Отговори
# 180
Хилоу! Честито на новите мами!
Мен ме приеха за наблюдение, преносвам с няколко дни но тоновете са Ок. Нямам никакво разкритие, шийка скъсена на 30%. Нямам контракции или, ако има чат пат, са безболезнени. Доколкото знам, ако няма никакви признаци на родилна дейност не е Ок да се предизвикват контракции... Поне малко разкритие трябва.
Как започват тези родилни контракции? Шат! - от нищото ли?

# 181
Мен пък снощи ме приеха в Шейново с почти без води, без контракции даже и без разкритие, но понеже ми били много малко водите и искаха да остана. Днес сутринта вече имах малко разкритие и утре ще ми дават хапчета да предизвикат раждането, то утре си ми е и термин. Шашнато ми е малко, водите кога са изтекли идея си нямам. Никакви течове не съм имала, плацентата ми била остаряла вече, ама отдолу не съм била готова. Беше ми сефте преглед за разкритие, сигурно кошмари ще сънувам .. на някой да са му предизвиквали с хапчета да сподели опит?
На мен ми дадоха хапче преди да ми пуснат окситоцина. Предизвиква контракции. При мен не помогна кой знае колко хапчето. Системата свърши работа.

# 182
  • София
Утре и аз трябва да постъпя в Шейново за планово секцио в четвъртък. Ще ви напиша отзиви и впечатления, ако искате ще сложа и снимки на стаята (ще бъда в самостоятелна още от утре).

# 183
Честито на всички мами!

Записвам се и аз в отбора, след повече от 24ч се роди бебе Елена на 12.12 ❤ Започнах с контракции и разкритие и забих на едни 5см доста часове.. три банки окситоцин плюс епидурална.. зор беше, но всичко приключи с щастлив финал 🤗

На моята беба й бяха дали залъгалка в отделението и аз също й давам, защото иначе си вкарва пръстите 😁 И акушерките ме посъветваха да й давам залъгалка вместо това. Чакам да ми дойде кърма, за сега имам само коластра.

Успех на чакащите 🙏

# 184
Честито на новите попълнения в групата! Да са живи и здрави и нека имат прекрасно детство! ❤️

Аз вече съм в 38+2 г. с.. Вчера бях на преглед, само с ехограф- всичко е в норма, проследи тоновете, каза "не виждам да имаш разкритие" (за мое щастие все още не съм имала преглед за разкритие 😁) ии отново в петък ако малчо не реши да тръгне само ще видим какво ще правим. Аз цяла бременност изкарах много добре, но вече се позалежах вкъщи, започна да ми тежи, краката ми станаха двойни, но сме близо до финала. Стискам палци на останалите, които не са родили. 🤗🥰

# 185
  • Варна
Честито на всички мами!

Записвам се и аз в отбора, след повече от 24ч се роди бебе Елена на 12.12 ❤ Започнах с контракции и разкритие и забих на едни 5см доста часове.. три банки окситоцин плюс епидурална.. зор беше, но всичко приключи с щастлив финал 🤗

На моята беба й бяха дали залъгалка в отделението и аз също й давам, защото иначе си вкарва пръстите 😁 И акушерките ме посъветваха да й давам залъгалка вместо това. Чакам да ми дойде кърма, за сега имам само коластра.

Успех на чакащите 🙏
Честита рожба и браво на мама! Пожелавам ти бързо възстановяване 🤗

# 186
  • София
Мами, актът за раждане на бебето кога става готов? В работата на ММ казаха, че ще ни изкачат за подаването на декларацията за данъчно облекчение, но не знам дали на изписването дават акт или се издава на друго място?

При липса на брак, кога таткото припознава бебето като свое?

# 187
Редактирам поста, за да отговоря на другия въпрос за припознаването

Мами, актът за раждане на бебето кога става готов? В работата на ММ казаха, че ще ни изкачат за подаването на декларацията за данъчно облекчение, но не знам дали на изписването дават акт или се издава на друго място?

На нас акта за раждане ни казаха че ще е готов 14 дни след раждането. Припознаването на детето се извършва до 48 часа от раждането при нотариус от бащата. Отделно и ти трябва да попълниш декларация, че си съгласна да се припознае. В някои болници това може да се направи в самата нея.

Ние от 10ти сме си в къщи, туко що падна пъпа. Гледаме да се кърмим, но дохранвам с АМ понякога. Николай има лека форма на жълтеница(,отделно се роди с малко колограми) и е много ленив на моменти.

Предлагам вече родилките да се изнесем в другата част на форума - Родили 2022 Rolling Eyes

Последна редакция: ср, 14 дек 2022, 01:51 от LasTShaDe

# 188
каква е тази тема? не я откривам  Simple Smile

Редактирам поста, за да отговоря на другия въпрос за припознаването

На нас акта за раждане ни казаха че ще е готов 14 дни след раждането. Припознаването на детето се извършва до 48 часа от раждането при нотариус от бащата. Отделно и ти трябва да попълниш декларация, че си съгласна да се припознае. В някои болници това може да се направи в самата нея.

Ние от 10ти сме си в къщи, туко що падна пъпа. Гледаме да се кърмим, но дохранвам с АМ понякога. Николай има лека форма на жълтеница(,отделно се роди с малко колограми) и е много ленив на моменти.

Предлагам вече родилките да се изнесем в другата част на форума - Родили 2022 Rolling Eyes

# 189
Здравейте, мами
Честито на всички, бъдете здрави, щастливи и бързо възстановяване. ❤

Живея в чужбина, в събота докато се къпах си помислих, че видите ми са изтекли, и се обадих на доктора ми, той каза да отивам, а болницата е на един час от вкъщи. По пътя имах контракции и с ММ си помислихме, че момента дойде 😃 Като стигнахме в болницата разбрахме, че водите ми не са се спукали и имам разкритие 2см. а контракциите ми стихнала дори спряха. Оставиха ме за наблюдение. В неделя на прегледа казаха, че имам 3см разкритие и ако искам може в понеделник да ми спукат водите, много се замислих дали да го правим, защото не исках аз да избирам датата на детето а термина ми беше на 18,12. Та решихме с ММ да го предизвикаме в понеделник, като ми спукат водите.
В понеделник сутринта към 8ч ми спукаха водите и веднага се почнаха контракции към 12 вече бега доста силни с леки напъни и ме заведоха в родилна зала моя мъж ми пусна музика настанихме се, аз си взех душ и легнах и ми дадоха райски газ ако искам да дишам 😃😃😃 този където се смееш от него и така контракциите не ги усещах толкова много и на почивките от контракциите се смях на моя мъж 😃😃😃 беше много смешен не знам дали защото от газа или просто държанието му ноооо … акушерката ми говори спокойно, че главата се вижда още малко и бебчето ще е вън да напъвам на следващата контракция, а ММ 😃😃😃😃повтаряше нейните думи нооо с викове и паника, но много му благодаря, че беше с мен чувствах се два пъти по силна, а момента когато ми го дадоха и тримата плачехме е без ценен ❤❤❤
Това беше забавната част, бебчето излезна с грешна страна на главата и аз напънах и той излезна и с раменете много бързо и имам много разкъсвания, честно казано нищо не усетих тогава, но сегааааа не мога да седна и даже и имам шевове на ректума.

Най-важното е че на 12,12 се роди Георги 4,060кг 52,5см, толкова време го чакахме и не съжалявам, че предизвикахме раждане защото ако беше се застоял още седмица можеше и да е още по голям, да ми е жив и здрав.

# 190
  • Варна

На нас акта за раждане ни излезе седмица след раждането и се дава от съответната община. Ние сме с адрес във Варна ,затова акта ни се издаде в община Средец (за всички от провинцията е така)
Докато си в болницата ще запишеш детето , когато нямате брак се заплаща такса (мисля  ,  че е 50лв) и се попълва една Декларация, на която май трябва да се подпишат двамата родители, но бащата няма да го пуснат в болницата трябва навън да му я занесеш. На това станах свидетел в Шейново. Когато има брак нищо не се заплаща

# 191

Ние нямаме брак. Таткото припозна бебетата май на втория ден беше след секциото. Аз попълних документите, после той дойде и разписа. Акта за раждане го взехме от общината втората седмица, защото лежах в болницата 9 дни. Не се дава в болницата. След това с акта за раждане подадох документи в социалните за отпускане на еднократна помощ за раждане.

# 192
Пъпчето най-после падна. Олекна ми...
Явно педиатърката подпомогна процеса, защото надвечер вече висеше щипката.

Нашия акт за раждане беше готов за 1 седмица, ММ отиде до общината, взе го и подадохме декларацията за еднократната помощ при раждане. Сега предстои да подадем и за данъчното облекчение. По спомен от миналата година - декларациите за данъчно облекчение се подават до края на декември чрез работодател или до април самостоятелно. (За втория срок е добре да попитате пак, да не ви излъжа). Важното е детето да е родено до 31дек., за да имате право на данъчно облекчение за него за тази година.

# 193
Честито на всички мами!

Записвам се и аз в отбора, след повече от 24ч се роди бебе Елена на 12.12 ❤ Започнах с контракции и разкритие и забих на едни 5см доста часове.. три банки окситоцин плюс епидурална.. зор беше, но всичко приключи с щастлив финал

Честита да е малката дама, Butterfly_Lilly
! Да ви радва и слуша!

Момичета, ще препоръчате ли нагревател за бутилки на някоя конкретна марка? Тези, които кърмите, ползвате ли го този уред?

# 194
Честити бебчета Елена и Георги! Да са живи и здрави!
И леко раждане на всички майчета, подготвени за тази седмица!

Общи условия

Активация на акаунт