Част от своето сърце през ДЕКЕМВРИ ще държим в ръце -- тема 8, 2022 🍼🤱

• 47 512
  • 744
  •   1
Отговори
# 225
Момичета, понеже се събудих много рано и наваксвам да чета какво сте писали и виждам, че много от вас са писали за тези свещички Профенид - прочетете първо какво пише в листовката. Всяка сама ще прецени за себе си, но пише с големи букви, че са само по лекарско предписание, абсолютно забранени след 6 месец ( може да увредят плода по време на бременност дори при единична доза ) и несъвместими с кърменето, защото минават в кърмата, а явно са доста силни, също е контраиндицирано при кървене от всякакво естество, а самото раждане било то естествено или секцио е свързано с обилно кървене в последствие. Може би са ефективни, не знам, но го имайте предвид това. От друга страна го проверих в e-lactancia.org и пише, че има нисък риск при кърмене, а за Аулина примерно пише висок, не знам и аз … Парацетамолът е окей със сигурност, ама като знам как ми свали температурата като бях болна в 8-9 седмица от бременността … не съм убедена, че изобщо действа това хапче.

Последна редакция: ср, 23 ное 2022, 06:18 от SunshineSt

# 226
SunshineSt благодаря за информацията за профенида, и аз се разтърсих да прочета

# 227
Покрай търсенето ми относно лопедиума разбрах, че тук повечето листовки са забранени/с лекарско предписание на всички лекарства, докато самата съставка е разрешена в повечето други държави. Имам чувството, че се застраховат 😃

Момичета, вие ще слагате ли червено конче? Не питам за да сложа и аз, а по-скоро ни се искаше в началото да е само конец/гривна, а намирам само със златни елементи. Със злато мислим по-нататък след 6м за да не прояви алергия баш като новородена. (ако има алергия към злато, разбира се). Накрая ще е просто конец, но пък удобството от гривната ако искам да ѝ я сваля ще го няма.

# 228
Аз уж не съм суеверна, но се предавам пред суеверието на майка ми и свекърва ми. С първата ми бременност носех червен конец, с втората не сложих, завърши зле, сега като видях теста и веднага си сложих конец на ръката, сама, без да съм насилвана от бабите. Кончето, което ползвам, е взето от черква на празника на св.Мина. Всяка година на този празник в черквата раздават червен конец и хората си взимат. Тази година не успях да взема, но имам от миналата и ще сложа на бебето.
Други суеверия не спазвам, като се замисля...

# 229
Момичета, понеже се събудих много рано и наваксвам да чета какво сте писали и виждам, че много от вас са писали за тези свещички Профенид - прочетете първо какво пише в листовката. Всяка сама ще прецени за себе си, но пише с големи букви, че са само по лекарско предписание, абсолютно забранени след 6 месец ( може да увредят плода по време на бременност дори при единична доза ) и несъвместими с кърменето, защото минават в кърмата, а явно са доста силни, също е контраиндицирано при кървене от всякакво естество, а самото раждане било то естествено или секцио е свързано с обилно кървене в последствие. Може би са ефективни, не знам, но го имайте предвид това. От друга страна го проверих в e-lactancia.org и пише, че има нисък риск при кърмене, а за Аулина примерно пише висок, не знам и аз … Парацетамолът е окей със сигурност, ама като знам как ми свали температурата като бях болна в 8-9 седмица от бременността … не съм убедена, че изобщо действа това хапче.

Честита рожба Черешка! Не се притеснявай всичко ще е наред, знам какво ти е,в същото положение съм. Родих в събота вечерта 34г.с с тегло 2180,като вчера беше 2060 за днес още не знам как е защото свиждането е от 13ч ще се справите,ще си качи грамчетата и после ще си се гушкате.
За въпроса със свещичките на мен ми ги предписа израждащия доктор при предишното ми раждане. Слагала съм ги около 3-4дни като от втория ден съм и кърмила. Няма страшно не вреди нито на теб нито на бебето. Спокойно може да си ги слагаш. От личен опит знам.

# 230
Аз не вярвам в тези суеверия с конците и нямам намерение да слагам, ако ще и папата да ме натиска 😀 няма да си кръщавам детето, ако изяви желание да се кръщава в съзнателните си години-да го направи 🤷♀ аз се кръщавах на 22г под натиск от възрастните и съжалявам.

# 231
Свещичките Профенид на мен също АГ ми ги предписа, даже и при нужда заради зверските болки в крака и в 8ми месец каза,че може да си сложа няколко. Естествено не съм злоупотребявала. Всичките ми приятелки след раждане са си слагали по 4-5 дни и си имат живи и здрави дечица,така че мисля няма страшно Simple Smile

# 232
  • Вестерос
Аз ще изчакам да кажат в болницата какво да слагам и ако трябва да ми купуват.

# 233
Здравейте, днес в Шейново се роди със секцио Никола 2790 гр. 48 см.

# 234
  • София
Хей, момичета ☺️

Мина верзиото, дотук добре (казвам дотук, защото винаги има шанс да се върне по дупе). Ще сложа в скрит текст описание за процедурата и може да ме питате допълнително, ако ви е интересно 🙂

Скрит текст:
Та, ходих в понеделник на консултация с акушерката в Надежда, която прави външно верзио, Надежда Стаменова. Останах с добри впечатления, защото доста внимание ми обърна, разказа ми за рисковете, не само за ползите. Изобщо, спечели ми доверието, че се колебаех.

За днес се уговорихме да ида гладна, за да ми пуснат изследвания преди процедурата. Преди това попълних вкъщи и документи за информирано съгласие, включително ако се наложи кръвопреливане, раждане, упойки.

Дадоха ми и да съм с ММ навсякъде, не се е отделял от мен в болницата.

Та днес сутринта първо искаше акушерката да види дали все още е седалищно бебето, за да не плащам, ако се е обърнал случайно (не беше). После ми взеха кръв и ми направиха запис на тоновете. Надежда беше с мен навсякъде и не съм чакала за нищо. Качиха ме на 1 етаж за верзиото и там дойде и д-р Димова, която направи ехографски преглед. Намазаха ме хубаво и акушерката го обърна за 2-3 минути, като д-р Димова проверяваше с ехографа положението. След като го врътнаха, пак прегледаха с ехограф малкия и ми пуснаха нови тонове. Дадоха ми насоки какво да внимавам и да звъня, ако има проблем. Бяха в готовност и за операция, ако трябва спешно секцио, макар че никога досега не им се е случвало (но си е един от рисковете).

Утре помоли да си направя още едно тонове и да пратя снимка, за да е спокойна Надежда, че бебето се чувства все така добре.

И това е, сега съм си вкъщи и свиквам с новите усещания, че досега не е бил главично изобщо. Надявам се да се задържи, но и да не се -- опитахме 😁.

Всичко беше 350 лв като сума (консултацията беше отделно).

munepiue, честита рожба! Надявам се, че сте добре и ви желая скоро много да се гушкате ☺️ Когато и ако ти се разказва, ще се радваме.

Последна редакция: ср, 23 ное 2022, 12:34 от ZiggyStardust

# 235
  • Вестерос
munepiue, честито бебче! Да е здрав и щастлив Никола! Flowers Four Leaf Clover

Зиги
, дано не се върне обратно!

# 236
munepiue честито бебче. Да бъде здрав  и бързо възстановяване 💙

# 237
munepiue, честита рожба! Да расте здрав, щастлив и безгрижен! Бързо възстановяване ти желая!

# 238
Честита рожба, munepiue! 💙 Ако ти споделя как мина раждането, ще се радвам да прочета още една хубава история. 🥰

Зиги, супер новини! Дано бебокът да се чувства още по-добре вече и да не мисли за обръщане! 🍀

# 239
Честитооо, munepiue! Да ви е жив и здрав, щастлив и игрив! На теб ти желая бързо възстановяване и леко преминаване към новият етап от живота! 💙💙

Ziggy, страхотни новини! Радвам се, че е станало бързо и е имало такова прекрасно отношение към теб в болницата, както и адекватни лекари. Дано не се обърне повече. Пиши как са минали тоновете утре и ако ще ходиш до АГ може пак да те погледне да каже накъде е ☺

Общи условия

Активация на акаунт