Термин Юни 2023 - Тема 2

• 48 834
  • 735
  •   1
Отговори
# 540
И аз за последния месец качих над 3 кг и сега очаквам да ми се карат на прегледа. Че съм с висок риск за прееклампсия и не трябва да пълния излишно. Хубаво, но ям много въглехидрати и килата се трупат...

# 541
3 кг съм качила до сега (22 г. с.), имах няколко седмици с по-вълчи апетит, но се нормализира после. През предишната ми бременност качвах до 8мия месец, 9тия даже свалих един килограм защото ме избиваха киселини от всичко и направо ми убиваха апетита.

# 542
3 кг съм качила до сега (22 г. с.), имах няколко седмици с по-вълчи апетит, но се нормализира после. През предишната ми бременност качвах до 8мия месец, 9тия даже свалих един килограм защото ме избиваха киселини от всичко и направо ми убиваха апетита.
Аз с близнаците бях 49 и влязох да родя 69 за цялата бременност, казаха ми тогава че съм добре като килограми с близнаци и съм трупала на тях повече,въпреки че се водят недоносени родени в 36 седмица, бяха добре на килохрами. Надявам се и този дребосък да стигне килограмоте на батковците си в 35/36 седмица

# 543
Аз с близнаците бях 49 и влязох да родя 69 за цялата бременност, казаха ми тогава че съм добре като килограми с близнаци и съм трупала на тях повече,въпреки че се водят недоносени родени в 36 седмица, бяха добре на килохрами. Надявам се и този дребосък да стигне килограмоте на батковците си в 35/36 седмица
Коментирали ли сте прием на протеин за бременни за по-бързото наддаване на бебето?

# 544
Ехе... Повечето от вас нищо не качвате! Аз съм както с предната... Поне за сега.. От 50 кг в номента съм 59кг в 23 седмица. Към момента уж и апетита ми се нормализира, допреди беше ужас, нямах наяждане. Не е дотолкова да личат- колкото да ги усещам вече.

Аз да питам друго! Как сте с женските проблеми, имате ли често и изобщо имате ли? Тази бременност е някакъв ад. Подобрявам се и после пак....

# 545
Melissa_90, не не ми е казвал да пия нищо за наддаване на бебето. Те близнаците без протеин за наддаване в 36 седмица родени, единия се роди 2320 и 2480, после върнаха със 100 грама.

# 546
Аз в последните години доста напълнях и стигнах 78 кг. За сега съм качила 8. Направо не ми се мисли какво търкалящо се тюленче ще съм на края. Апетит имам доста и ми се яде всичко Grinning

# 547
Аз съм качила около 5 кг. засега, седмица 20 + някой ден. Ама много се отпуснах и си хапвам каквото ми дойде на ума, дори и вредни храни, което преди не правех, но съм решила пак да ги огранича, че четох че каквото ям в момента, после бебчо ще има предпочитание към него, а не ми се иска да се тъпче с боклуци. Втората ми фетална мина и доктора каза че всичко е наред, ще си имаме момиче Grinning. Каза ми да си следя кръвното, което е странно за мен, аз съм със супер ниско, даже там като ми го мериха беше 100/60, но явно впоследствие има вероятност да се вдигне. Направи ми и измерване на шийката. На вас казаха ли ви да ходите на трета и четвърта морфология? На мен даже часове ми дадоха, но се чудя дали има нужда от такива?!

# 548
malinakupina, препоръчаха следваща ФМ в 30 г.с., живот и здраве ще отида. Така беше и с предишната ми бременност. Поне при мен това са най-обстойните и детайлни прегледи, не бих пропуснала.

# 549
И на мен на ФМ ми казаха, че е препоръчително да се повтори между 28 г.с -30 г.с. При предишната ми бременност не съм ходила в тези седмици, но сега дори и  ако АГ не ми каже аз пак мисля да отида.

# 550
Поздравления за добре преминалия преглед и показалата се мадама ❤
На мен не са ми казвали да ходя на следваща, но според мен е добре да се слуша гинеколога, който следи бременността.
Честно ако не ме насочи (притеснение за нещо) аз не бих ходила пак. Доста ми дойде 1 час натискане по корема, съвсем ми се стегнаха мускулите и няколко дена ми беше доста дискомфортно. А и нашата мадама също не се кефеше много и постоянно се въртеше и криеше 😁

# 551
Аз за това се чудя, дали е нужно въобще или просто искат да си вземат парите, които не са малко?! Още една морфология може би да, но две, при положение че всичко е наред?! Rolling Eyes Има време, ще реша, дали да ги правя и двете.

# 552
Аз за това се чудя, дали е нужно въобще или просто искат да си вземат парите, които не са малко?! Още една морфология може би да, но две, при положение че всичко е наред?! Rolling Eyes Има време, ще реша, дали да ги правя и двете.

Може би зависи от самия специалист, неговата компетентност и квалификация, но като цяло ФМ не може да се сравнява като качество на изображението, продължителност на прегледа, специализация на лекаря и обстойност на самото изследване с преглед от АГ. Сравнявам например ФМ при доц. Чавеева в АГ Щерев и проследяване на бременност при доц. Нашар в Аджибадем. Възможно е и да не е така при всеки, особено ако ФМ не е извършена от добър специалист. Успех, важното е бебенцата да са добре и здравички. Heart

# 553
Момичета, аз от вторник съм с контракции и ме приеха в болница на системи магнезий в 23с5дни съм. На някой подобно чудо случвало ли му се е, моля дайте ми малко надежда, че тотално съм се отчаяла Sad

# 554
majesticmmm
Стискам палци всичко да бъде наред. Със системите ще се овладеят контракциите и повече почивка. С предишната си бременност бях  с контракции и на системи в болница, но бях в 8 месец, успях да нормализират нещата. Болезнени ли са? Опитай се да бъдеш спокойна, това също влияе!

Общи условия

Активация на акаунт