- Кристиан, Миленка, Дими, Иван и Дениз!   bouquet

Данче, за лятото още  нямам планове, сигурно ще си дойдем пак в Бг и този път вече ще организираме нещо, та да се видим най-накрая  Grinning

Цвети, сирене и извара не съм давала още.

missZ, за ученето на двата езика едновременно си много права, аз съм на същото мнение.

Аз да питам - когато бебчетата нямат зъбки, могат ли да им се дават  храни за гризкане.... примерно- парченца плодове, бисквитки ????

# 125
  • 2 етажа над тавана
Аз да питам - когато бебчетата нямат зъбки, могат ли да им се дават  храни за гризкане.... примерно- парченца плодове, бисквитки ????

Може, може, така се стимулира дъвченето, не е свързано със зъбите. Е, поне така знам, ако греша - ще ме поправят, надявам се Mr. Green

# 126
Добро утро!

Честит Рожден Ден на пам денис!!!  bouquet  bouquet  bouquet

# 127
Честит рожден ден на Пам денис!
Честито на месечинковчетата и специално на Стаско и мама Данче!

Добро утро!
Днес тук пак е пролет  bouquet Пращам на всички, при които мъгла - слънчице Hug

Бютич, мерси за инфото, днес ще му купя и утре ще го пробвам Peace
Цвети, аз давам извара с картофи за обяд, или с малко кус-кус за закуска (тогава слагам и малко масълце) - добре се приема bowuu сиренето и кашкавала ще почакат
енви, мерси за пожеланията, искрено се надявам да не ползвам придобивката си повече от 2-3 години Crazy аз нали съм любопитна - кажи с какво се сдобихте де Blush

# 128
Здравейте кажете нещо изпитано за подсичане, че бая я подсекох Embarassed
честито на месечковците

# 129
Мимка, healing cream на Себа Мед - ние с това 2 пъти сме се оправяли за 1 ден Peace
http://shop.danet.bg/product_info.php?manufacturers_id=78&products_id=1517

# 130
Мимка, и крем "Здраве" също много помага - абе какъвто и да е крем с цинков окис за бебета ще ти свърши работа. Каквото и да приложиш, трябва да мажеш много обилно на всяко преобуване и да преобуваш често.

Аз пък знам за кашкавала, че се усвоява по-лесно от сиренето при някои хора (само че минал през топлинна обработка, тогава изчезва някаква съставка), на които лиспва стомашен ензим за преработка. Не съм сигурна точно, но имам една колежка, която не може да яде сирене, а кашкавал - може. Проблемът при кашкавала по-скоро е, че е солен и не може да се изкисва като сиренето. Иначе кашкавалът също е вид сирене, само дето маята за приготвянето му е различна  Peace

Рина, можеш да даваш храни за гризкане като банан, разрязан на четвъртинки, картофче, парче сухар, бисквитка, мека круша, печена ябълка (суровите са твърди и може да отхапе парченце и да се задави,сурови моркови не се дават по същата причина). Важното е храната да е мека и да става на каша като се притисне от венците и езика или да се топи от слюнката (примерно бишкотите плазмон, обикновените бисквити, препечения хляб). Можеш да даваш еднократно замразени мини кроасанчета от пълнозърнесто брашно (само да нямат едри парченца), те също се топят в устата.

# 131
Честито на месеЧковците от днес   bouquet Честит рожден ден на Pam denis

Киви мисля, Че е много рано да давам - Чувала съм Че предизвиква много алергии. ИнаЧе съм давала мандарина и сок от портокал по предписание на педиатърката ( с това се захранихме - ябълка, круша, банан и портокал)
Запек: и ние бяхме същата история. При нас не помогна, но пробвай с прясно изцеден сок от портокал, водиЧката от сварени овесени ядки, разхлабва и маслото или зехтин в пюренцето.Нас ни оправи едно прахЧе - Eupeptin. Не знам дали в Бг името му е същото, ако искаш мога да ти пратя съставките му на лиЧни.
Сирене и извара съм давала, приема ги добре, кашкавал как давате?
Зъбки нямаме и ние, но давам бисквитки и хляб, много обиЧа  Mr. Green

# 132
Здравейте!

bdbaloniЧестит Рожден Ден на pam denisbdbaloni
                                  Пожелавам ти много сбъднати мечти!

Честито не месечковците- Стаси и Тони, Златомир и Мартин!

юлче, Бабълче   bouquet

# 133
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ПАМ ДЕНИС! Hug  bouquet Hug

ЧЕСТИТО НА МЕСЕЧКОВЦИТЕ! Hug Heart Eyes Hug

# 134

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ПАМ ДЕНИС! Hug  bouquet Hug

ЧЕСТИТО НА МЕСЕЧКОВЦИТЕ СТАСИ, ТОНИ, ЗЛАТОМИР И МАРТИН!! Hug Heart Eyes Hug

Ауу, чак не вярвам какво затишие тук от вчера.

Рина, и ние сме без зъби, но вече няколко пъти и давам да се плюнка с бисквитка или сухар. Голям мъзгоч  Mr. Greenстава. Още започнах да и давам на Гърбър плодовите 'пъфс', тях ги харесва само дето не може да си ги хапва сама. Не и иде на акъла горката какво да прави с тез цветенца и само ги стиска.
Я да питам тукашните мами, като се отвори дума за тази извара. При нас Рикотата ли ще му е заместител и бихте ли дали от нея? Аз понеже не обичам такива неща и не купувам, та незнам дали е подходящо за бебоци. Друго, което искам да попитам е ( Бурка май вече е давала) за киселото мляко. Значи вчера в детското списание четох че на 9 месеца може да се даде кисело мляко, аз мислех да изчакам с това до годинката. Обаче ми казаха, че тези на Йо Бейби били страхони ( и са органични), само дето са все плодови, а Лекса още не е в час с плодовете. Та някой давал ли е от тези специално и дали въобще е добре да се даде от тях сега или да чакам?

Общи условия

Активация на акаунт