💪"Игри на волята: България" - сезон 4, тема 13 (21.11 - 05.12) * ФИНАЛ *

• 229 171
  • 5 334
  •   1
Отговори
# 2 535
Алекса обаче наистина как стана кротък като агънце и по-нисък от тревата, откакто се оказа на едно място с Филип и Гого. А по-рано какъв голям шеф беше и как викаше... Иначе у него ми харесва това, че бързо му минава. Заради принципа ще "отмъсти" на когото е решил според вижданията си отпреди, но реално отдавна вече не е сърдит на никого за нищо и не злобее истински.

А между Алекса и Вики даже вече не е ясно точно кой носи панталоните в момента.

Последна редакция: пт, 25 ное 2022, 14:34 от nmuron

# 2 536
Скрит текст:
Скрит текст:
Нямаше предателство, защото нямаше отбор. Отборът се състои от индивиди, които играят заедно за общ интерес. В последната седмица при Сините след конфликта кой да води бащина дружина и как да спасим Цецо, отборът се разпадна и въжето се сложи на вратовете на двете момичета, които при всички положения щяха да са следващите таргети за изгонване. Това им беше казано и показано недвусмислено, без право на обсъждане. Казано им беше и че след обединяването с червените Елица и нейните приятелки ще бъдат приети са по-пълноценни членове на "отбора". А те са "утайките" (по Цецо), които са приготвени за изхвърляне в кошчето.
При това положение не считам сега, не считах и тогава, когато коментирахме събитията, Фейгин и Мани за членове на отбора на сините. Затова предателство няма.
Моето мнение три дена преди саботажа:
Цитат
Re: 💪"Игри на волята: България" - сезон 4, тема 8 (16.10 - 23.10)
22 окт. 18:04
"Изгледах снощния епизод. Искам да се сбогувам официално с племето на сините, което подкрепях сърдечно от началото на предаването. Племе на сините вече няма и то се разпадна по такъв начин, че въобще не ми е мъчно. Язък за общата радост от победите, язък за усилията, хъса, себераздаването на арената, язък за гладуването и студуването, за съпричастността, за солидарността. Нищо не остана. Zero. Нула.
В понеделник започва всичко наново."
И понеделник започна със саботаж.
Точно обратното Фейгин и Мани играха подло и засегнаха хора, които не са част от конфликта, но са в отбора (Гого).
Грешка е да се приема, че Гого е бил неутрален. Беше част от групичката на Калеко Алеко, и на всеки съвет е играл срещу Илиян/Мани/Фейгин с гласовете си. Отделно в племето мълчаливото съгласие със случващото се също е позиция. Така че твърдението, че незаслужено е пострадал от саботажа им не е правилно. Поне за мен.
Това, че цитирате само собствените си твърдения и се опитвате по този начин да манипулирате аудиторията е Joy А изказването на позиция от някого не го прави непременно част от коалиция. Много пъти в интервюта участниците казаха, че Гого не е типа човек на кото можеш да му кажеш какво да прави Simple Smile Той го доказа и в играта. Много балансиран и възпитан, но не и човек без позиция. Тук е според мен поради една единствена причина да се наслади на играта. Самият факт, че той не видя нищо нередно за мен говори много Simple Smile
Не съм цитирал себе си Simple Smile
За мен също - говори много, но с отрицателен знак Joy

Последна редакция: пт, 25 ное 2022, 14:22 от Bengun

# 2 537
Ако брадвата на Алекса сече имунитетът на Фифо на мен ще ми дойде в повече... Моля се финалът да не е Алекса срещу Виктория, че тогава май ще трябва да съм за по-кресливата мутра, че поне не се прави на умряла кокошка в момента.

Но се замислих за начин за печалба на жена - трябва да се пазят едрогабаритните мъже, заради мъжката сила без която отборът не може на някои битки. Само тях на финал могат да изгонят лесно. Да уточня, за мен играта не е само арената, щом играят мъже и жени в едно, то много ясно че социалната игра и стратегията са и трябва да са част от играта.

# 2 538

Защо ми слагате думи "в устата", които никога не съм изричала!? Фифо по време на битка никога не е подсказвал или помагал на опонента си, за разлика от Гого. И не само Фифо не го е правил, а никой, освен Гого, не го е правил. Справка - битката с Левтероф. Снощи изчака Алекса да се изправи, освен това казва на тези, които са го победили, че са били по до-добри от него. Искрено се радва на победите на другите, докато Фифо не може да губи. Това е дъвкано в темата много пъти.

На бялото не може да казва черно! Hands V

Алекса каза на Зорито как да си кове пироните Simple Smile Тоест, освен Гого, той е другият играч.
И двамата са супер!

# 2 539
  • Пловдив
"Но пък Мани нямаше нищо против да се ползва от протекцията на Гого при жълтите и да Го заблуждава."
Явно гледаме различни предавания. Точно при жълтите най-големия хейт Мани отнесе точно от Гого. Протекция имало, Joy
Не знам. На мен рязко ми станаха почти безразлични игрите. Остана да викам за Жоро, но просто не мисля, че ще спечели. И,да, не е честно да бъде номиниран всеки ден. И,да, Гого не може да ми е фаворит с 1 такава битка. Той не е виновен, но това е положението . Наистина трябва да имат имунитет след номинацията ,за да не ходи един човек всеки ден. Все пак последната седмица би трябвало да е игра на игри повече, а не коалиционни споразумения.А и не е интересно така. Трябва да Има някакъв туист. Щото иначе, ей, на, любимата на хората Жени щеше да е на финал без битка, ако не беше сглупила/подценила ситуацията.
Тази вечер очертава да е епично. Според мен секирата се играе последна и Не отменя имунитет, само гласове.

# 2 540
И аз очаквам довечера много драма и сълзи Алекса като извади томахавката и се самономинира, за да спаси Виктория. Това при положение, че трябва да номинират двама. Иначе ще прати Георги срещу Ралица отново. Очевидно няма да им дадат имунитет и на Алекса и на Жоро. Не, че нямат достатъчно грошове, ама томахавката ще се обезцени. Жалко за грошовете на Гената, натрупани от дуели.

# 2 541
Скрит текст:
Скрит текст:
Нямаше предателство, защото нямаше отбор. Отборът се състои от индивиди, които играят заедно за общ интерес. В последната седмица при Сините след конфликта кой да води бащина дружина и как да спасим Цецо, отборът се разпадна и въжето се сложи на вратовете на двете момичета, които при всички положения щяха да са следващите таргети за изгонване. Това им беше казано и показано недвусмислено, без право на обсъждане. Казано им беше и че след обединяването с червените Елица и нейните приятелки ще бъдат приети са по-пълноценни членове на "отбора". А те са "утайките" (по Цецо), които са приготвени за изхвърляне в кошчето.
При това положение не считам сега, не считах и тогава, когато коментирахме събитията, Фейгин и Мани за членове на отбора на сините. Затова предателство няма.
Цитат
"Изгледах снощния епизод. Искам да се сбогувам официално с племето на сините, което подкрепях сърдечно от началото на предаването. Племе на сините вече няма и то се разпадна по такъв начин, че въобще не ми е мъчно. Язък за общата радост от победите, язък за усилията, хъса, себераздаването на арената, язък за гладуването и студуването, за съпричастността, за солидарността. Нищо не остана. Zero. Нула.
Много противоречия намирам в думите Ви. Вашата логика:"Отборът се състои от индивиди, които играят заедно за общ интерес." води до следното. Отбор сини няма още преди първият съвет и "стратегията" на Илянчо. С единствената разлика, че Вики прозряла истината се изправи и честно в очите им каза какво мисли. Това обаче не беше причина да саботира играта и да засегне хора, които не са в конфликта (Касим, Вели). Точно обратното Фейгин и Мани играха подло и засегнаха хора, които не са част от конфликта, но са в отбора (Гого). Някъде бях написала, че всичко трябва да почива на правила и норми. Правило е(от както свят светува), че когато си част от племе/отбор. Решаваш проблемите в него честно. Говориш, изказваш позиция, ако трябва заявяваш, че няма да  си част от племето . Не забиваш нож в гърба не ставаш предател, защото губиш достойнство и чест. Simple Smile
Аз не намирам противоречие. Но това е нормално. И друг път сме говорили, че за морални категории не се спори. За мен други неща са много по-недопустими, отколкото саботажа. Вербалното насилие, крясъци, за да заглушиш думите на другия, изкривяване на истината, вменяване на вина, постоянна преса над опонента, манипулация и т.н. За мен Алекса и Вики след поведението си тогава, а и след това при червените, достигнаха абсолютното дъно и аз въобще не мога да ги приема положително след това. (Дори Гого с пасивното си поведение да се постави в сянката на Алекса ми падна от мястото на любимец.)
Това не означава, че Мани, Илиян или Фейгин ми харесват. Въобще. Или че аз щях да реагирам като тях.
Не е заяждане Simple Smile Има огромна разлика между право и морал. Моралът е субективен. Ще дам пример: Вие смятате, че Вики и Алекса изрязаха от нормите аз не. Този спор може да го реши само правото на базата на правила/експертно мнение. В случая със съботажа правилата ги има и ако не беше игра думичката е само една предателство Wink

# 2 542
телевизионните предавания тотално е-таковаха-мамата на думи като 'чест достойнство уникално предателство муже жини'

# 2 543
  • София
Ако финалът е между Алекса-Виктория, то на идея си нямам кой изобщо ще гледа този финален епизод Joy

# 2 544
телевизионните предавания тотално е-таковаха-мамата на думи като 'чест достойнство уникално предателство муже жини'
И затова синът ми ще започне да гледа телевизия някъде към двайстата си година Simple Smile

# 2 545
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Цитат
Много противоречия намирам в думите Ви. Вашата логика:"Отборът се състои от индивиди, които играят заедно за общ интерес." води до следното. Отбор сини няма още преди първият съвет и "стратегията" на Илянчо. С единствената разлика, че Вики прозряла истината се изправи и честно в очите им каза какво мисли. Това обаче не беше причина да саботира играта и да засегне хора, които не са в конфликта (Касим, Вели). Точно обратното Фейгин и Мани играха подло и засегнаха хора, които не са част от конфликта, но са в отбора (Гого). Някъде бях написала, че всичко трябва да почива на правила и норми. Правило е(от както свят светува), че когато си част от племе/отбор. Решаваш проблемите в него честно. Говориш, изказваш позиция, ако трябва заявяваш, че няма да  си част от племето . Не забиваш нож в гърба не ставаш предател, защото губиш достойнство и чест. Simple Smile
Аз не намирам противоречие. Но това е нормално. И друг път сме говорили, че за морални категории не се спори. За мен други неща са много по-недопустими, отколкото саботажа. Вербалното насилие, крясъци, за да заглушиш думите на другия, изкривяване на истината, вменяване на вина, постоянна преса над опонента, манипулация и т.н. За мен Алекса и Вики след поведението си тогава, а и след това при червените, достигнаха абсолютното дъно и аз въобще не мога да ги приема положително след това. (Дори Гого с пасивното си поведение да се постави в сянката на Алекса ми падна от мястото на любимец.)
Това не означава, че Мани, Илиян или Фейгин ми харесват. Въобще. Или че аз щях да реагирам като тях.
Не е заяждане Simple Smile Има огромна разлика между право и морал. Моралът е субективен. Ще дам пример: Вие смятате, че Вики и Алекса изрязаха от нормите аз не. Този спор може да го реши само правото на базата на правила/експертно мнение. В случая със съботажа правилата ги има и ако не беше игра думичката е само една предателство Wink

Можеш да предадеш само приятели. Ако са ти врагове в играта думичката предателство не е уместна.
Саботажа на играта от Мани и Фейгин беше опит да избягат от тези техни "приятели" в племето.

# 2 546
А между Алекса и Вики даже вече не е ясно точно кой носи панталоните в момента.
Как кой?! Който носи и мъжкия модел маратонки, а не дамския. Trollface

# 2 547
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Цитат
Много противоречия намирам в думите Ви. Вашата логика:"Отборът се състои от индивиди, които играят заедно за общ интерес." води до следното. Отбор сини няма още преди първият съвет и "стратегията" на Илянчо. С единствената разлика, че Вики прозряла истината се изправи и честно в очите им каза какво мисли. Това обаче не беше причина да саботира играта и да засегне хора, които не са в конфликта (Касим, Вели). Точно обратното Фейгин и Мани играха подло и засегнаха хора, които не са част от конфликта, но са в отбора (Гого). Някъде бях написала, че всичко трябва да почива на правила и норми. Правило е(от както свят светува), че когато си част от племе/отбор. Решаваш проблемите в него честно. Говориш, изказваш позиция, ако трябва заявяваш, че няма да  си част от племето . Не забиваш нож в гърба не ставаш предател, защото губиш достойнство и чест. Simple Smile

Против кои правила е сАботажът и защо продукцията не се намеси, щом са били нарушени, както се намеси при Джафа и металните пръти? Маменето е против правилата. Саботажът не е, и щом няма единно племе, е напълно очаквано някой да го направи. Даже не мисля, че е за пръв път, но преди обикновено някой просто не играеше на макс. Нали даже при Мира имаше съмнения за пъзела? И в крайна сметка, това не е отборна, а индивидуално игра. Това, че някакви хора случайно са били разпределени заедно не ги прави повече съотборници, отколкото противници.

# 2 548
  • София
Изкефих се на епизода заради двама от тримата фаворити.
Георги пак летеше по трасето и победи с голяма преднина. Много, много голяма разлика има между мъжете и жените на терен, чак е тъпо за гледане. Понеже ни четат директно ви казвам, направете два потока, мъжки и женски с два чека и победители. Тъпо е така, а и така няма да ви се налага непрекъснато да манипулирате игрите и ядосвате хората!

После на колелото на смъртта също бе лудница. Аз по-странно колело извън безспорния победител не помня.
Много странни резултати, направо нелогични, ама то колелото си е коварно и само царете на баланса рулират. Такива като нинджатаааааа 😎 Гого бе уникален и недостижим! Второ колело, втора безапелационна победа.
И сега, кое бе странното. Ами Филип загуби с 0-2 от Виктория?! Сериозно? Ралица, която бе трагедия му взе рунд?! И в същото това време Филип е единствения участник този сезон, който взе рунд на Гого на колелото. И също така победи категорично Алекса с 2-0, а за мен след Гого от две гледания на това колело именно Алекса слагам на 2 място. Силно казано 2 място. Там място имат и Георги и дори Фифо, но не и в тази му форма. Направи ми впечатление, че Алекса като се качваше на колелото бе притеснен, явно има твърде голям респект от Фифо и това му попречи според мен, иначе не си обяснявам това 0-2. В спорта нещат са преди всичко до психика.
Е, някой да ми обясни тези метармофози на Фифо. 😮 Аз имам някакво обяснение. С оглед и играта с делвата срещу Мирела и Мира + висенето на кръста (там не отпадна бързо, златната среда, но не блесна). Т.е. всеки един атлет, спортист и изобщо човек има някаква ахилесова пета. При Фифо не е класическа ахилесова пета, защото не е слаб, но не е и силен, като на много други места. Едно средно към добро ниво. Може да избухне в игра и да бие фаворит, но може и да загуби от много по-слабо подготвен участник. Така че да, ако някъде може да бъде пипнат Фифо, то това е баланса. Това не значи, че не може да загуби в игра без баланс. В това режисирано шоу, където всичко е ясно ще загуби и на плуване ако му кажат. Аз съм много, много разочарован от развитието на този сезон и аз на много неща не исках да повярвам, но уви до мен все повече стигат такива сигнали, че реално не зависело от играчите. Дано, дано не е истина и все още не искам да го повярвам, защото аз винаги съм ги защитавал и спорил специално за това. НО гледам го Филип, гледам и Гого, гледам и Георги и абсолютно никой не може да ме убеди, че тези хора ще загубят многокомпонентна битка от жена или Алекса. Алекса специално има огромен късмет, че морето е много бурно и ако се задържи така, то няма да има плуване, което само по себе си ще е скандално. Най-важния елемент. Не случайно са на морето и ако го няма на финала ще е егати и пародията. Ама срещу природата няма какво да се направи. Шанс. Не знам дали ще гледам самия финал. Ще си гледам световното, ще проверя после как е завършил финала и до там. Ако ми хареса изхода ще гледам, ако ли не, ще го превъртя набързо, само заради статистиката ми, нали опсвам всяка битка, не моге да не опиша финалната, колкото и да ме боли...

Друго няма какво да добавя. Общо взето въпреки, че епизода ми хареса ми виси една тежест и изобщо не се забавлявам хора. Напротив, напрягам се и то много. А не това е целта на едно риалити шоу си мисля... Sad

# 2 549
Добре, щом има правила за саботажа на Мани и Фейгин то за ,, невинната ръчичка която държи другата,, няма правила нали.🤔🤔

Общи условия

Активация на акаунт