Наглеци, досадници, лепки, тероризатори на дребно

• 15 119
  • 171
  •   1
Отговори
# 105
😂😂😂остана ли нещо читаво?

# 106
Забелязала съм, че двама приказливци трудно се понасят и изслушват.

# 107
Преди време една жена, с която се бяхме озовали на едно място в даден момент ме издири малко психопатски и реши, че ще работим заедно по един проект. Казах и, че незнам дали ще имам време, но когато с каквото мога ще и помагам. Два-три пъти се видяхме. На следващия път ми се наложи да отменя срещата, защото ходех и на работа, също имах ангажименти у дома и не ми беше до проекта ѝ.
Какъв скандал последва! Направо ме шашна - тя как отделяла от времето си за мен, и тя имала семейство, но когато трябвало да се видим се съобразявала 😃. Мъжа ми предположи, че може да си ме е харесала. А аз, че май искаше да и напиша проекта. Незнам какво е било, може да е било странен момент в живота ѝ, ама повече не се чухме с нея и ми е су-пер!

# 108
  • София
А какви са тези проекти с непознати?
По-добре нещо да откажеш, отколкото разсърдено да дадеш или да направиш.

# 109
А какви са тези проекти с непознати?
По-добре нещо да откажеш, отколкото разсърдено да дадеш или да направиш.
Не съм давала разсърдено и не съм се сърдила изобщо. Изненадах се, че жената се разсърди в момента, в който не успях да се видя с нея (и я предупредих предварително). 🙂
Иначе сте права сте, че проект с непознат не е много добра идея. Не знаеш какви са плановете на другия. Но не може и да се страни от хората като цяло. Понякога е принципа на проба и грешка.

# 110
Имам един познат - не знам дали е за тук, но...

Познаваме се от деца. Бяхме групичка, в която от време на време влизаше и той, само дето тогава не беше толкова нетърпим. С времето обаче групичката се поразмести, събираме се от време на време няколко човека на хапка и пийка, та този въпросният се натиска да идва и той. Заговорили сме се за нещо, той си бърника в телефона и както говориш - хоп - през теб: "Виж го това клипче!", "Един виц да прочета..." и прочее такива глупости, без оглед на това, че се обсъжда нещо съвсем друго и някой говори в този момент. Някак все неговият глас да се чуе. Или като тръгне той да разказва нещо, не му стига да го каже и да се приключи, ами трябва да го повтори и потрети. Една конкретна история е влязла вече като шега между нас, чували сме я поне 20 пъти. Понякога се чудя дали се усеща, че дразни, нарочно ли го прави, или просто не му пука.
Иначе никого не е нагрубил, нищо лошо не е направил, но това дребно досаждане лази по нервите.
Едновременно с това ни дожалява за него, защото явно и други го режат за излизане, та от време на време като се обади се съгласяваме на събиране.

# 111
На мен ми изглежда, че човекът е натрупал дефицити с годините. Останал е на ниво от детските години, когато сте се запознали. Описанието ми заприлича на хлапе с дегицит на вниманието... Този човек няма фокус на възрастен... няма ли цели, приоритети? Работа? Хобита? Приятелка? И на мен ми дожаля...

На мен тази сутрин ми се обади бабата на една от бившите ми най-добри приятелки. Моли ме пак да ми изпратят снимки на правнучетата, и да й помогна да ги разпечата. Защото е баба жената, миналата година й направих тази услуга. Но друго ме впечатли... жената се обажда на мен, защото няколко пъти помолила общата ни "приятелка", онази дето все ме прекъсваше и ми затваряше телефона. И тя всеки път се оправдавала, че била имала само месинджър на телефона. Изсмях се... викам се, тази жена що снимки ме спамеше преди, нищо нямам аз на моя телефон, което тя няма. Остави това, ми брат й е професионален фотограф... Без думи останах, че лъже даже възрастна жена в очите, само защото я мързи да си мръдне пръста за когото и да е, ако няма полза... И не само това, ми голямата християнка се пише, всяка неделя на църква, и съди хората, които не живеят според нейните разбирания. Това е тази същата, която миналата година ме събра с един общ приятел да ни навива, че онази с бебетата ни била канела на кръщене за показно, и на която й се изсмях, защото нейните кръщенета бяха народ като за сватба с кетъринг после... и че общата ни приятелка с години прави опити инвитро и иска да сподели радостта си с най-близките. И тя след тази среща ме изтри тихомълком, без даже да се обади да каже какво съм й направила. След 20 годишно "приятелство"... Обаче убедила после другата, че съм била лъжкиня и не била казала така. Та сега съм ги пратила двете да се оправят както знаят.

Последна редакция: чт, 05 яну 2023, 16:50 от Анонимен

# 112
Ох, да ви кажа за една колежка… работихме около година заедно. Плете интриги, говори грозни неща зад гърбовете на колеги и мен…
Напуснахме с едно друго момиче почти заедно (в рамките на 2 седмици без да сме се наговаряли). И също без да коментираме една с друга, изтрихме въпросната от фб. И явно това много я е засегнало, защото не спира да пита третата колежка, която остана да работи там какво се случва с нас, защо сме я изтрили и тн. Даже ми писа да ме пита защо съм напуснала един общ чат! Аз напуснах тази фирма 2021. Сега сме 2023 и тая жена още се занимава с кой какво казал, защо ме изтри от фб и подобни…

# 113
Заговорили сме се за нещо, той си бърника в телефона и както говориш - хоп - през теб: "Виж го това клипче!", "Един виц да прочета..."
Според мен това поведение си е биещо на очи, но не е "нахал, досадник, лепка", а с някаква по-сериозна причина. Нали не сте тийнове? Ако е вече възрастен, може би има някакъв дефицит в социален аспект или не може да се концентрира над разговорите ви. Ако се чувствате достатъчно близки, може би е добре да му кажеш, че пречи с тези включвания и директно да го попиташ защо му е нужно.

# 114
Заговорили сме се за нещо, той си бърника в телефона и както говориш - хоп - през теб: "Виж го това клипче!", "Един виц да прочета..."
Според мен това поведение си е биещо на очи, но не е "нахал, досадник, лепка", а с някаква по-сериозна причина. Нали не сте тийнове? Ако е вече възрастен, може би има някакъв дефицит в социален аспект или не може да се концентрира над разговорите ви. Ако се чувствате достатъчно близки, може би е добре да му кажеш, че пречи с тези включвания и директно да го попиташ защо му е нужно.

За 30-годишен мъж става въпрос Joy Проблемът му е, че действително не е мръднал от тийнейджърския акъл. На всеки му се иска понякога да се върнат тези времена, нооо животът си тече.
Може би го тормози това, че голяма част от познатите му набори се изпожениха и имат вече деца, а той е доста далеч от тези неща. Не защото не иска, а защото все го режат. Няма как да кажа как стоят нещата у тях, но отстрани - нормално семейство, разбира се с родителите си, без да са прекалено обсебващи, т.е. според мен причината не е в това, че родителите му са го тормозили по някакъв начин и сега му избиват чивиите.
Не смятам и че е тормозен от връстници, по-скоро го отбягват.

# 115
  • В страната на мечтите.
Бях писала тук за една досадна позната от ученическите ми години, която не спира да ме тормози по телефона да си говорим с часове, въпреки, че съм казала, че нямам такова време, не спира да ми пише, кога ще си ходя в родния ми град и се сърди ако не й се обадя. Ами тази същата, сега незнайно защо е решила че съм лекар 🤨 Всеки ден получавам едно и също съобщение, което гласи "кажи нещо за кашлица и гърло", ама това всеки ден. Казах милион пъти, че не съм лекар, не мога да й казвам какви лекарства да пие и трябва да отиде на преглед, за да й изпишат нещо, казва уж "добре" и на следващата сутрин пак получавам същото съобщение. Може и аз да съм дребнава, но не мога абсолютно всеки ден да отговарям на един и същ въпрос, за който друг отговор нямам.

# 116
@Трополинка,

Що за феномен? Тя да не е настроила съобщението да се праща автоматично, в случай, че междувременно някой завърши медицина между сутрешното кафе и вечерния душ? Сега ми е интересно дали досажда само на теб или на още двама-трима "лекари" Grinning Представяш ли си личния си лекар на какво го прави...
И как пък за толкова време не й мина това гърло?

# 117
  • В страната на мечтите.
@Трополинка,

Що за феномен? Тя да не е настроила съобщението да се праща автоматично, в случай, че междувременно някой завърши медицина между сутрешното кафе и вечерния душ? Сега ми е интересно дали досажда само на теб или на още двама-трима "лекари" Grinning Представяш ли си личния си лекар на какво го прави...
И как пък за толкова време не й мина това гърло?

Разсмя ме, Smirghut 😆 Не се бях замисляла дали досажда само на мен, но имаме една обща позната, която завърши за медицинска сестра и не ми се мисли на какво я прави горката 😆 Всеки ден след обичайния въпрос и обичайния отговор от моя страна, че щом не й минава трябва да отиде на лекар, тя си търси лекарства в гугъл и ми изпраща снимки, за да пита дали може да ги пие 😆😆😆
Забравих и още едно нещо - явно е казала на нейна приятелка, че й давам медицински съвети (което не е вярно, защото казвам единствено, че трябва да се ходи на лекар) и двете като се съберат ми звънят по телефона да ми разказват за болежките си (и това не са някакви баби, а са момичета на около 25) и очакват да им кажа какво да правят 😆😆😆😆😆

# 118
@Трополинка,

Уау.  Знаеш ли, вземи ги прати на врачка следващия път, да видим докъде ще стигне простотията им. Такива, дето гледат да минат метър с харчове по лекари, обикновено на драго сърце дават парички по разни роднини на Ванга.

Само да не им се стиснат джобчетата и за врачки, че да искат им редиш Таро после...Grinning

# 119
Трополинка, що не вземеш да им кажеш, че си завършила ядрена физика, а не медицина. И като си купят АЕЦ да ти се обадят за консултации.
Пък дано ги пресечеш.
Аз лично бих престанала да вдигам и да отговарям. Иначе тормоза ще продължи.

Общи условия

Активация на акаунт