Всичко за всички марки гел лакове - тема 44

• 46 120
  • 709
  •   1
Отговори
# 195
Picky, базата Provita ли беше? Цветна или прозрачна? Махна ли лъскавината от ноктите леко с буфер преди слагането на база?
Разкажи подробно всички стъпки и ползвани продукти.

# 196
На мен ми се отлепваше всичко (блускай, клареса, индиго) без Коди. Едни и същи стъпки имам - обезмасляване със спирт, база, цвят и топ.

# 197
  • София, Дружба 2
Есмералда, базата беше Клареса провита 5 в 1 цветна. Не съм използвала буфер преди нея, никога не го правя, а имам  такава пила, но по принцип лак ми издържа много време. Слагам праймър, базата, пека, два слоя цвят и тях пека и накрая топ пека. Всичко е Клареса, дори и точките с тях правих, защото си ги харесвам и издържат дълго. Новите нещо в този случай бяха базата и синия цвят, но според мен базата беше виновна. Всичко от свободния край на цяла плочка падна и разликата която видях беше, че беше гъвкаво като гума покритието, а беше добре  изречено, не мокро. Запечатването на ноктите остана, а веднага след него се пропука и се вдигна. Никога преди ни ми си е случвало такова нещо, дори и преди сто години, в началото, когато ползвах лак джеси Simple Smile
Извадих тъпата база от боклука, за да й дам втори шанс и смятам в събота да буферирам един от ноктите и да го направя с нея, а останалите ще са си с моята традиционно база. Интересно ми е дали ще се получи и ще споделя. Simple Smile

Последна редакция: вт, 06 дек 2022, 07:23 от Picky

# 198
Цветните бази нямат толкова добра сцепка като безцветните и вероятно това е причината да ти се отлепи така бързо. Остави си базата за изравняване, но ползвай друга безцветна под нея.

# 199
  • София, Дружба 2
Благодаря за съвета, Есмералда! Flowers Hibiscus

# 200
  • Варна
Picky от както се оплака 100 пъти тръгвах да ти пиша и все нещо излиза. Три пъти изтрих чаршафа без да искам. Та...Есмералда ти е казала най-вероятната причина. Цветната база не държи толкова добре като прозрачната,но и един друг съвет. Слагай по-голямо количество материал и изравнявай с обръщане. Направи ми впечатление,че нямаш архитектура или поне не е видима. Добрата архитектура и хубавия апекс дават допълнителна трайност на творението.
 Аз съм много доволна от цветните Коди,но ги нанасям върху обикновена каучукова или линт база. Същото важи и за поталите.
  За цапащите лакове...Единствените такива,които имам са на Веналиса крещящите, силно пигментирани и с тях не мажа Гелиш директно,а от дисплей.

Много хубави нокти видях на последните страници. Мацки страхотни сте Heart. В дизайна на Есмералда се влюбих направо.

HoneyBee33 страхотно синьо Heart и още по-страхотни нокти.

decuto това червено ми е олицетворението на Коледа Heart. Имам такова на ness и ми е любимо.
 Въобще радвам ви се на ентусиазма и уменията момичета.

# 201
  • София
Моята лампа е sun x5 max.

# 202
И аз съм за един слой тънко намазан безцветна база, а провитата да е отгоре за изравняване. Така шансът да падне се намалява.
Мимииии, благодаря! Аз перлено имам и точно, защото се чудя какво да го правя метнах око на този маникюр, но умувах над техниката и както винаги като задам въпрос, то вземе се появи отговора. Иначе тези лакове са много хубавви, но имам лакове да лакирам и себе си и висчки тук до дълбоки старини и пак ще останат Grinning
Момичета аха да пиша, че има заредени нови каучукови бази на Палу, но виждам са разграбени. Някой сед беше оплакал, че нямало снимки на цветовете - влезте в сайта на Полинка(manicureworkshop) и там много хубаво са разделени по колекции и можете да видите спрямо номерчето какъв е цвета. Понякога качва снимки на мостри или снимки на лака в шишето.

# 203
  • София, Дружба 2
Prinzesata, karmilla, благодаря много! Simple Smile Ще пробвам тези техники и ще се получи, че базата на цвят е много хубава.

# 204
Момичета, привет Simple Smile
От доста време ви чета, направо сте машини! Много готини и страшно много информация, а и сте се постарали да я смелите и синтезирате, направо страхотно!
Та, и аз барабар Петко..съм намислила да се пробвам с домашния гел лак, пък да видим..
Лампа имам sun x5 plus май, стои опакована и неползвана още; поръчах доста неща от Али-то, други се каня на Коди да взема, евентуално от Makeup.Bg също, но.. както си мислех “само минимално- за проба”, то едни покупки и продължавам да гледам и да се точа, пък дали ще успея и намирам време да го правя .. както и да е, времето ще покаже, голямо лирическо отклонение, извинявам се.
Исках за нещо конкретно да питам- този топ :
https://makeup.bg/product/569116/

С какво е по-различен от друг УВ топ, единствено по-лесно сваляне? Дали си заслужава, някой отзиви?
Благодаря и хубав ден на всички!

# 205
Това е топ за обикновен лак. Гел лак продуктите са винаги в плътна непрозрачна опаковка.

Моят съвет е като за първоначална проба да си вземеш обезмаслител, база, няколко цвята и топ на Клареса или SunOne, полски са и нелоши за цената си, няма да ти излезе скъпо, в предишната тема бях спретнала едно комплектче на SunOne, излизаше към 22 лв.

# 206
Да се оплача аз. На 4-ти ден отлепяне откъм кутикула като сложих ултра базата на Клареса и отгоре съм с цветна каучукова база пак на Клареса. Предният ми маникюр беше пак с ултра базата и цвят и си изкара 17 дни. Абсолютно идентично нещо съм направила с маникюра. Кажете моля коя от базите на Коди е най-подходяща за нокти, които ме държат нищо?

# 207
За мен - Ултра базата на Клареса.
Моята плочка е много мазна, със спирт 75 и кекава база се бели от кутикулата и на люспа.

# 208
Това е топ за обикновен лак. Гел лак продуктите са винаги в плътна непрозрачна опаковка.

Моят съвет е като за първоначална проба да си вземеш обезмаслител, база, няколко цвята и топ на Клареса или SunOne, полски са и нелоши за цената си, няма да ти излезе скъпо, в предишната тема бях спретнала едно комплектче на SunOne, излизаше към 22 лв.

Благодаря за бързото включване. Да, относно този топ, видях, че е за обикновен лак, просто ми стана интересно, тъй като нали и топ за гел лак също може в/у обикновен, та оттам чуденката..

Всъщност пропуснах да кажа, че смятам да пробвам с на Невена и Принцесата техниките с белещи се бази 😊

# 209
Такааа, да се включа с едно инфо и експеримент. Махнах си днес хайвера, че беше окапал по върха и си направих френски със същия червен лак, който е на клареса. Още докато лакирах другите нокти онзи ден ми направи впечатление, че доста цапа, но да си призная не направих проба на станиол, за да видя за колко време се изпича добре и отдолу. Та сега пак цапаше, макар,че пекох 2 мин.и направих проба на станиол с още 2 продукта: гел в бутилка на nai_s и един по светло червен на канни, който дори вече следва да е с изтекъл срок, защото е 4 годишен. Пекох клареса 2 мин., а другите два  на 1 мин. И резултата е виден от линка във видеото. Значи просто на тъмните цветове на клареса им трябва поне 3 мин. На толкова вече беше ок. Някой се оплака по напред с един зелен с блясък пак на клареса. Явно не е от лампата ,а от лака.
https://photos.app.goo.gl/qqmuTjirWqMzHSzz8

Общи условия

Активация на акаунт