Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 13 дек. 2006, 15:49 ч.

Шамари в яслата

 • 2 910
 • 46
 •   1
Отговори
Здравейте! Имам нужда от съвет. Синът ми е на 2г. и 3м. Ходи на ясла от месец септември. Досега нямах особени оплаквания от персонала, а сина ми много харесва едната леличка и жената, коята е отговорна за бърсането на дупетата и т.н. Но днес отивам да го взема и той ми казва, че въпросната жена /леля Раче/ му пляснала един шамар, защото се е наакал, без да каже, за да го сложат на гърнето. Той и отвърнал и тя му плеснала още един шамар, казвайки му "Няма да посещаваш",което според мен е интерпретация на сина ми на "Няма да посмяваш или посягаш". Ако има мами с опит, моля посъветвайте ме как да постъпя.
Благодаря ви!

# 1
 • Мнения: 2 070
Говори с персонала и с директоркате, бъди дипломатична и им покажи, че такова нещо не бива да се случва повече... Коя е яслата и групата?

# 2
 • мъничко градче
 • Мнения: 213
Виждала съм в нашата група едната госпожа да поплясква доста от децата и то не къде да е а по главата , но не съм реагирала незная защо ,мъчно ми е за децата но незная ако ми вземе зъб как ли ще се държи с моето и после ще трябва да я обезкостя.Отиди и направо ребром на нея и кажи как стоят нещата , кажи и с заплашителен тон че ще я укажеш точно където трябва за постъпките и и дори не пред директорката а пред по висока инстанция за да я сплашиш, както тя травмира детето ти.

# 3
Ясла "Вълшебство"№35, кв. Стрелбище.
И аз обмислям вариант да говоря с нея и да и поискам обяснение за ситуацията и да и заявя категорично, че при още един подобен разказ от малкия ще  се отнеса към съответната инстанция  без въобще да искам обяснение от нея. Много гадно ми стана, защото той е още малък и имам едно на ум за детските фантации, но никога не е бит или шамарен в къщи и няма как да си измисля такова нещо. Пък и да го разкаже няколко пъти...

# 4
 • Мнения: 8 505
На твое място бих отишла при директорката и бих я помолила да извика въпросната шамарораздавачка.Разговорът бих провела с двете едновременно,като приключи с предупреждение за подаване на сигнал на съответното място,при положение,че случката се повтори.

# 5
 • София
 • Мнения: 797
 Шамар по дупето или по лицето? Защото мисля, че има разлика. За един шамар чак при директорката да ходиш ми се струва пресилено, по добре поговори с лелката мирно , спокойно и разбрано, а не заплашително. Какво ще спечелиш като заплашваш , най-много отрицателно отношение към сина ти. Детето в случая няма никаква вина и тя е отреагирала неадекватно. Самата ти казваш , че преди този случай синът ти е харесвал въпросната леличка. Чуй и нейната версия.

# 6
Шамара е по лицето и още повече на бузата, която той сочи има червено петно. Аз го питах къде се е ударил, той каза "Никъде". Не съм човек, който действа със заплахи, но според мен е нужно да се покаже на лелята, че той е казал на мама и тати и да бъде ясно, че така няма да продължава!

# 7
 • София
 • Мнения: 797
 Естествено, че трябва да реагираш! Просто опитай първо с добро, да разговаряш с нея. Хубаво е също да проучиш дали няма и други такива случаи, ако познаваш родителите на другите деца, да разбереш дали не са се оплаквали и те. Тоест да знаеш дали е единичен случай или системна практика, защото ако е второто, то тогава вече се взимат сериозни мерки. Но може пък просто жената да е била изнервена и да и е прекипяло, не че това може да я оправдае.

# 8
 • Мнения: 78
Ама как може да посягат на детето! Аз лично побеснявам, като чуя нещо такова. При положение, че аз самата не си позволявам да посягам на детето си, от къде накъде друг ще го прави. Може и да ставам досадна вече с моята тема, ама ето тук не е ли наложителна наместа на психолог, който да светне лелята, че шамари може да бие само на себе си!

# 9
 • Мнения: 205
  Според мен незабавно трябва да се обърнеш към възпитателките в яслата и към жената, за която става въпрос и направо в очите да и кажеш, че не може да пляска шамар на детето ти и че не искаш да се повтаря...аз бих го сторила още на следващия ден, ако се случи с моето дете...това е направо недопустимо...как един чужд човек ще вдига ръка на детето ми/респ. на твоето/...

# 10
 • Мнения: 2 237
Да,веднага говори с въпросната лелка ! Директно я попитай за ситуацията,нека обясни.След като и чуеш версията,ще прецениш как да реагираш.Но знай,че истината е винаги някъде по средата.....

# 11
 • Мнения: 1 258
Е,как се чудиш!
Отиваш и говориш!Изясняваш ситуацията и ако не намериш разбиране,вървиш по стълбицата нагоре.Не се примирявай!
Аз съм готова да обърна света за едното крещене към децата,представям си при шамар!

# 12
 • Мнения: 718
 Мисля, че трябва да се вземат мерки-каквито и да са, за да е ясно, че такова нещо не може и не трябва да се повтаря не само спрямо твоето дете, но и спрямо други деца! Живеем близо до ясла 35 в Стрелбище и мислех да запиша моя син там. Какво е мнението ви за тази ясла?

# 13
 • Мнения: 2 534
Но знай,че истината е винаги някъде по средата.....

Точно така
Трябва да разговаряш лично с въпросната леля и то в присъствието на директорката , защото както сама си написала по-горен постинг - децата много фантазират ,

# 14
 • Мнения: 1 734
Не оставяй нещата неизяснени. Задължително говори с лелката какво се е случило, виж и нейната гледна точка. Изобщо не се успокоявай с това, че децата си измисляли. Да удряш шамари на малко дете е недупостимо и не бива да се подминава ненаказано. Naughty

Общи условия

Активация на акаунт