Част от своето сърце през ДЕКЕМВРИ ще държим в ръце -- тема 8, 2022 🍼🤱

• 47 587
  • 744
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте, преди време бяхте коментирали какво да подарите на лекарите при изписването на бебе. Но не намирам точно в коя тема беше. На какво най-много ще се зарадват екипите?

# 346
Искам да питам майките с опит бебка е на 18 дена и приема вече 80мл. , Но повече от това не може. Както се качихме на 80 в 7 дневното си хранене винаги има едно повръщане и после си доизпива всичко. Неотоложката , каза че бебка ще си остане на 80 може би докато не стане месец , не може да очакваме много , защото супи бавно беше итубирана и 80 е нормално за сега. Но това повръщане ме притесни при другите хранения нямаше.  Казаха ми да давам глюкоза 5% да се подсили ( не лекарката) . Вие какво мислите?

Нашите бебета са на 17дни, по схема адаптираното мляко вече е на 90мл преварена вода, 3лъжички и става 100мл.  По големия близнак изяжда 70мл, другия по 50мл, рядко стига 70. Изхожданията са си нормални, но ме притеснява, че може и да не наддават бързо. Сега на 2.12 сме на консултация и ще видим какво ще каже педиатъра.

# 347
Изписаха ни , ние за 4 дена бяхме качили 40гр. Сега нз купих си кантар да следя. Лекарката каза , че ще си остане на 80 . Сега в 12 изпи 75 мисля , че добре се храни. Защото взимам на предвид в колко тежко състояние беше и неотоложката каза ,точно това че може да остане месец на 80(докато стане на 30 дена) и като има сили ще си иска повече и се надявам да е така. Вече сме си в къщи , но докато свикнем сменихме 100 шишета. Сега пием на Нук с каучуков биберон 🤗. Изцяло на АМ сме Фризолак Прематуре. Докато не стане на 30 дни( и Ам сменихме от Аптимал Прематуре🤣). Как да я разбуждам по лесно

# 348
  • Вестерос
За разбуждането някоя беше писала назад леко да щипеш петичката. Чела съм, че при някои бебенца действа галене по главичка, по гръбчето също.

# 349
За разбуждането някоя беше писала назад леко да щипеш петичката. Чела съм, че при някои бебенца действа галене по главичка, по гръбчето също.

Щипане по петичката ми показаха в болницата, ама то като спи дълбоко не действа. По бузките и ушенцата щипане.

# 350
За храненето аз лично съм позабравила,но помня ,че  моето първо повръщаше доста  на фонтан.Беше период и отмина до 3 месец.За количеството нямам идея,че бяхме хем на кърм,хем на АМ.Също не съм я будила никога за хранене.Още на втората седмица започна  да прави пауза по 6 часа.Не знам дали е било правилно,но и аз бях супер уморена и въобще  не можех да мръдна.Предполагам,че повечето бебчета глад не търпят  и се будят сами като огладнеят.Друг е въпросът ,ако бързо  трябва да се навакса някакво тегло  и там сигурно е задължително да се буди бебо.
Относно подарък за екипа-аз нямам идея кой ще бъде  освен моята док.Не ги познавам.Само на нея ще подаря плик с пари,но няма да е колосална сума.Същото ще направя  и за док.,която ми следи бременността

# 351
Мили момичета, днес в 11ч. проплака нашата първа рожба, с мерки 2750гр, 49см. 💗

Споделям ви преживяванията си, защото знам аз как се вълнувам за всяка от вас. Снощи в 22ч докато си вечеряме в компания и усетих леко подмокряне. Бегом в тоалетната и имах малко мокро петно - не бях сигурна тапа ли е или води, но при всички положения не може да се сбърка с напикаване, защото е неконтролируемо. Решихме, че трябва да отидем до болницата и докато се къпя вече беше ясно, че са води - изтичат топли и бистри по краката ми. За 45 мин път до болницата вече всичко беше мокро, въпреки превръзки и подложки. Приеха ме и надеждата беше да започнат контракции, но до сутринта само нерегулярни, разкритие 0. Включиха ми окситоцин и започнаха да болят МНОГО, затовя поисках епидурална. Стоях на топка за гимнастика, правя, легнала, всякак, но натрупано с безсъние цяла нощ, бях като разглобена. Очаквахме за 2-3 чАса да направя разкритие, но имах 1.5-2см, а водите продължаваха да изтичат, което мен ме тревожеше, защото съм чела неприятни истории за сухо раждане. Вече 12 чАса бях с обично изтичане и минимални признаци за родова дейност, когато АГ каза да се подготвя, че няма да е скоро и много ще боли защото шийката не поддава, явно заради тесния ми таз бебето не можеше да слезе хубаво и да натиска. Тогава си казах, че не искам да поемам риска за сухо дълго и болезнено раждане, с риск за бебето, въпреки силното ми желание да е естествено. След 40 мин със спешно секцио се роди малката бонбонка, изплака веднага. Оправиха и ми я дадоха, оттогава цял ден е върху мен и суче (веднага засука лакомо). Сега чакам да ме изправят и усещам, че ще боли И това, но така е трябвало. Това се случи при мен - което най-малко очаквах, но си заслужава всяка секунда. ❤
Успех на всички останали очакващи мамчета! 🙏

# 352
Мили момичета, днес в 11ч. проплака нашата първа рожба, с мерки 2750гр, 49см. 💗

Споделям ви преживяванията си, защото знам аз как се вълнувам за всяка от вас. Снощи в 22ч докато си вечеряме в компания и усетих леко подмокряне. Бегом в тоалетната и имах малко мокро петно - не бях сигурна тапа ли е или води, но при всички положения не може да се сбърка с напикаване, защото е неконтролируемо. Решихме, че трябва да отидем до болницата и докато се къпя вече беше ясно, че са води - изтичат топли и бистри по краката ми. За 45 мин път до болницата вече всичко беше мокро, въпреки превръзки и подложки. Приеха ме и надеждата беше да започнат контракции, но до сутринта само нерегулярни, разкритие 0. Включиха ми окситоцин и започнаха да болят МНОГО, затовя поисках епидурална. Стоях на топка за гимнастика, правя, легнала, всякак, но натрупано с безсъние цяла нощ, бях като разглобена. Очаквахме за 2-3 чАса да направя разкритие, но имах 1.5-2см, а водите продължаваха да изтичат, което мен ме тревожеше, защото съм чела неприятни истории за сухо раждане. Вече 12 чАса бях с обично изтичане и минимални признаци за родова дейност, когато АГ каза да се подготвя, че няма да е скоро и много ще боли защото шийката не поддава, явно заради тесния ми таз бебето не можеше да слезе хубаво и да натиска. Тогава си казах, че не искам да поемам риска за сухо дълго и болезнено раждане, с риск за бебето, въпреки силното ми желание да е естествено. След 40 мин със спешно секцио се роди малката бонбонка, изплака веднага. Оправиха и ми я дадоха, оттогава цял ден е върху мен и суче (веднага засука лакомо). Сега чакам да ме изправят и усещам, че ще боли И това, но така е трябвало. Това се случи при мен - което най-малко очаквах, но си заслужава всяка секунда. ❤
Успех на всички останали очакващи мамчета! 🙏

Честито, Flame Heart
Взели сте правилното решение и ти и екипа. Важен е крайния резултат. Ще мине и раздвижването и болката. Първите 2 дни е неприятно. При мен бързо отмина. Ако боли си искай обезболяващо и отделно си слагай профенид. Аз слагах сутрин и после късен следобед. Болката минава, всичко минава...и се забравя...

# 353
edit: Flame, честитоо! Heart
Взела си най-правилното решение за теб и за малката. И аз съм си казвала, че не искам да се мъча твърде много на нормално и ако видя, че не става - секцио и това е.

Да ви е жива и здрава, много щастлива и красива. Simple Smile На теб бързо възстановяване, щом бебка суче и е добре, болката ще ти е на второ място. Споделяй идните дни как сте и как свиквате една с друга Heart

---

И аз за подаръците си мисля напоследък.
За изписването ще вземем големи баници и напитки за персонала. За акушерката се надявам да успея да поръчам персонална кутия с тортички и ще ѝ купя винце и бонбони, но нека спомена, че много зависи как ще премине цялото раждане. Grinning Ако пък е по мед и масло, ще ѝ сваля звездите ахаха
За доктора ми е странно пари да давам отделно (така бяха писали повечето мамчета, че правили с конкретният лекар) особено като плащаме "екип", макар от години да практикуваме подаръците в плик дори сред приятели, че сме големи хора и е трудно да знаеш кой какво точно обича. Мисля, че се спрях на ваучер за семейна фотосесия с дълъг срок на използване. Пак не е евтин подарък, но не са и пари, наистина не знам, много ми се иска предварително да ги подготвя, но не знам дали изобщо съм взела правилни решения за тия "подаръци". Хем да не са малко, да не се срамя. Не мога да преценя коя сума е малка и коя е достатъчна Grinning
ММ изобщо не му се занимава, за него е отбий номера, вземи едно уиски на човек дето дори не пие алкохол и това е.

Иначе издирвам фотографи. От сватбата фотографът ни е далеч, а от следсватбената, която имахме в София момичето вече не снима Sad Във Варна знаех няколко около колегите, но тук в София си нямам и на идея. Повечето сега имат ваучери за коледни фотосесии, пък на мен ми се искаше ваучер със срок поне 6м или 1год.

Последна редакция: нд, 27 ное 2022, 18:07 от ~Belle

# 354
  • София
Йеее, Flame, честито! ☺️ Бързо да се възстановиш и да сте здрави ❤️

# 355
Flame честита рожба мила Simple Smile Нека расте здрава и бъде винаги упорита Heart

Аз съм приготвила на Доки, кутияза вино, гравирана ръчно за него, вътре с послание и хубава бутилка вино. Към нея мисля и хубави бонбони и това е. С каката носих почерпка за родилното, за акушерката, за доктора, сега смятам че е достатъчно на доки, наистина съм му благодарна.

Относно храненето, каката беше на кърма, но и давах и глюкоза и вода след това. Тогава приятелка беше родила преди мен, не даваше вода и малкият хвана млечица, аз реших че вода ще давам след всяко хранене, за да измие млякото от устата си. Е сега пак мисля да е така Simple Smile
Та хлюкозата захранва доста, все пак е сладка вода, ако трябва да качва кг, бих дала и глюкоза.

# 356
-Flame- честита рожба. Важното е, че резултата е добър и двете сте добре❤

Относно подаръците, аз да давам пари в плик не съм съгласна-все пак им е работа това. Иначе всякакви подаръци ще правя ли и какви ще реша след секциото и престоя. Да видя как ще мине всичко. Подаръци, защото трябва да се дадат няма да дам. Ако съм доволна и спокойна през престоя си от сърце ще занеса почерпка и подаръци  Simple Smile

# 357
Флейм, честита радост! Да расте щастлива и благословена! На теб бързо възстановяване!

Първите няколко месеца дъщеря ми беше изцяло на кърма, предложих вода веднъж-два пъти, но отказа, не съм я мъчила насила, не хвана нито млечица, нито беше дехидратирана..

# 358
Честито, Flame! Бързо възстановяване!

Момичета, аз имам въпроси - какво са бабешки гащи, колко трябва да взема(взела съм еднократни, но ми препоръчаха да имам и бабешки), отделно как определихте размера за протекторите за зърна ? И последно - превръзките от обикновените нощни ли си взехте или от тези специалните за родилки? От днес съм в 36 седмица и сега започвам да си приготвям багажа за болницата...

# 359
  • Вестерос
Флейм, честита принцеса! Да е здрава, щастлива и с късмет! 🌹🍀🤗 Бързо възстановяване!

...
Взех памучни бикини тип бабешки някакъв голям размер и дълбоки.
Превръзки си взех някакви за родилки на Канпул.
За подарък след изписването ще мисля за това.

Общи условия

Активация на акаунт