Част от своето сърце през ДЕКЕМВРИ ще държим в ръце -- тема 8, 2022 🍼🤱

• 47 502
  • 744
  •   1
Отговори
# 210
Честита рожба на Черешка! Да е жив и здрав юнакът!

Аз не мога да спя от киселини, толкова са силни, че чак усещам стомашен сок, който стига до устата ми и ме дави. Почти нищо не помага, имам и гелчета и какво ли не.. До сега съм имала киселини по време на бременността, но никога чак такива. Отделно тоалетната зачестих и вече е през 2 часа и нещо и ставам по 100 пъти на вечер. Въпреки това, киселините са ми по-големия проблем. Страх ме е вече да хапна нещо и да легна..

Илития, аз преди лягане хапвам една ябълка  и има някакво облекчение. Може да пробваш Simple Smile

# 211
Честита рожба Черешка , да е жив и здрав ! Желая ви бързо възстановяване , каквото и да ти кажа знам го не е лесно , но ще успеете. Сигурна съм.💗

# 212
[Момичета,не знам даже къде пиша. Боли ме вного отдясно  като менструални  болки.Така ли са контракциите?Забравила съм от първото раждане.Направо съм в шок,че ММ е далеч има пове 30мин до нас. Нямам и багаж,защото е качен над гардероба този за болницата. Стискайте палци да е фалшива тревога,че е раничко. Цялата съм потна и треперя от  притеснение.

# 213
  • Вестерос
Пий едно но шпа, ако ти мине е фалшива тревога. Кръстът боли ли те?

Последна редакция: вт, 22 ное 2022, 14:35 от Tiffany А

# 214
Еделвайс, поседни или направо си полегни и изчакай мъжа ти. Всичко ще е наред бъди сигурна! 30мин не е чак толкова много и за нула време ще си дойде. Хем ше видиш дали отминават болките или се засилват ❤

# 215
Имам силни стягания с болки в кръста още от месеци и общо взето им свикнах.Просто сега е заедно със силна менструална ,но само в единия яйчник.Забравила  съм какво са истинските контракции.Пих но шпа 2 и  отивам до болницата за преглед и тонове.Според док.е фалшива тревога.Дано издържа да началото на декември.

# 216
Еделвайс, вероятно са подготвителните контракции, защото би трябвало да те боли и от двете страни, по -скоро между двата яйчника, т.е. да не можеш да определиш от кой идва болката. Да се усилва и изчезва периодично. Друго, което си спомням, е не само болката в кръста, а и в схващането, все едно имаш дископатия и не можеш да станеш от леглото, защото си като "скована". Подготвителните контракции могат да се появят и много по-рано, аз имах такива 2 седмици преди да родя... не се плаши. Сега пак се появяват вече, но са 1-2 на ден.

# 217
Еделвайс, запази спокойствие, при мен болката се увелшчаваше и скъсяваше интервала. По принцип не съм лигла ,а сега място не си намерих от болка.

# 218
Честита рожба на Черешка! Да е жив и здрав юнакът!

Аз не мога да спя от киселини, толкова са силни, че чак усещам стомашен сок, който стига до устата ми и ме дави. Почти нищо не помага, имам и гелчета и какво ли не.. До сега съм имала киселини по време на бременността, но никога чак такива. Отделно тоалетната зачестих и вече е през 2 часа и нещо и ставам по 100 пъти на вечер. Въпреки това, киселините са ми по-големия проблем. Страх ме е вече да хапна нещо и да легна..
Аз съм така като пия талцид, бианацид, но днес ми изписаха и лансопрол 15мг ,защото вече не се търпи. АГ каза ,че е нормално за 9 ти месец бонус съм и с гастрит. Пробвай с бианацид билково е и наистина помага

# 219
Честита рожба, Черешка! Знам, че ти е трудно и раждането не е станало според очакванията ти, но вярвам, че дете, родено на такъв празник, има късмет и ще се справи бързо с предизвикателството. Ти как се възстановяваш? Секцио ли беше?

За киселините нищо не ми помага, освен две неща - да ям нещо или да пия сода. Вече всяка вечер пия сода и това ми е спасението да заспя. Не знам вредно ли е, полезно ли е, някои хора пият сода просто така, за да се "алкализират". Поне е естествен продукт, не някаква химия. Бианацидът ми помагаше в по-ранните месеци, сега вече не.

# 220
Пуснаха ми тонове и после ме пусна  да си ходя док.Успокои се болката,не знам от какво беше точно.Тя ме пита от апендисит дали  съм оперирана и не съм,но болката беше силна менструална ,а май другото е с остра и режеща.
Подписвах разни документи за избор на екип и сме готови.Още малко само да седи на топло   😉
Киселини имам само вечер,но гледам да хапвам повече плодове ,ябълки и лимони  след 18ч.Това ми помага.

# 221
Още един глас за содата. Не знам дали има вреда от нея, аз просто не понасям вкуса ѝ, но ММ си я пие редовно с лед и лимонче. Grinning

Чувала съм от преди, че късно вечер плодове не се ядат. Не е ли така? Уж заради захарта (фруктозата), ама като знам колко сладко ям напоследък май не е лошо по-скоро една ябълка да хапвам.

# 222
При мен не действат нито ситост,нито глад, дъвки  ябълки,  лимон, сода или каквото и да е газирано. Единствено 1 лъжица сода бикарбонат, ако хапна и после вода... но това е отвратително и е в най-крайния случай. За сега съм пила 2 пъти и едва не 🤢... Днес имам киселини, утре не, след 2-3дни се връщат с пълна сила и то от всякаква храна, без значение  каква е. Поне се успокоявам, че щом имам киселини, бебето е високо и раждането ще почака поне ден🤔 и така до следващия ден...
Днес бях на тонове, бебето беше заспало и на АГ не му харесаха въобще, дойде, побутна ми корема, погъделичка ме, събуди я и каза, че сега всичко е наред. Взиха ми кръв, за да се установи дали да продължавам с желязото и Натаспина.

# 223
Мойта госпожица вече втори път спи на тонове , така ме тъпчат със сладко и кола да я събудят ,че после цял ден повръщам.При мене ефекта с колата е точно обратното -пийна ли кола повръщам от раз

# 224
  • Варна
Аз рядко имам киселини , но имаше един период скоро бяха всяка вечер. При мен помага дъвка, ябълка и сода. По принцип избягвам вечер да ям плодове, но усетяли че не ми е добре изяждам една ябълка. Също така ям рано и дори сега като си лягам съм вече гладна 🙄 но ако през нощта усетя дискомфорт си слагам една малка възглавничка над моята и като ми е леко повдигната главата ми е по-добре (спя на много ниска възглавница)
Преди тонове хапвам нещо  сладко и апарата направо светва в червено до 170 😆

Общи условия

Активация на акаунт