Поведение на разведени родители

• 25 093
  • 751
  •   1
Отговори
# 150
  • Столичанин ама не в повече :D
На две ли беше, като се разведоха вашите?
Не ми отговаряй, предполагам.
След 20 г е ясно оригиналното семейство, защото мога да ви шокирам, но детето е разширение, но не ядрото.
Ако детето не е ядро, а само разширение защо тогава мноого мноого двойки се разделят когато това разширение не се появи? Thinking
Познавам жена, която за баща си е била именно разширение и това и е разбило психиката и въобще отношенията и с мъжете, и за съжаление и до този момент не го осъзнава изцяло и ще и е много трудно да се промени.

# 151
Много двойки пък се развеждат, когато децата се появят. Няма правило.

# 152
  • София
Защото ядрото се е пръснало, не е било здраво.
Децата следва да гравитират, а не да са център. За едни здрави отношения го говоря, не да си вея пръстите.

# 153
Различно е, защото са го искали това дете, тоест изглежда не са го смятали за разширение, а за ядро. Simple Smile
Защото ядрото се е пръснало, не е било здраво.
Децата следва да гравитират, а не да са център. За едни здрави отношения го говоря, не да си вея пръстите.
В човешкия вид не е както в животинския, примерно едно конче като се роди веднага се изправя и почва да ходи, докато едно дете като се роди практически е напълно безпомощно и зависимо изцяло от другуите, и именно заради това поради природата си няма как да е  разширение. Simple Smile

# 154
Аз често си задавам въпроса ще останат ли изобщо "здрави ядра" скоро? По-скоро не - отговарям си сама - въпреки че в момента съм щастливо омъжена Simple Smile

# 155
  • София
Ще останат, разбира се.
За някои любовта е вечна.

Джер, събирай си мислите и пиши всичко, че трудно следя.

Ще взема да ти го нарисувам, та белкем разбереш.

# 156
Ако детето е "ядро", тежко им горко на всички участници. Иначе съм съгласна с Бианка, че всичко е индивидуално и правила няма, нито някой има право да съди. Сещам се за една мъдра мисъл:  " Любов и омраза, всичко се изхабява.'

# 157
  • София
Различно е, защото са го искали това дете, тоест изглежда не са го смятали за разширение, а за ядро. Simple Smile

Хората обичайно не се събират основно с цел да се размножат и да посветят живота си единствено на поколението си, а имат много други общи и свързващи ги неща. Затова ядрото са мъжът и жената, а децата са част от цялото.
Ако само и единствено децата са повод и смисъл за съществуването на едно семейство, представям си кошмара!

# 158
Аз познавам доста двойки, които се разделиха скоро след раждането на детето. Преди се чудех, откакто имам деца, разбирам Simple Smile
Грижата за деца е много тежка и изтощителна, времето за двойката отива на заден план, губи се свободата да се радват един на друг без ограничения, добавям неспането, преумората и т.н.

# 159
  • СИ
Аз познавам доста двойки, които се разделиха скоро след раждането на детето. Преди се чудех, откакто имам деца, разбирам Simple Smile
Грижата за деца е много тежка и изтощителна, времето за двойката отива на заден план, губи се свободата да се радват един на друг без ограничения, добавям неспането, преумората и т.н.

Преумора от гледане на дете...? Това ми се струва по-скоро, че е оправдание за нещо друго или измислица. Ако двойката се обича и разбира, детето най-малко им пречи се радват един на друг.

# 160
Не детето пречи, а напрежението, грижите и нямането на време за себе си и един за друг. Разбира се, много хора преминават успешно през този период. За други - трясва ги я носталгията по моминския / ергенски живот, я някоя нова тръпка и отива фемилито нанякъде.

# 161
Ако и двамата проявяват разбиране и ценят труда на другия, няма напрежение.

# 162
Разбира се, че има преумора от гледане на дете, особено ако детето спи лошо, боледува често, нямате наоколо кой да ви помага. Добавете към това и липсата на време човек да се погрижи за себе си, да пътува, ограничените социални контакти и т.н.
Нормално е да се появи напрежение, въпросът е дали минавате през това успешно или не. Някои двойки не успяват.

# 163
  • София
Някой живее в заблуда, че с бебе е различно ли? Кой им е виновен?
Аз лично бях готова за най- лошото и не сгреших Laughing

Тук пак стигаме до здравото ядро.

# 164

Хората обичайно не се събират основно с цел да се размножат и да посветят живота си единствено на поколението си, а имат много други общи и свързващи ги неща. Затова ядрото са мъжът и жената, а децата са част от цялото.
Ако само и единствено децата са повод и смисъл за съществуването на едно семейство, представям си кошмара!
И това го казва жена имаща пет деца. Smile

Общи условия

Активация на акаунт