Какво кафе пиете? Препоръчайте ми марка кафе или смеска кафе! - тема 3

• 66 350
  • 704
  •   1
Отговори
# 165
  • На изток от Ада
Има малки но не във всички магазини.
Видях Росса немалко 0.500 гр

# 166
Няколко човека ми го хвалят това кафе и от тогава само търся малки опаковки, но не намирам. Затова и толкова време се спирам да го взема, че после няма на кой да го дам . Всички около мен са с капсули. Сега се сетих, че имам познат, който има кафе машинки . Ще му го дам на него в краен случай хората ще си го пийнат.

# 167
Мен също ме дразни голямото количество при Лаваца. Килограм ми е твърде много, защото пия млечни напитки и кафето е по-малко количество.

# 168
  • София
В сравнение с другите лаваци и други марки това е най-хубаво-пробвайте го

# 169
За мен най хубавата Лаваца е qualita rossa. Пробвала съм всички масови варианти. Може би и златната е хубава, но ми е номер 2.

# 170
  • София
Ако е това, то е най-често купуваното вкъщи. Харесваме го много.

Стана ми любопитно и на мен но няма млян вариант. Жалко че нашия Вендинг е с някаква ...лилава Лаваца...по спомена като цена е от май евтините им пакети на зърна.

# 171
Купих го, но никак не съм впечатлена. Обаче причината май е в мен🤔
Как да разбера колко да го смеля това кафе ? Първия път го оставих малко едро, но пак едва вървеше, после повече го смелих, но май прекалих пак едва върви.  Като измито е, няма нито хубав вкус, а за пяна и дума не може да става. Съмнявам се проблема да в машината,  защото скоро взех Нова Бразилия от магазина до мен и тя е по-хубава от тази Лаваца 🤯

# 172
  • Deutschland
При мен има дебел каймак. С кафе автомат сме.

# 173
Никъв каймак нямам 😟 Тече и става като супер евтино кафе, 5-6 до момента съм направила и на вкус е като долнопробно.
Кафето ли да не е стока 😕 от смилането ли идва проблема не знам. Обаче евтината Нова Бразилия е чак  луксозна пред него 🤪😬.
Кой да ми го смели сега пък за машина?  Не върви да ида с един пакет кафе в някой магазин. Нямах си и аз друга работа. Поне ще ми е за урок.

# 174
  • София
Никъв каймак нямам 😟 Тече и става като супер евтино кафе, 5-6 до момента съм направила и на вкус е като долнопробно.
Кафето ли да не е стока 😕 от смилането ли идва проблема не знам. Обаче евтината Нова Бразилия е чак  луксозна пред него 🤪😬.
Кой да ми го смели сега пък за машина?  Не върви да ида с един пакет кафе в някой магазин. Нямах си и аз друга работа. Поне ще ми е за урок.

Смелете го възможно най-ситно и сварете една доза в джезве. Ако и свареното не ви хареса подарете пакета на някого Simple Smile

# 175
  • София
Кафето е хубаво ,но и всеки човек е с различен вкус. От написаното разбирам,че вашата машина е за мляно кафе с цедка .Направете още някой експеримент-вземете мляно кафе и с пръсти взимате щипка и стривате,за да усетите едрината и след това започвате да мелите зърната на кратки цикли докато не го докарате на допир и вид като мляното,другия вариант е да попитате в някой магазин за кафе да Ви го смелят за еспресо машина.Ако бяхте написали ,че става въпрос за ръчна машина със сигурност някой щеше да Ви даде съвет да си гледате млените кафета ,а не тези на зърна ,освен ако не сте с професионална кафемелачка и можете да си го смелите както трябва.Също е важно когато Ви хвалят някое кафе да се информирате с каква машина е хвалещия се-аз съм с автомат и на мен ми харесва на вкус ,сила и има каймак, така че зависи и от машината.

# 176
  • На изток от Ада
С мелене и аз не се справях. Ту мн едро, ту мн ситно.

# 177
  • Deutschland
Моят автомат е Jura E8. Рядко имам гаф с някое кафе. Може би само с едно, което мъжа ми беше купил и имаше аромат на опушено дърво.

# 178
Лавацата се оказа силничка за моя вкус за следобедно кафе дори и с мляко и карамелен сироп. Ще я пия сутрин преди работа под формата на капучино или лате макиато. След време ще взема пакет на зърна, дано се разбере с кафеавтомата ми. Ето тази:

На колега искаме да подарим кафе, пие се много в офиса, килограми летят.
Къде мога да купя това ?

Въпрос към Странджанска зеленика: моля, препоръчайте пекарна. Само Дъбов виждам, други търся.

Последна редакция: пт, 08 сеп 2023, 16:28 от Deborana

# 179
Аз съм в Германия и не знам дали изобщо го има в България. Купувам го от тукашните супермаркети.

Общи условия

Активация на акаунт