💪"Игри на волята: България" - сезон 4, тема 13 (21.11 - 05.12) * ФИНАЛ *

• 229 164
  • 5 334
  •   1
Отговори
# 2 550
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Нямаше предателство, защото нямаше отбор. Отборът се състои от индивиди, които играят заедно за общ интерес. В последната седмица при Сините след конфликта кой да води бащина дружина и как да спасим Цецо, отборът се разпадна и въжето се сложи на вратовете на двете момичета, които при всички положения щяха да са следващите таргети за изгонване. Това им беше казано и показано недвусмислено, без право на обсъждане. Казано им беше и че след обединяването с червените Елица и нейните приятелки ще бъдат приети са по-пълноценни членове на "отбора". А те са "утайките" (по Цецо), които са приготвени за изхвърляне в кошчето.
При това положение не считам сега, не считах и тогава, когато коментирахме събитията, Фейгин и Мани за членове на отбора на сините. Затова предателство няма.
Моето мнение три дена преди саботажа:
Цитат
Re: 💪"Игри на волята: България" - сезон 4, тема 8 (16.10 - 23.10)
22 окт. 18:04
"Изгледах снощния епизод. Искам да се сбогувам официално с племето на сините, което подкрепях сърдечно от началото на предаването. Племе на сините вече няма и то се разпадна по такъв начин, че въобще не ми е мъчно. Язък за общата радост от победите, язък за усилията, хъса, себераздаването на арената, язък за гладуването и студуването, за съпричастността, за солидарността. Нищо не остана. Zero. Нула.
В понеделник започва всичко наново."
И понеделник започна със саботаж.
Много противоречия намирам в думите Ви. Вашата логика:"Отборът се състои от индивиди, които играят заедно за общ интерес." води до следното. Отбор сини няма още преди първият съвет и "стратегията" на Илянчо. С единствената разлика, че Вики прозряла истината се изправи и честно в очите им каза какво мисли. Това обаче не беше причина да саботира играта и да засегне хора, които не са в конфликта (Касим, Вели). Точно обратното Фейгин и Мани играха подло и засегнаха хора, които не са част от конфликта, но са в отбора (Гого). Някъде бях написала, че всичко трябва да почива на правила и норми. Правило е(от както свят светува), че когато си част от племе/отбор. Решаваш проблемите в него честно. Говориш, изказваш позиция, ако трябва заявяваш, че няма да  си част от племето . Не забиваш нож в гърба не ставаш предател, защото губиш достойнство и чест. Simple Smile
Аз не намирам противоречие. Но това е нормално. И друг път сме говорили, че за морални категории не се спори. За мен други неща са много по-недопустими, отколкото саботажа. Вербалното насилие, крясъци, за да заглушиш думите на другия, изкривяване на истината, вменяване на вина, постоянна преса над опонента, манипулация и т.н. За мен Алекса и Вики след поведението си тогава, а и след това при червените, достигнаха абсолютното дъно и аз въобще не мога да ги приема положително след това. (Дори Гого с пасивното си поведение да се постави в сянката на Алекса ми падна от мястото на любимец.)
Това не означава, че Мани, Илиян или Фейгин ми харесват. Въобще. Или че аз щях да реагирам като тях.
Не е заяждане Simple Smile Има огромна разлика между право и морал. Моралът е субективен. Ще дам пример: Вие смятате, че Вики и Алекса изрязаха от нормите аз не. Този спор може да го реши само правото на базата на правила/експертно мнение. В случая със съботажа правилата ги има и ако не беше игра думичката е само една предателство Wink

Можеш да предадеш само приятели. Ако са ти врагове в играта думичката предателство не е уместна.
Саботажа на играта от Мани и Фейгин беше опит да избягат от тези техни "приятели" в племето.
Няма как да не отговоря. Моля Ви не размивайте понятия, иначе всичко отива по дяволите. Искате да кажете, че и в живота всички в един отбор, племе, държава са приятели? Започнах да пиша заради 12-16 годишните, които гледат предаването. Има правила, които трябва да се спазват независимо дали ти изнасят или не.

# 2 551
Мисля, че към 13.08. странният посред лято североизточен вятър с 10 м/с беше изчезнал (местните казаха, че такъв вятър са виждали само зимата), тъй че се надявам морето да стане компонент във финалната битка.

# 2 552
Морето да е компонент хубаво, а също и да престане вятърът да пречи на самите игри, че доста глупаво се получава. Някакъв случаен външен фактор решава ключови неща много често.

# 2 553
Не знам дали ще гледам самия финал. Ще си гледам световното, ще проверя после как е завършил финала и до там. Ако ми хареса изхода ще гледам, ако ли не, ще го превъртя набързо, само заради статистиката ми, нали опсвам всяка битка, не моге да не опиша финалната, колкото и да ме боли...

Друго няма какво да добавя. Общо взето въпреки, че епизода ми хареса ми виси една тежест и изобщо не се забавлявам хора. Напротив, напрягам се и то много. А не това е целта на едно риалити шоу си мисля... Sad
Това говори добре за Предаването Дяволо. Хванали са те и си емоционално ангажиран. Аз ще кажа за себе си, че това беше вярно в много по-малка степен. Реално бях много повече емоционално ангажиран с Анелия и Бо през последните дни на Сървайвър, отколкото с Фифо, Гого и Георги сега. Реално през този сезон вкарах емоция само при Мани и Жени. Останалите играчи ги гледам с удоволствие, но не са ме докоснали силно. Затова в момента ми е лесно да гледам последните два дни и представленията на Продукцията. Защото ми е все едно, че Алекса ще победи или, че Фифо ще загуби. Само за Гого ми е леко приятно, че ще му намажат ските и за Георги ми е леко мъчно за същото.

Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Нямаше предателство, защото нямаше отбор. Отборът се състои от индивиди, които играят заедно за общ интерес. В последната седмица при Сините след конфликта кой да води бащина дружина и как да спасим Цецо, отборът се разпадна и въжето се сложи на вратовете на двете момичета, които при всички положения щяха да са следващите таргети за изгонване. Това им беше казано и показано недвусмислено, без право на обсъждане. Казано им беше и че след обединяването с червените Елица и нейните приятелки ще бъдат приети са по-пълноценни членове на "отбора". А те са "утайките" (по Цецо), които са приготвени за изхвърляне в кошчето.
При това положение не считам сега, не считах и тогава, когато коментирахме събитията, Фейгин и Мани за членове на отбора на сините. Затова предателство няма.
Цитат
"Изгледах снощния епизод. Искам да се сбогувам официално с племето на сините, което подкрепях сърдечно от началото на предаването. Племе на сините вече няма и то се разпадна по такъв начин, че въобще не ми е мъчно. Язък за общата радост от победите, язък за усилията, хъса, себераздаването на арената, язък за гладуването и студуването, за съпричастността, за солидарността. Нищо не остана. Zero. Нула.
Много противоречия намирам в думите Ви. Вашата логика:"Отборът се състои от индивиди, които играят заедно за общ интерес." води до следното. Отбор сини няма още преди първият съвет и "стратегията" на Илянчо. С единствената разлика, че Вики прозряла истината се изправи и честно в очите им каза какво мисли. Това обаче не беше причина да саботира играта и да засегне хора, които не са в конфликта (Касим, Вели). Точно обратното Фейгин и Мани играха подло и засегнаха хора, които не са част от конфликта, но са в отбора (Гого). Някъде бях написала, че всичко трябва да почива на правила и норми. Правило е(от както свят светува), че когато си част от племе/отбор. Решаваш проблемите в него честно. Говориш, изказваш позиция, ако трябва заявяваш, че няма да  си част от племето . Не забиваш нож в гърба не ставаш предател, защото губиш достойнство и чест. Simple Smile
Аз не намирам противоречие. Но това е нормално. И друг път сме говорили, че за морални категории не се спори. За мен други неща са много по-недопустими, отколкото саботажа. Вербалното насилие, крясъци, за да заглушиш думите на другия, изкривяване на истината, вменяване на вина, постоянна преса над опонента, манипулация и т.н. За мен Алекса и Вики след поведението си тогава, а и след това при червените, достигнаха абсолютното дъно и аз въобще не мога да ги приема положително след това. (Дори Гого с пасивното си поведение да се постави в сянката на Алекса ми падна от мястото на любимец.)
Това не означава, че Мани, Илиян или Фейгин ми харесват. Въобще. Или че аз щях да реагирам като тях.
Не е заяждане Simple Smile Има огромна разлика между право и морал. Моралът е субективен. Ще дам пример: Вие смятате, че Вики и Алекса изрязаха от нормите аз не. Този спор може да го реши само правото на базата на правила/експертно мнение. В случая със съботажа правилата ги има и ако не беше игра думичката е само една предателство Wink

Можеш да предадеш само приятели. Ако са ти врагове в играта думичката предателство не е уместна.
Саботажа на играта от Мани и Фейгин беше опит да избягат от тези техни "приятели" в племето.
Няма как да не отговоря. Моля Ви не размивайте понятия, иначе всичко отива по дяволите. Искате да кажете, че и в живота всички в един отбор, племе, държава са приятели? Започнах да пиша заради 12-16 годишните, които гледат предаването. Има правила, които трябва да се спазват независимо дали ти изнасят или не.
Саботажа в този тип предавания винаги е част от стратегията и с нищо НЕ НАРУШАВА правилата на играта.
Това е по въпроса с правилата.

Конкретно Мани и Фейгин не са нарушили правилата на играта.
Продукцията с разкриването на саботажа пред всички СЕ намеси пряко в играта.

Последна редакция: пт, 25 ное 2022, 15:19 от Bengun

# 2 554
  • София
На мен ми харесва, когато има вятър. Вятърът духа всички, не само един.

# 2 555
телевизионните предавания тотално е-таковаха-мамата на думи като 'чест достойнство уникално предателство муже жини'
И затова синът ми ще започне да гледа телевизия някъде към двайстата си година Simple Smile

всъщност аз имах предвид че повтаряте думите от екрана. а думите от екрана омаловажават истинското значение на горепосочените

# 2 556
  • София
телевизионните предавания тотално е-таковаха-мамата на думи като 'чест достойнство уникално предателство муже жини'
И затова синът ми ще започне да гледа телевизия някъде към двайстата си година Simple Smile

Напротив. Нека гледа, докато се развива, за да му показвате в какво не трябва да се превръща. Аз написах, че ще използвам някои герои от този сезон, за да възпитавам децата си в какво не искам да ги виждам, че се превръщат Joy

# 2 557
мисия на кастингьорите изпълнена - всякакви типажи има и всеки се припознава в един-двама

# 2 558
  • София
Изкефих се на епизода заради двама от тримата фаворити.
Георги пак летеше по трасето и победи с голяма преднина. Много, много голяма разлика има между мъжете и жените на терен, чак е тъпо за гледане. Понеже ни четат директно ви казвам, направете два потока, мъжки и женски с два чека и победители. Тъпо е така, а и така няма да ви се налага непрекъснато да манипулирате игрите и ядосвате хората!

Дяволо, дано никой от продукцията не те прочете или пък да вземе да обмисля твоята идея. Намирам за абсолютно разваляне на играта, разделението на мъже и жени и двама победителя. От стратегическа гледна точка се губи тръпата всеки да ти е конкурент, ще имаш сметка да гониш само себеполови, а две различни арени, една за мъже и една по- лека за жени ще е безкрайно нечестно и трудно определящо, как да бъдат направени, за да са еднакви по трудност.

# 2 559
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Цитат
Много противоречия намирам в думите Ви. Вашата логика:"Отборът се състои от индивиди, които играят заедно за общ интерес." води до следното. Отбор сини няма още преди първият съвет и "стратегията" на Илянчо. С единствената разлика, че Вики прозряла истината се изправи и честно в очите им каза какво мисли. Това обаче не беше причина да саботира играта и да засегне хора, които не са в конфликта (Касим, Вели). Точно обратното Фейгин и Мани играха подло и засегнаха хора, които не са част от конфликта, но са в отбора (Гого). Някъде бях написала, че всичко трябва да почива на правила и норми. Правило е(от както свят светува), че когато си част от племе/отбор. Решаваш проблемите в него честно. Говориш, изказваш позиция, ако трябва заявяваш, че няма да  си част от племето . Не забиваш нож в гърба не ставаш предател, защото губиш достойнство и чест. Simple Smile

Против кои правила е сАботажът и защо продукцията не се намеси, щом са били нарушени, както се намеси при Джафа и металните пръти? Маменето е против правилата. Саботажът не е, и щом няма единно племе, е напълно очаквано някой да го направи. Даже не мисля, че е за пръв път, но преди обикновено някой просто не играеше на макс. Нали даже при Мира имаше съмнения за пъзела? И в крайна сметка, това не е отборна, а индивидуално игра. Това, че някакви хора случайно са били разпределени заедно не ги прави повече съотборници, отколкото противници.
Кое правило? Собственото ти племе/отбор/държава/коалиция/партия ....  не се съботира/предава. Иначе извинения винаги можеш да намериш Simple Smile

# 2 560
Скрит текст:
Туджаров каза, че на Жени хейта й тежи и се е дистанцирала от игрите, гледа само епизодите, на които се събират в бара. Разбирам я, отношението към нея е абсолютно унищожително дори и за човек със силна психика.
  Това сериозно ли е?На Жени ѝ тежал хейта? Тя много добре знае какво ще последва, не участва за първи път в такова предаване. Като не понася хейта, какво изобщо прави там? Дава уж хубав, а всъщност лош пример на децата си ли?
Това, че е практика хората да изсипват отвратителни квалификации, клетви, че в някои случаи заплахи на публични личности, които не харесват, не означава, че е правилно, оправдано, заслужено или пък, че някой трябва да го търпи. Никой не е имунизиран срещу това да се почувства уязвен, независимо че  "знае за какво е е записал". Нечия  известност не е карт бланш за изсипване на всичката потисната агресия.

Не е нужно да я харесва някой, за да осъзнае, че е човек и е нормално да има човешки емоции. Неодобрението донякъде сама си го спечели, ничии симпатии не се полагат по право, но откровения хейт също не й се полагат по презумпция.

# 2 561
напротив. когато правиш нещо има последствия. не отричам че има хора които си хранят за спорта но всичко си го е заслужила с действията и думите си

# 2 562
Като тегля чертата от битките всеки срещу всеки на финалите гого има 2 втори и 1 първо място

# 2 563
Не знам дали на някого му направи впечатление, но Георги си даде потника на Ралица, защото тя замръзваше.
Та за тези които цял сезон тропат по Георги, че не бил защитил Фейгин и бил мамино синче. Вижте Фифо големият МЪЖ, сигурно не му е минало през главата даже. В един други детайли се оценява кой колко мъж е.
А на Алекса фалшивите изказвания цял сезон няма да коментирам.
Аз стискам палци на Георги или на Ралица.
Колкото и да е добър Гого физически, трябва да разберете, че тази игра не е само физическа.
Целувки 😉😘😘

# 2 564
Гледам Ваня Джаферович е качил снимка с  коментар по-повод напускането на Жени,и как последните месеци са били заплашвани ,тормозени ,и вече почва да ми се връзва защо Евгения въпреки самочувствието,което продължавам да твърдя,че го има в повече не желае да ходи по Надкасти и други предавания.Много пъти съм казвала ,че не я харесвам.Смятам я за злобен и лицемерен човек с  много високо самочувствие без покритие .Въпреки, че не я познавам лично,и няма как да съм на 100 % сигурна дали е така.Това е мое наблюдение от видените неща през годините като публичен образ,но определено не приемам и осъждам всички тези заплахи и по-крайни обиди,който са недопустими да бъдат отправяни към който и да е човек и неговото семейство.За пореден път се убеждавам колко интелигенти са хората в този форум,за разлика от Инстаграм и Фейсбук .

Последна редакция: пт, 25 ное 2022, 16:06 от *Аня*

Общи условия

Активация на акаунт