Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Перилни препарати и омекотители - 71

• 32 463
  • 754
  •   1
Отговори
# 570
Живея в район с твърда вода. Двама техници на перални ме бяха посъветвали да не си давам парите за Калгон и подобни препарати. Техният съвет беше веднъж на 3 месеца да пускам празна пералня на 60 градуса, дълга програма с 5л оцет. Най-напред така постъпвах, след това започнах да ползвам препарата на dm за почистване на перални. Преди няколко години беше изгорял нагревателя на пералнята, след 15 години работа. При смяната се изненадах приятно, че беше абсолютно чист, без котлен камък (виждала съм на какво прилича нагревателя на бойлера при смяна).
Та, почиствайте си пералните със специални препарати, има смисъл.

# 571
Живея в район с твърда вода. Двама техници на перални ме бяха посъветвали да не си давам парите за Калгон и подобни препарати. Техният съвет беше веднъж на 3 месеца да пускам празна пералня на 60 градуса, дълга програма с 5л оцет.

Това, за сега печели в моята класация за най-глупав съвет от техник. 5 литра оцет?! При това на 60 С...

# 572
  • Бургас
Май са лъжици.

# 573
Е, това е било съвет преди доста години.

# 574
Е, това е било съвет преди доста години.

Когато и да са ви дали този съвет, това го прави не по-малко глупав, безмислен и вреден за машината.

ПП: Само мога да си предсавя каква миризма се разнася от 5 литра оцет, загряти до 60 С, но това е по-малкият проблем в случая.

# 575
На туршийка ? Grinning

# 576
  • Бургас
Лъжици, не литри. И преди е писано в темата това.

# 577
Оцетът е за салати и зимнини. Няма място в пералнята, нито с литри, нито с лъжици.

# 578
  • Варна
На мен ми стана интересно. Fortuna последно литри или лъжици? Защото в преден пост споменаваш времената, но не отричаш литрите! Без да смятам хамалогията + няколко допълнителни плакнения да махна миризмата на оцет , като сметна 4 годишно*5 литра оцет* 10 години, ми то пари за половин пералня инвестирани в оцет Simple Smile))

# 579
stenly, литри. Аз, обаче, не слагах 5 л , а 5 бутилки, всяка по 700мл.
Преди да ползвам оцет, ползвах на всяко пране Калгон (забравих по колко, но спазвах указанието на опаковката).
Оцет съм ползвала примерно 5-6 години, не помня точно. След това до ден днешен редовно ползвам препарата за почистване на перални на dm.
Нямаше миризма на оцет (когато го ползвах) , освен лека, веднага след отваряне на машината.
Поддържам си пералнята, защото харесвам как пере. Имам Бош, есента ще стане на 21 години, произведена в Германия, купена от Техномаркет.
Не знам защо скочихте всички толкова, че съм ползвала оцет (преди години в тази тема съм го споменавала, нямаше такава реакция) . Той е слаба киселина, използва се за почистване, премахва варовика.
Хубав ден! Бъдете здрави!

# 580
  • София
Момичета,знаете ли от кои магазини в Германия могат да ми купят Persil? Питат ме.

# 581
Момичета,знаете ли от кои магазини в Германия могат да ми купят Persil? Питат ме.
По-големи опаковки, например 100 пранета съм виждала в супермаркетите Лидъл, Едека, Нето...в дрогерии Росман, ДМ и Мюлер също има, но мисля бяха по-малки опаковки. Може да проверите в сайтовете на дрогериите, също онлайн могат да се разгледат проспектите на супермаркетите.

# 582
  • София
Момичета, с колко процента избелители е този прах? Не мога да се ориентирам...

# 583
15-30%...търси oxygen където пише Simple Smile

Вчера си взех солта на ДМ...

И тя е с 15-30% кислородни избелители. С активатор.
Катализатор не видях има ли, очила трябва да вадя.

На 10 лв са и Денкмит за бяло и за цветно. Не взех.

Последна редакция: сб, 11 фев 2023, 13:46 от teta75

# 584
  • село в ямболско
Всичко е по 10 лв в Дм от Денк мит само някой капсули са по 6.89 лв

Общи условия

Активация на акаунт