Поведение на разведени родители

• 25 070
  • 751
  •   1
Отговори
# 90
С родителите си и аз нямам, други бяха времената, изобщо нямаше тържествено връзване на дипломи. Но с детето си имаме снимки - и правени от нас, и професионални. И ще ни носят положителни емоции и спомени до живот.

# 91
Миналото не се отрича, но то е приключено. Има хора, които явно винаги гледат на бившия или бившата си като на човек, който донякъде им принадлежи, защото имали дете. И все им е длъжен с нещо, и защо имал нов партньор и т. н. Това считам за абсурдно.
Мотивите на 19-годишно дете, което би настоявало за снимка с разделените от 100 години мама и тате без партньорите им намирам за малко съмнителни, тоест за детинско желание да покажем на леля Х и чичо У (новите), че те никога няма да бъдат толкова важни за мама и тате, колкото те са си важни един за друг. Rolling Eyes И смятам не е хубаво да се насърчава това, но всеки сам си преценя.

# 92
Може би е въпрос и на поколение.
Може би не имало тоги, хвърляне на шапки -  по-малко празничност.

# 93
Не говорим, когато в суматохата сте забравили да се снимате. А, когато детето иска, а мама/тате не иска, защото новия партньор ще се цупи например. В случая новия партньор не се очаква да стои в дъното на стаята, но и да не пречи на празника на детето. Как да го кажа, всеки трябва да си знае мястото.

# 94
Именно, дипломирането е празник на детето, не на новата половинка на майка му, че за него да се мисли най-вече. Когато майката има рожден ден или друг свой празник никой не иска да си кани бившия, защото той вече няма какво да прави на това събитие. Но детето е съвсем друга работа.

# 95
Джейни, потвърждаваш тезата ми. Новият да си знае мястото, мама е най-важна за тате и обратното.
Ако е така, защо са се разделили?

# 96
  • София
Всеки си знае мястото, бе - застанал до мъжа си/жена си и най- важния - абитуриента.

# 97
Мястото в стаята зависи много от етапа от живота на детето , през който се е включил новия партньор.
Но хората са различно тактични.

# 98
Детето от темата ли иска или авторката?
Аз нямам снимки с майка и/или татко от бала.

# 99
Примерно минали 20 години от развода и да не можеш да простиш, айде няма нужда. Не заради детето, което отдавна не е дете, а заради себе си се разбирам с баща й. Сядаме на масата, всеки говори с всеки, правим си снимки, хапваме, пийваме, такива обикновени неща.

# 100
При нас единият бал вече мина. Детето се развива добре, без да се е снимало с двамата си родители заедно. Което за мен лично е най-важно.

Данна, аз съм 100% простила, ама не се каня да седна с бащата на маса. Нямаме повод, всички празници на децата празнуваме поотделно, специално ли да го издирвам или той мен? До сватбите има време. Толкова ще съм щастлива сигурно, че кой къде е и защо няма и да забележа по масите Simple Smile Чуваме се и ние, ама не излизаме и не хапваме заедно никога. Има такива случаи Simple Smile

# 101
Някои имат снимки от бала, а други - не.
Различното време не може да се сравнява. Сега се сравнява със сега.
И на сега не му пука за преди.
Малко стана като "едно време какви  балове имаше" , ех.

# 102
Лорелада, защото е празника на детето. Както ЧС каза, на личния празник на мама/тате няма да се канят бивши. Но тук пак казвам, говорим точно за три важни повода в живота на детето- абитуриентски, абсолвентски бал и сватба. Ако тогава не се съобразиш с детето ти, а се въртиш на пета случайно да не засегнеш настоящия... Ако настоящия е сериозен, ще разбере, даже няма и да се замисли да прави проблеми. Пак казвам три повода са!  Защо трябва да се измества фокуса от празника на детето към демонстративно показния неприязън към бившия. Толкова не могат за един ден да се загърбят всички томахавки.

# 103
  • София
Ако я има прословутата снимка, но детето не я е качило от уважение (да, уважение) към новите (двадесетгодишни) партньори как ще се чете това?

# 104
В деня на бала детето празнува веднъж с роднините на баща си и после дойде в заведение с моите близки.  Направихме в един ден два бала Simple Smile Така ще постъпя и занапред. Иначе няма да е честно, нали, едното без снимка, другото - със Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт