Априлчетата за пръв път дядо Коледа ще поздравят

• 8 935
  • 289
  •   1
Отговори
# 210
Деси,ами аз веднага намазах с дефламола и явно се успокои раничката,но беше тръгнало да става мехурче на
двете пръстчета и мазах със един крем за кожни изгаряния и червеното отшумя,мехурче не стана,а започна като коричка да се образува,но се е обелила и отдолу раничка и вече не знам с какво да я мажа  Rolling Eyes

# 211
  • София
Не съм прочела всичко, защото бързам да отговоря - на изгорено мазно, колкото по-често по-добре. Аз се пръсках с един спрей за рани, прави пяна, АБ беше обаче не помня името,  в аптеката не може да не препоръчат нещо. Връщам се да чета.

# 212
Аз се пръсках с един спрей за рани, прави пяна
Май Пантенол се казваше Thinking

# 213
  • София
3. Как се будят? -ами съвсем нормално понякога с мрънкане,понякога сама си говори като зет ми  Mr. Green Давид  Hug
Родени един за друг! Mr. Green Пу,пу,пу, да не им е уроки! Mr. Green
Дея, а какво й стана на Дея-Мария-да не е пипнала котлон или нещо такова?Ако е това-спокойно...брат ми едно време на тази възраст се изгори на печката и много бързо му мина!

Да ви кажа, Давид тази вечер съм го приспивала час и половина.. Rolling Eyes..15 минути сукане, после игра newsm44, после сукане, после в креватчето 31 пъти изправяне /броих ги от любопитство/ 1crib, после 5-10 мин сукане и заспа.Как не се измори това дете, не знам Tired Tired Tired
Утре сме на едно тържество с Дядо Коледа  santa2 Дано да е хубаво времето, че иначе няма как да се замъкнем! Praynig
А подаръците-на Давид-люлка и надуваем платноход с топки; на татито- любимият парфюм и още нещо...;на майка и татко-картина за новата къща;на Филипа и Пресил-козметична чантичка Samsonite и BabyGymtastics на Fisher-Price/е, той ще намаже малко повече, щтото е от Брюкселския Дядо Коледа, който ще прати подаръка по майка ми Mr. Green/

# 214
3. Как се будят? -ами съвсем нормално понякога с мрънкане,понякога сама си говори като зет ми  Mr. Green Давид  Hug
Родени един за друг! Mr. Green Пу,пу,пу, да не им е уроки! Mr. Green

Ама голяма гледка е бил твоят син тази вечер  Mr. Green Mr. Green Mr. GreenНощна птичка е  Laughing не му се спинка

Дея, а какво й стана на Дея-Мария-да не е пипнала котлон или нещо такова?Ако е това-спокойно...брат ми едно време на тази възраст се изгори на печката и много бързо му мина!

Да ви кажа, Давид тази вечер съм го приспивала час и половина.. Rolling Eyes..15 минути сукане, после игра newsm44, после сукане, после в креватчето 31 пъти изправяне /броих ги от любопитство/ 1crib, после 5-10 мин сукане и заспа.Как не се измори това дете, не знам Tired Tired Tired

Ххаха пу,пу и аз плюя  Heart Eyes

Ами работата е там,че аз 8 месеца я опазих,а баба й за един ден я окипази заради едно не съобразено действие  Tired ,вече ми писна честно ви пиша,забелязвам че страшно много съм  изнервена напоследък и си го отнася половинката и всичко това благодарение на свекър и свекърва  Tired
Та ситуацията е такава- държи я баба й седнали на един стол в тях ,а те имат газова печка /ей затова не искам печки / и пада една играчка и баба й вместо да я вдигне после се навежда с малката да я вземе,при което обаче две от пръстчетата на малката отиват направо на нагорещената решетка ,а аз чух само изплакването и я гушнах,а малко по рано я предупредих страшно да внимава с тези печки  ooooh! Запалих колата и по аптеките да купувам мазила,та затова сега и разпитвам ,да не да съм пропусна нещо по ефикасно
 Както и да е,писна ми да ви кажа много се изнервям,затова и е причината да не влизам често тук,не благодарни хора са,магазин им правя като само да си продават в него,да ама не  Tired пак недоволни ,научиха малката на ръце като им го кажа се засягат и се сърдят,но аз си бера после ядове,ама хич не им пука и сега за капак и пръстчетата и изгорени  Close Не знам какво да правя вече  ooooh! с тези хора

# 215
  • София
Голяма съм заспа  Embarassed Embarassed Embarassed

Честито осмесване на Дея-Мария, Валката и Йоанка!    bouquet

Деич, незнам какво да ти кажа, разбирам гнева ти. Гледай обаче да не си го изкарваш на половинката, той е готин  Mr. Green, изкарвай си го тук, носиМ на бой, на яд, на скандал  Mr. Green
За пръстчетата какво взе? Мазвай й ги с масълце, ще помогне и няма да навреди ако ги оближе  Heart Eyes

# 216
Голяма съм заспа  Embarassed Embarassed Embarassed

Честито осмесване на Дея-Мария, Валката и Йоанка!    bouquet

Деич, незнам какво да ти кажа, разбирам гнева ти. Гледай обаче да не си го изкарваш на половинката, той е готин  Mr. Green, изкарвай си го тук, носиМ на бой, на яд, на скандал  Mr. Green
За пръстчетата какво взе? Мазвай й ги с масълце, ще помогне и няма да навреди ако ги оближе  Heart Eyes

Mr. Green Mr. Green успя да ме разсмееш както винаги,знам че не трябва на него,той толкова ми угажда и на най-големите капризи  Blush,ама нали знеш,че винаги така става  Confused
На вас не искам,даже не искам и да натоварвам с глупости,прекалено близки ви чувствам,че да ви тормозя и вас,а май напоследък си го държах в себе си,а от скоро започнах на колата да си го изкарвам  Blush

Ами понеже се е обелила кожичката и се отвори малка раничка продължавам с Дефламол,ще пробвам и с масълце  Hug

# 217
Здравейте и от мен!
Деичка, за изгореното наистина е много ефикасно Пантенол - за пръскане е... оранжев надпис... ама и мазничкото ще помогне, както те е посаветвала Данчето... Недей да хабиш нерви с бабите, мила, просто не им я оставяй...  Тук винаги можеш да споделиш - ще те разберем, защото почти на всички ни се е случвало...
Данче, направо ми се оправя настроението от твоите постинги  Hug!!!

1. По колко каша давате на децата? -
Давам каша Блевит плюс с цитросови плодове/с бифидус ефект е, но няма при нас такъв ефект  Sad/ около 200 грама на хранене и не му стига... и още една каша купих наскоро на Нестле с бисквити и мляко- много я кльопа...

2. Кърмените бебета по колко пъти на ден сучат?
- от 6-7 дни не се кърмим - свърши

3. Как се будят? - буди се всяка вечер около 1, после около 5, 6, 7 - различно, но давам водичка, биба и заспива - обикновенно се събужда към 8 - озверепял от глад

8:00 попара - 2 сухарчета и половина,
12:00 зеленчуково или месно - редувам, а 2 пъти в седмицата жълтък - 220гр
16:00 плодово пюренце - 200-220гр
18:00 каша - 150гр - но винаги плаче и не му стига... / Юлчето знае за какъв гладник става въпрос/
21:00 АМ 210 мл / с млякото става около 240мл/

Иначе не се спира - много е жив, игрив и скачащ - вече съм направила бицепси...
Изправя се за 2 секунди в кошарата /преди му отнемаше повече време/, скача и крещи, като се изправи- от радост... стои прав и дори се пуска за няколко секунди - имам чувството че много скоро ще проходи - мамо милааа...

Още нещо имаше, ама ЕГН-то..., а и кърменето си казват думата... пък и много дълго стана...

# 218
  • София
Честито на порастналите ни мъничета, на имениците от вчера, на озъбената госпожица и на Ани за новия апартамент!  newsm44 smile3501 newsm44
Бърз отчет по темичките:
каша - все още не давам, но се замислям след като навърши 9м дали да не дам
кърмене - нон стоп денонощно, когато пожелае
будене на бебчо- като се е наспал е спокоен и игрив, но ако не е е крив и кисел и се гушкаме докато му се оправи настроението.
За анкетата - гъсеничи и НЕ се изправя
Все още не съм избрала подаръците, защото не съм имала възможност да изляза от нас. В неделя ходихме до НДК, но само най-малката ми племеничка и  любимият намазаха.
Утре ще дойде приятелка да гледа Емо, за да мога аз спокойно да понапазаря. Ако успеят да се спогодят с Емо мисля и за в бъдеще да и ползвам услугите и живот и здраве от началото на новата година да започна да тропкам хорца.

Дея, преди време ползвах спрей против изгаряне Гентамицин. Правеше хубава бяла пяна.
Дано на малката Деичка бързи и се оправят пръстчетата и на бабата да и бъде обица на ухото.

Аз на моите им нямам хич доверие и детето го виждат само в мое присъствие. Ако бяха стока, нямаше да отида да живея на 500км от тях  #Cussing out, защото именно заради тях в момента съм в София. Но пък така рядко се виждаме и това ме прави по-спокойна. Сърдят ми се, че го  кърмя и че не мога да им го оставя, но засега въобще и дума не може да стане да им го оставя дори за час. Емо като ги види и се съдира от рев и му трябва повечко време да се поотпусне. Те нямат подход към детето, не знаят как да го заиграят. Ревне ли и ми го стоварват в ръцете  Joy

# 219
Дея, преди време ползвах спрей против изгаряне Гентамицин. Правеше хубава бяла пяна.
Дано на малката Деичка бързи и се оправят пръстчетата и на бабата да и бъде обица на ухото.

Дааа и аз сега се сетих за Гентамицин-а благодаря ти Раче   bouquet

Те нямат подход към детето, не знаят как да го заиграят. Ревне ли и ми го стоварват в ръцете  Joy

Все едно описваш и моите свекър и свекърва,никакъв подход нито пък им идва от вътре,трябва да кажеш за да се сети да направи нещо,а като вземеш пък да кажеш и се казва "ама ти не ми давай акъл,аз колко деца съм изгледал/а /мъжат ми е един на майка и баба/ "  ooooh!

Карай,,каквото такова  Tired хубавото е че не сме заедно ,е на 30 км сме ама пак е нещо  Mr. Green
Пък ти Раче много далеч си избягала  Laughing

# 220
Добро утро!

Честито на четирите грации! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Последна редакция: вт, 19 дек 2006, 09:32 от Филип@

# 221
Добро утро, мами! Тук вали като за последно...настанал е всемирния потоп...
Тази сутрин се заемам с надписване, лепене и разпращане на картички, че време не остана вече...Вие до къде стигнахте?

# 222
  bouquetЧестит 9ти месец на Магиbouquet
  bouquetЧестит 8ми месец на Янчето, Ема и Радостbouquet

Добро утро! Хайде на кафенцето!  Heart Eyes
Днес ме изненада Али Бали - беше свеж като репичка в 7 часа, но сега вече спи отново Peace
не помня коя мама сподели, че дава овесени ядки с ябълка  Embarassed - бързо да си признае, че да я черпя нещо  chef, много се хареса туй нещенце, че и на мама й харесва Laughing

Деичка, при нас положението не е по-различно Cry сърдят се като им кажеш нещо, лошото е, че сме заедно...Бютича и Цвети ме разбират мисля Rolling Eyes Само, че със свекъра толкова проблеми нямам, но свекървата...но да не си разваляме настроението от рано Hug

Между Коледа и Нова Година смятаме да идем до Търговище и да се видим с Ванчето, че вече липсва  bouquet
Подаръци - още не съм измислила, а трябва....Бюти, може ли (ако има картинка) да покажеш платнохода с топките  bouquet

Последна редакция: вт, 19 дек 2006, 09:14 от СмиНсЧо

# 223
Честито на месечковците! Two Hearts

Бабълка, поздравления за добре измислената анкета!  thumbsup Flowers Bouquet Гласувах, че лазим  newsm32 и се изправяме. 1crib

Ексче, честит ви нов дом!  Flowers Sunflower Ето това се казва подарък! Wink

Янче, забрави я тази депресия!  spoko Просто децата са различни, а и я виж резултатите на анкетата!

Смини, бебковците са много сладки!  Peace При вас само преглед 20 лв. ли е!?  Shocked По нашия край последно беше 15 лв., но може и промени да има.

МТаня, Мишо - много сладък!  Heart Eyes Определено се е забавлявал със Снежанката... Wink

Иленка, направо си ви представям във фотото!  photo Нашият единствен опит, да направим такава снимка на баткото завърши с най- начумерената и сърдита снимка, която съм виждала. Сега продължава категорично, да отказва, да позира във фото! Crossing Arms

Нуни, каша правя на око винаги смесена с плод, като общото количество трябва да се побере в бурканче от 190 гр. Сега това ми е мярката, но не винаги се изяжда цялото. feeding

Кърмачки bombs, много малко сме останали - на поискване!  Shocked Май само Бюти, Рачето и Десито си признаха... Ние продължаваме на поискване, т.е.  4-5 пъти през деня, а ако добавя и нощните - ще станат общо към 10 пъти...  breastfeeding Иска ми се някаква анкета за кърменето, да пуснем, докато не сме пресъхнали всички Joy, но не знам как да я формулираме...

Нова идея - за да не отиват напразно резултатите от старите анкети, искате ли, да ги слагаме на 1-ва стр.? Така всеки, който нещо се присети - може да си погледжа там. Не искам да се обременява 1-ва стр. още - само в 1 изречение - напр. "към Х дата - У% спят сами, Z % спят при мама и пр." Вие как мислите? Thinking

Докладвам reverance: Вчера следобед Вили, мама и тати успяха да напазарят за Коледа, след една спешна и успешна шопинг-акция!     madnoel newsm71 Вили обеща да пази тайна и да не издава на Пепи, какво сме накупили! smile3520
Хайде стига съм дърдорила!  Stuck Out Tongue Winking Eye

Последна редакция: вт, 19 дек 2006, 09:52 от envia

# 224
Добро утро, мами! Тук вали като за последно...настанал е всемирния потоп...
Тази сутрин се заемам с надписване, лепене и разпращане на картички, че време не остана вече...Вие до къде стигнахте?
Пфу, и тук времето е ужасТно.Предстоящото стоене в къщи от сега ме подтиска Confused
Аз откакто се омързеливих с тоз И-нет не пращам картички по пощата Embarassed
А гледам, че се продават страхотни!

Общи условия

Активация на акаунт