Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 72

• 39 922
  • 739
  •   1
Отговори
# 150
Имам дефицит да, по една таблетка казаха на ден.
Ще взема и допълнително.
Благодаря.

# 151
А вигантол от 20000 единици ежиднивин прием на 10 капки колко единици са реално?

10 капки вигантол са 5 000. Останалата част от въпроса не го разбирам.

# 152
Една капка от Вигантол е равна на 500 единици.

# 153
Какви изследвания е добре да си пусна? Смятам да пусна Б12 и вит Д. Нещо друго важно? До сега никога не съм ги изследвала

# 154
Нищо не става ясно от този въпрос. Grinning Изследвания за какво, поради какво?!

# 155
Ами просто профилактично, защото забелязвам че има доста хора с ниски нива на витД и Б12, без някакви симптоми

# 156
Какви изследвания е добре да си пусна? Смятам да пусна Б12 и вит Д. Нещо друго важно? До сега никога не съм ги изследвала
пусни на един път TSH ,TAT,MAT ,Ft3,Ft4,железен панел Б12 и Д ,инсулин и гликиран хемоглобин -аз от там почнах и всичко излезе ...от хипер бях минала в хипо и оттам другите дефицити светнаха...

# 157
Честито Рождество! Желая на всички ни повече здраве и спокойствие! Хубави празници да имате!

# 158
пусни на един път TSH ,TAT,MAT ,Ft3,Ft4,железен панел Б12 и Д ,инсулин и гликиран хемоглобин -аз от там почнах и всичко излезе ...от хипер бях минала в хипо и оттам другите дефицити светнаха...

Какъв е този железен панел, какво точно включва?

# 159

Какъв е този железен панел, какво точно включва?
Хемоглобин, желязо, феритин, трансферин, ЖСК

# 160
  • Gotham City
Здравейте!
От 35 дни приемам 25 мкг Еутирокс. Днес направих контролни изследвания. Моля да кажете дозата достатъчна ли е и също и мнение по отношение на желязо и витамини.
Това са ми старите изследвания от 24.11:

А тези са от днес:

Хемоглобинът е 137 (117 - 160).

Последна редакция: чт, 29 дек 2022, 16:14 от Belle Époque

# 161
  • София
Здравейте,
За първи път се включвам в темата с молба, ако е възможно да погледнете резултатите от изследванията ми (в частност тези, свързани с щитовидната жлеза). Диагностицирана съм с Автоимунен тиреоидит на Хашимото, но никога не съм приемала никакви лекарства, свързани с това. Скоро навърших 45г. и по всичко личи, че меноппаузата чука на вратата ми (няма да ви занимавам със симптоматика). Това е и причината да си пусна изследванията.
Предварително благодаря!
Скрит текст:

# 162
Здравейте, последно бях писала тук с въпрос за първите ми изследвания на ЩЖ.
Тсх беше почти 6. Сега е в "референтните" стойности, но вече освен щитовидните ме притеснява и инсулина. Бихте ли дали някакво мнение за тези резултати и евентуално првпоръка за ендокринолог, който би погледнал цифрите освен референтните стойности?

Пс. Вече питах в общата тема за здравето и няколко дами ми дадоха тяхното мнение, ако четат тук не е нужно да се повтарят, прочетох ви! Hug

# 163
Здравейте, бихте ли ми помогнали да разчета  моите разултати. За първи път пускам подобни изследвания. От години имам и ревматоиден артрит, ако това е от значение. Благодаря много

.

Последна редакция: вт, 03 яну 2023, 08:01 от mzhp

# 164
mzhp, това във втората колонка са настоящите ти резултати, а тези в последната - някакви стари стойности, така ли? Не разбирам таблицата съвсем...

Иначе, според изследванията, за съжаление, си с Хашимото и хипофункция на щитовидната жлеза. Антителата (MAT) са високи, което индикира наличие на автоимунен процес. TSH е висок, а FT4 - нисък, което пък означава, че е налице хипофункция, т.е. понижена активност на жлезата. Другите антитела (TAT) не са тествани - не е голям пропуск, но ги пусни, при следващото изследване.

Половите не мога да ги коментирам, а и не са много за тази тема - опитай тук, ако искаш.
Всъщност, на трети ден от МЦ ли са ти взели кръв за тези изследвания? Много е важно това условие да е спазено.

Lvts, то няма много какво да се каже. Simple Smile В хипофункция си си, без Хашимото (поне според изследванията). Направи ехография на жлезата, ако не си до момента.
Да, инсулинът е с лоша стойност, както и глюкозата. Инсулинова резистентност на 100%. Необходимо е да направиш промени в живота си, като, например, да намалиш въглехидратите, да започнеш да спортуваш, да приемаш полезни добавки, да ограничиш стреса и т.н. Инсулинът и глюкозата трябва да са с една и съща стойност на гладно, а именно - около 4-5.

mona77, а каква е причината никога да не си приемала синтетичен хормон (не е лекарство), по твои думи? Звучи странно, ако си била диагностицирана със заболяването отдавна.

Общи условия

Активация на акаунт