Перилни препарати и омекотители - 71

• 57 169
  • 753
  •   1
Отговори
# 315
  • Велики Преслав
Не съм го прал. С изкуствен пух е, не с вата. Вечерта мисля да го намажа с течен (имам един на Коколино, който пере прилично) и да изчакам 15 мин и да го пусна на някаква кратка програма до 800 оборота. Повече ме притеснява как ще се размести пуха.

# 316
  • София
Пусни го с топки за тенис, поне 4.
Ако имаш сушилня - в нея с топките, излиза като ново.
Ако нямаш - разтръскай го внимателно на всички страни. Ако имаш възможност и докато съхне да го поизтупваш - най-добре. Или си купи сушилня Grinning

# 317
Изпрах мазна петно от зехтин със сапун за петна  на Heitmann. Въпреки че бях поръсила със сол веднага и след това бях напръскала с обезмаслител, на първото изпиране не излезе. Мисля че не изчаках достатъчно време да подейства обезмаслителя. На следващото изпиране използвах сапуна за петна, изчаках 15 мин. и пуснах в пералнята. Петното го няма. Ето този е сапуна.

За да не ми се събира пуха на якето, ползвам топки за тенис. По една в двата джоба и още една в пералнята слагам.

# 318
  • Велики Преслав
Ако нямаш - разтръскай го внимателно на всички страни. Ако имаш възможност и докато съхне да го поизтупваш - най-добре. Или си купи сушилня Grinning

Сушилни не една ами две имам 😃, топки за тенис нямам 🤣. Имам две тип "таралеж" с тях няма ли на го бъде

# 319
  • София

Сушилни не една ами две имам 😃, топки за тенис нямам 🤣. Имам две тип "таралеж" с тях няма ли на го бъде
Идеално, пускай с тях.

# 320
Два съвета за мазното петно:

1. Не се бавете с изпирането. Мазните петна се фиксират с времето и стават по-трудно отстраними.
2. Ако не сте абсолютно сигурен, че петното е премахнато след изпиране, не сушете на повишена температура. Остатъци от мазни петна след термична обработка също се фиксират и стават почти невъзможни за премахване.

Така, че както ви посъветваха, час по-скоро третирате с течен препарат и изпирате на възможно по-дълга програма. Ако якето е от изкуствена материя (полиестер) не би трябвало с правилна, предварителна обработка да остане нещо.

# 321
Във всяка тема, в която стане дума за мазно петно, пиша моя многогодишен опит. Талк. Няма петно, което да ми се е опряло. Посипвам обилно с талк, леко понатърквам и оставям няколко часа, обикновено една нощ. После изтупвам. В повечето случаи дори няма нужда да се пере.

# 322
Третирането с абсорбенти (талк, креда, тебешир...) има смисъл само ако се приложи върху прясно петно. След няколко часа, мазнината попива в тъканите и абсорбента става малко ефективен. Не пречи да се опита и това, разбира се, но като гледам, питащият два-три дни се чуди какво да прави, вместо да си изпере дрехата и да е забравил вече. За това време мазнината е проникнала в дълбочина и талкът ще е (почти) безполезен.

# 323
  • Велики Преслав
Благодаря за насоките, но ПИТАЩИЯ, си изпра якето в същата вечер, когато получи съвета с течния препарат, и се изпра идеално. Благодаря за носоките, за надменното отношение няма да благодаря, мисля, че е излишно да се показва такова при съвет.

Иначе, понеже не си сложих цайсите... съм го изпрал на 1400 оборота. Нищо не стана, но като чух центрофугата изтръпнах 🤣.  След сушилня с топките е като ново.

# 324
И аз вчера се накапах Joy...с доматен сос, папках паста болонезе в една пицария...никой не ме блъсна, аз сама Satisfied
Сега ще пера и аз, сутринта му сложих течен..

# 325
Ако дрехата е в  бяло или светло оцветено му сложете малко смес от вода и избелваща добавка или прахообразен препарат за бяло. Това е цветно петно и ще иска и малко избелване.

# 326
Да, бял пуловер, изк.материя е. Ще сложа. Благодаря Hug

# 327
Правите каша от 1:1 препарат и гореща вода и втривате в петното. Перете на възможно най-висока температура и по-дълга програма. Ако има слънце е силно препоръчително да го изложите на пряка светлина при сушенето за поне 2-3 часа. След това, най-вероятно няма да има проблеми.

# 328
Петна от мазно третирам с паста за зъби или с един препарат, който обаче го няма тук. И двете работят безотказно.
Бяха ми донесли подарък - фин вълнен пуловер , наполовина омазан с разтекъл се в багажа вазелин. Три обилни напръсквания с обезмаслител и до ден днешен си го нося .

# 329
А защо да се купуват още препарати, като прах за бяло и добавка има всяка знаеща как да пере домакиня ?
На ТАЕД вярвам безрезервно. Hands V

Общи условия

Активация на акаунт