Поведение на разведени родители

• 25 096
  • 751
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Разбира се. Децата са част от живота ни, които се появяват с раждането си, отглеждаме ги и си хващат живота, докато ние двамата оставаме в центъра и надявам се и след децата да сме същите един към друг, както преди тях и по време на тях.
На нас децата не са ни центърът на света, независимо от броя им или дори въпреки тях.

# 166
  • София
Ако го нямаше другото, нямаше да има пет деца.
Толкова за ядрото и едтествената орбита на децата.

# 167
Така мисля и аз, за ядрото. Събираме се, защото се обичаме, създаваме деца, отглеждаме ги, те отлитат, а ние сме си все същите двама и все така заедно. Е, кой е ядрото?

А въпросната млада жена няма едно семейство, отгледана е в две: някои дни и месеци в това на майка си с мъжа й и други дни и месеци в това на баща си с жена му. И така много години. Явно цени и обича всяко от тези две семейства, което всъщност е нещо много хубаво.

# 168
Аз като разведена и то изобщо нежелаеща да си хортува с бившия, не бих имала нищо против на дипломирането на някое от децата ни да се снимаме заедно. Първо, това е просто една снимка. Второ, това не е снимка на семейство, а на детето с неговите родители. Трето, това дете сме го създали заедно, отгледали заедно и продължаващи да го отглеждат заедно, въпреки че сме разведени. В момента на радост, на празник и примерно детето каже елате да се снимаме, не бих му казала - не може, маме, щото вече не сме семейство.
Честно казано, това ми се струват много дребнави неща, какво значение има, утре пак всеки ще си е в неговата къща, а детето по своя път,взаимоотношенията на хората не се определят от снимка, съвместно присъствие на даден празник и т.н.

# 169
  • София
Не видях никой да смята, че би отказал подобна снимка при молба на детето. Нито знаем дали тези хора са отказали или имат снимка, но дъщерята не я е качила в мрежата.
Въпросът е, че някои приемаме нормално липсата на снимката и нейното заместване с 2 други.

# 170
  • София
Никой не би отказал снимка, просто повечето смятаме, че не е на живот и смърт и ако липсва такава - не е чудо голямо.

# 171
важното в случая е, как се чувства детето и то какво иска и какви са отношенията в семейството. За някой може да е нормално да не поддържа връзка с бившия / бившата си, за друг - обратното, да са в добри отношения заради деца или друго. НО, ТОВА Е ТЯХНО РЕШЕНИЕ. И мнението на разни "добронамерени" клюкари е без значение. Затова изтрих профила си във ФБ и не поддържам никакви социални мрежи, освен че пиша във форум. Не публикувам лични или семейни  снимки, не "селфирам", не се тагвам навсякъде, където ходим или на семейни празници и т.н. за да избегна всичко това. Това е решение на всяко семейство-бивше или настоящо и никой няма право да им вменява как да се държат или кое е правилно и кое - не.

# 172
Имам няколко познати, които през ден качват снимки на цялото си семейство и обяснения в любов на деца/съпрузи или мъдри мисли колко е важно семейството. На мен това ми е много странно, не разбирам смисъла от такива декларации онлайн или от непрекъснато документиране къде сте били, с кого, какво сте яли и т.н.

# 173
Дете, дете, колко да е дете на 23.

# 174
за родителите си е дете и на 23 и на 33 и на 43. Simple Smile
но, това всъщност не е толкова важно.По-важното е, кой има право да им определя кой с кого да се снима и какво да качват и т.н.

# 175
Много ясно, че никой няма право да им определя,  даже и да иска не би могъл никой да им определя, определянето има елемент на принуда, която няма как да се осъществи в  случая.

Въпросът е, че това се оказа по някакъв начин чувствителна тема, а пък аз, например, мислах, че ако не става въпрос за разни неприязни, с причини, разбира се, това са един вид служебни отношения - тук застава празнуващият, от едната страна майка му, от другата баща му и толкоз. Съвсем формално и в качеството си на създатели, а не на искащи да покажат по тоя начин нещо. Което явно не е така в много случаи и тогава, ще карат с обща снимка, или без снимка, все тая.
Всъщност не е все тая, защото аз нямам снимка с много хора, които вече ги няма, а нищо не ми струваше да имам и сега ми е кофти, но тогава си мислех, че това са глупости, по-важно е да се снимам до някое дърво в красива поза,
както и да е.

# 176
  • София
В крайна сметка няма как да знаем дали наистина няма такава снимка от конкретния повод или просто момичето е решило да не я качва в интернет.

# 177
но, ако потенциалните участници не са ок с това да се снимат заедно? Ако разбиранията им са други, ако нямат този манталитет,и ако детето не е пожелало ,  не е показало че, това е важно за него. Защо тогава това да е проблем? и по важното е, според мен, защо на околните/присъстващите / да им влиза в работата, да го обсъждат и да пускат тема. Не е ли малко клюкарско и злонамерено?

ние тук, коментираме просто ситуацията и изказваме мнения без да познаваме участниците. Но, хората, които ги познават да ги коментират, заради това, ми се струва не много добронамерено

# 178
  • Столичанин ама не в повече :D
Ето в прав текст казвам, важно е защото живота е кратък, кой както иска да го разбира.

# 179
  • София
На тези родители не им е било важно, на детето също, затова са се снимали както са искали. Важното е, че всички са присъствали на важното събитие. Ами, приемете, че новите половинки на разведените родители също са близки с детето и като ще се снимат с него няма да направят една снимка на родителите с детето и след това една на половинките с детето. Това е издребняване и излишно вглеждане от външни хора, като пак казвам, важното е, че всички са присъствали, а ако всички са се грижили за въпросното дете, ето това е най-важното. За снимка всеки може всичко, но ежедневната грижа често е твърде досадна на единия родител и кел файда ако после се лези по снимки.

Общи условия

Активация на акаунт