Поведение на разведени родители

• 25 087
  • 751
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Грешиш в бъдещите ти творчески планове, как се чувстваш като дете на разведени - аз няма как да знам. Но знаех, че не си била на две.
Пък на 18 толкова драматизъм и ходене на пръсти не знам с какво са ти помогнали.

# 136
Това казах и в предния си пост, не може да се лепи етикети кое е правилно и кое не. Моето семейство е пример за това и ето, че за теб е странно и не го приемаш. Но да, пак го казвам, ако се случи нещо с единия, другия веднага ще помогне. Винаги е било така и ще продължава. Тримата сме много задружни, просто вече те не се обичат.
П.С Майка ми има партньор от много години вече
Горджъс, пак опитваш да наложиш гледната си точка.

# 137
  • София
Много ясно, моя си е. Ти в моите обувки не си била и няма да бъдеш.

Още повече, че хич не ме разбираш какво пиша.

# 138
Много ясно, така се води диалог. Simple Smile

# 139
На детето, на 23 г. ще му остане прекрасен спомен, ако се снима поотделно с майка си и баща си. Ще си ги гледа с умиление колко много го обичат и двамата. Ако след време си гледа обща снимка с мама и татко, по-скоро ще му навява тъга. То е ясно, че само заради него са се подредили за снимка. Много изкуствено и превзето.
И понеже много говорите за уважение и как трябвало, да не забравяме, че някои от бившите изобщо няма за какво да бъдат уважавани.

# 140
Е, аз що нямам снимка от дипломирането си? Нито една! И си признавам, че и хабер си нямам къде са били в онзи момент хората, които са ме отгледали и са ме изучили! Убедена съм, че съм им се обадила и са се радвали и са си отдъхнали, че няма да им мрънкам повече колко се притеснявам.
Егоистка неснимачева съм!

Я не се втелявайте - има ли или няма обща снимка. За когото е била важна си я организира. Ако всички участници даже не са отбелязали този пропуск, значи им е ок. А ако са искали, ама не са казали - да са казали! 

# 141
  • София
Аз от дипломирането в университета имам само една снимка. На целия випуск с декана ни. Не сме си правили семейни сбирки с родата.

# 142
Снимка нямам, имам само бегъл спомен от дипломирането ми преди повече от 20 години: неофициално и съвсем набързо. Може би е нова мода това със снимките.

# 143
  • София
Последният ми курс, всички бяхме с някакви административни врътки, изпити, кредити, различен държавен, така че всеки си е взимал тапията поединично, от администрацията.
Направихме си "бал" в едно малко заведение, ние и преподавателите. От там имам снимки.

# 144
Едно време не се правеха снимки на дипломирането, даже и дипломиране не се правеше. Сега идват хората с букети, тоги и се снимат с радващите се роднини. То не може всичко да е като едно време и ние като нямаме нещо, дай и другите да нямат.

От темата аз разбрах, че някои хора биха се снимали с бившия и общото дете без да им мигне окото, други не могат и за снимка да го изтраят и не желаят. Сигурно си имат основание, те си знаят по-добре нещата, ако е някой гад, много ясно, че няма да искат да застават в близост, или пък ако новият ще се сърди, че е изключен и за една снимка ще скапе остатъка от деня.
Все пак ако детето иска да има обща снимка, баща му не е изрод, не е извършил нещо непростимо, добре е човек да си има такава снимка,  за съжаление след време хората няма да ги има и ще си я гледа с умиление може би.

# 145
Пак погрешно тълкуване - не "не мога да го изтрая за снимка". Смятам, че не е правилно, а е странно. И той така би смятал, гарантирам ти го за бившия ми. Би казал "Какви са тези демонстрации сега?" А на детето просто ще каже "... (името), хайде да се снимаме отделно - ти с мама, после ти с мен."

В добри отношения сме. Нито през съвместния си живот, нито след раздялата, нито пред трети лица някой от нас не е казал лоша дума за другия. Имам чувството, че не всички неразделени могат да се похвалят със същото (справка темата" С какво ви дразнят мъжете" Grinning)

# 146
  • София
Ох, Лори, да не засягам темата, че при нас е много грозно. Оня бълва катран наляво и надясно. Оня ден бяхме на обяд, уж да се разберем за документи, промъкна се зад мен и ни снима и ни постна. Яко психо!

# 147
А, имате обща снимка! Това е най-важното!

Съжалявам, Роки... шегувам се... без лоши чувства. Kissing Heart

# 148
Сега ще обясня какво на мен не ми допада в темата. Всички знаем, че някои разводи са трудни, депресиращи и т.н.

Хора, които не са преминавали през това обачв, доволно кимат и обясняват: "Как пък не са могли да се сдобрят и да се снимат заедно тия родители! Колко са пълни с омраза! Това е ужасно за детенцето им!". Самите те, ако бяха минали през точно това житейско изпитание, идея си нямат как биха се развили нещата при тях. Дали пък нямаше да бъдат още по-зле и да не искат да видят бившия партньор, камо ли да се снимат с него. Колко ли щяха да са прощаващи и бели, и добри? Или да бъдат мъченици, като една позната, която в името на детето канеше баща му на всички празници, но после пиеше успокоителни? Дали пък разводът не е имал тайни, които не са им известни. С какво право се размахва пръст кое за кого било добро, че чак пък и задължително? Ей това не го приемам. Всеки човек си живее както иска, снима се с когото ще и си носи последствията. Той и евентуално децата му. Другите обяснения са чиста клюка и неясно откъде излезли поради празника на нищо неподозиращо семейство някъде си.

# 149
"Детето" може изобщо да не е настоявало за такава снимка. И най-вероятно е така. След като родителите са разведени от толкова дълго време, първо може би новите им половинки вече са като част от семейството за абитуриентката; второ - за да са отишли и двамата родители, значи поне елементарна поносимост има между тях; трето: вероятно ако момичето беше поискало от тях обща снимка, биха й направили това да речем удоволствие, но най-вероятно не е имало такова желание. И последно: Динчо си прави някакви интерпретации по картинка, явно й е било скучно и си е търсила тема за разговор Laughing

Общи условия

Активация на акаунт