Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 84

• 45 764
  • 740
  •   1
Отговори
# 210
На мен слабото място ми е гърлото. Духне ли ме дори бриз и съм с болно гърло. Винаги пия лекарства, смуча, пръскам и т.н.
Сега и в бременността 2 пъти ми се случи. Заради невъзможността да пия всичко сега послушах майка ми и бях в ступор и реално това ме излекува, въпреки че смучех и пръсках лекарства преди това. Направих си компрес с ракия! Не можех да повярвам, че такова нещо ще е по-добро от локално приложение на лекарства. Мина ми буквално за една вечер. Пробвай Simple Smile

# 211
Kactus-За възпалени сливици- 1 литър прясно мляко, 3 супени лъжици оцет. Завира млякото, слагаш оцет. Става като извара. Прецеждаш през тензух. Трябва да няма вода. Слагаш на марля, увиваш около гушата, отгоре някакво тънко шалче да държи. Може и с готова извара. Прилагаш заедно с това гаргара от чай от лайка( на стайна темп.) с чаена лъжица сода, може и с чай от салвия.

Аз имам въпрос. Докторът иска да направим пунция, но трансферът да е замразен? Прогестеронът е добре, но е тръгнал нагоре и каза, че е по-добре да е следващия цикъл.
Има ли нещо по-различно в такава ситуация? Тоест чакам да ми дойде след пунцкията и се прави трансфер? Някаква подоготвка, лекарства?

# 212
Леле Кактусче.. Махни ги тези сливици като ти причиняват толкова сериозни проблеми.
Аз като дете до артрит стигнах от сливици. Алергии отключих.
Ами махнахме ги и се приключи с драмите.

Опитай с настъргана на ситно ренде кора от лимон. Запарва се заедно с чая. Чаят трябва да нагарча леко на вкус. Много бързо облекчава.
Успех. Дано бързо се оправиш. Hug

# 213
Много ти благодаря ❤️ Аз съм вече с автоимунно заболяване заради сливиците. Имах и трета, която е отстранена, когато бях на 7 години. Първите проблеми със ставите са ми се проявили на 2 годишна възраст. След като ми я махнаха, уж се оправиха. На 13г. бях, когато пак се отключи и направо не можех да ходя. Имам много завишен лупус антикоагулант и сега съм на Моривид и след трансфер Фраксипарин, защото имам висок риск от тромбоза. Сряда съм на ревматолог и с нея ще обсъдим какво следва. Сега се филмирам да не ми се спука по-рано фоликула, че ме наболява, а след малко слага Овитрел...дано наистина ден 0 да е понеделник. 🙏

# 214
Момичета пак съм аз. Аз влязох яко във филма. Днес бях на преглед отново. Стимулацията ми е с гонал 250 и цитротайд. Имам около 20 фоликула общо. Вчера на прегледа ми казаха ,че съм с хиперстимулация и имам малко течност в корема. Имам леко подуване на корема ,не ме боли   . От днес ми започнаха и фраксипарина ,а от вчера приемам протеин. Предния път имах пунктирани 22 фоликула ,чувствах се по същия начин ,но никой не беше ми казал ,че имам течност. Започнах да чета и яко ме хвана шубето. Таймиращата ще ми е два декапептила и хориомон 1500 утре вечер. Имало ли е някой с подобни оплаквания и как са се развили нещата
Илсан, сменила си клиниката ли, та сега са ти казали а миналия път -не? Ако все още не си се обадила на док, направи го, но действай спокойно, при моята Хиперстимулация с 42 Ф, никой не ми е споменал за течност, но док каза, никакви резки движения, вдигане на тежко, резки завъртания особено в областта на корема и кръста! и това дори месец след пункцията го спазвах, по препоръка на ДОК. Аз също не усещах преди пункция никакви неразположения, болките дойдоха привечер след пункцията и продължиха 3-4 дни, но това е напълно нормално,  предвид ситуацията в която се намирах!

# 215
Момичета пак съм аз. Аз влязох яко във филма. Днес бях на преглед отново. Стимулацията ми е с гонал 250 и цитротайд. Имам около 20 фоликула общо. Вчера на прегледа ми казаха ,че съм с хиперстимулация и имам малко течност в корема. Имам леко подуване на корема ,не ме боли   . От днес ми започнаха и фраксипарина ,а от вчера приемам протеин. Предния път имах пунктирани 22 фоликула ,чувствах се по същия начин ,но никой не беше ми казал ,че имам течност. Започнах да чета и яко ме хвана шубето. Таймиращата ще ми е два декапептила и хориомон 1500 утре вечер. Имало ли е някой с подобни оплаквания и как са се развили нещата
Илсан, сменила си клиниката ли, та сега са ти казали а миналия път -не? Ако все още не си се обадила на док, направи го, но действай спокойно, при моята Хиперстимулация с 42 Ф, никой не ми е споменал за течност, но док каза, никакви резки движения, вдигане на тежко, резки завъртания особено в областта на корема и кръста! и това дори месец след пункцията го спазвах, по препоръка на ДОК. Аз също не усещах преди пункция никакви неразположения, болките дойдоха привечер след пункцията и продължиха 3-4 дни, но това е напълно нормално,  предвид ситуацията в която се намирах!
Много благодаря ,да смених клиниката. Днес отново отидох на преглед ,всичко е наред ,не ме боли нищо ,кръвните ми са добри ,каза довечера таймиращата и в понеделник пункция. Лекарката ми е прекрасна ,отговаря ми на минутата и винаги ми бръща внимание ,просто аз не искам с моята параноя да я занимавам

# 216
Направете задължително хистероскопия и на следващия цикъл ЗЕТ. Ще Ви чакаме след това с хубаво ЧХГ 🍀🍀🍀
Моля за помощ! 🙏 Аз от дете имам проблеми със сливиците, които отключват автоимунно заболяване. Аз съм с много лекарства и не мога да пия антибиотици. Вчера направих тежка гнойна ангина, едната сливица се поду и е твърда, болезнена, вижда се през шията дори. Моля да ми дадете съвет за природни методи, защото аз само с антибиотици и гранофурин съм я лекувала. Този път наистина е много тежка, чак врата ме боли. Аз съм фармацевт и освен химия, не съм се интересувала за природни методи. Чувала съм за мед и сода, но не знам в какви съотношения и дали помага. Утре съм и 11 часа на работа. Благодаря предварително ❤️

Ех, Kactus  няма спокойствие за теб. Аз също съм с много проблемни сливици от дете - правя сигурно по 20 гнойни ангини на година, но не тежки и без температура. Освен гранофурин ме спасява само така да се каже "изстъргване" на гнойните участъци със влажно парцалче натопено в чиста сода. Абразивните частици помагат да се махнат налепите. Но аз не спирам да пръскам и тантум верде. Гадничко е, но предполагам си изтърпявала и по-болезнени неща😉

# 217
Благодаря ви, момичета. Вчера, когато говорих с док., като ме посъветва да продължим със свежия трансфер, останах с впечатление, че все пак има шанс, дори и с тези сраствания в матката. Не е сигурен дали са сраствания или надрасквания от кюретажа, но се видяха на ехографа. Каза, че ще върнем ембрионче, но ако нещо не се получи - да направя хистероскопия. Никак не ми се иска да прекъсвам процедурата. От друга страна, ако някак си намери къде да се закрепи, при това състояние има риск от спонтанен аборт, преждевременно раждане и т.н. Не знам..ще изчакам първо да видим колко ще се оплодят и ще го мисля.

# 218
Аз също имам проблемни сливици. Правя си гаргара с хладка вода и капки прополис(домашно приготвен, но съм вземала и от аптеката). На око ги слагам, може да започнеш с 4-5к на 50 грама вода. И втори вариант за гаргара - в хладка вода в две чаши, в едната капваш 2-3 капки йодна тинктура, в другата хлебна сода и ги редуваш едно след друго като завършиш с йодна тинктура. Поне 40 минути да не се храни след това. Повтори по два три пъти на ден. При мен помагат.

# 219
  • гр. София
Кактусче, изпитани-силна отвара от лайка, около половин литър и 1 супена лъжица сода. Гаргари през половин час буквално. На следващия ден повтаряш ако се наложи, но едва ли... По-ефикасен метод за гърлобол, вкл ангина не съм срещала

# 220
Много благодаря, момичета ❤️ В момента пия силен чай от лайка на цвят. Преди това ядох гъст домашен мед със сода. Утре на работа ще правя гаргари с нишадър и вода. Може и прополисова тинктура да си взема. ☺️

# 221
Направете задължително хистероскопия и на следващия цикъл ЗЕТ. Ще Ви чакаме след това с хубаво ЧХГ 🍀🍀🍀
Моля за помощ! 🙏 Аз от дете имам проблеми със сливиците, които отключват автоимунно заболяване. Аз съм с много лекарства и не мога да пия антибиотици. Вчера направих тежка гнойна ангина, едната сливица се поду и е твърда, болезнена, вижда се през шията дори. Моля да ми дадете съвет за природни методи, защото аз само с антибиотици и гранофурин съм я лекувала. Този път наистина е много тежка, чак врата ме боли. Аз съм фармацевт и освен химия, не съм се интересувала за природни методи. Чувала съм за мед и сода, но не знам в какви съотношения и дали помага. Утре съм и 11 часа на работа. Благодаря предварително ❤️

Здравейте.
За гнойна ангина може да пробвате гаргара със сол и вода.
В една чаша до половината вода(хладка)и слагате една лъжица сол.Правите гаргара няколко пъти на ден.
Налепите почват да се махат.
Аз също съм с проблемни сливици и това ми помага.А иначе за сода и мед:смесване малко мед и сода и леко оптривате сливиците(като не гълтате разбира се)Пожелавам ви бързо оздравяване.

# 222
Stiliyanaa, много благодаря ❤️

# 223
Stiliyanaa, много благодаря ❤️
Бързо да се оправяш.
И също така гледай,когато пиеш чай да бъде със стайна температура,тъй като ако е много топъл вдигаш температурата на вече възпалените сливици,и също така по малко сладко(в случай че си обичаш 😊)защото сладководни подхранва бактериите.
Дано да съм била полезна ❤️

# 224
Още веднъж благодаря ☺️❤️ Чаят е на стайна температура, а от сладкото, ще се задоволя с мед 😁

Общи условия

Активация на акаунт