Термин Юни 2023 - Тема 2

• 48 765
  • 735
  •   1
Отговори
# 600
По въпроса късо или дълго ръкавче - първите дрешки са с дълъг ръкав. Големия ми е майско бебе и макар че беше топло, си е бил с дълъг ръкав първия месец, просто не с хиляда слоя. Късото ръкавче в началото е бельо, после вече може и по къс ръкав да стои. По 5 броя си бях подготвила аз бодита, ромпърчета, ританки и блузки. Всичко пазя, но трябва да прегледам. 2-3 чифта ръкавици също задължително, че много се драскат. За изписването бяхме с пелена. Аз сега мисля само комплект за изписване да взема, а от следващите размери вече може да купя по-нататък нещо да си начешам крастата 😝.
Ако си намеря списъка, който съм гледала първия път иначе, ще го пусна тук.

# 601
Някоя от вас има ли болки или по - скоро като тежест в таза, срамната кост, бедрата? Четох че е срещано, а аз от месец съм така. Особено вечер като се въртя в леглото. Трябва ли да се консултирам с лекар?

# 602
Аз в костите нямам, обаче има дни, в които имам чувството, че нещо в корема ми ще се скъса. Боли ужасно. Питах док и той казс, че е нормално и тепърва ме чака дискомфорт и болка. Не можел да помогне.
Ей например вчера станах, всичко беше окей, но после се возих с градския и сигурно от подрусването и наместването на човечето едвам слязох от автобуса. Опитах се и да плувам, но е абсурд. Като се протегна и всичко ми дърпа.

# 603
Здравейте! Имам един казус за който реших да се допитам до вас. Поставям си вагинално утрогестан, но от седмица забелязвам сравнително по обилно течение, което много прилича на такова ори наличието на гъбички. А въпроса ми е трябва ли преди да ми се вземе проба да го спра или няма да повлияе на пробата.

# 604
Ох, за сега само чаршафчера и одеалце взех, дрешки още не. Но тъй като времето тук май-юни е хладно, то ще наблегна на дългите ръкави, когато дойде времвто за покупки.

Вчера се наложи да отида на преглед, тъй като цяла вечер бях с непрекъснати контракции, не много болезнени. На всяка минута-две, продължаващи секунди. На сутринта се успокоиха нещата. След прегледа (незнайно защо от моята практика ме изпратиха в болницата да ме прегледат), се установи, че всичко е наред, само къде май леко скъсяване имам на шийката. Казаха да не се натоварвам много и всеки ден прием на магнезий.
Днес пак с дискомфорт, болки в кръста, обичайните в краката или по-точно между, тежест и на моменти стягания.
Момичета,  които сте били в това неприятно положение, вас какво ви съветват вашите лекари. Доколко ограничавахте движенията. С първата бременност нямах проблеми.

# 605
Дали ще пречи не мога да кажа, не съм компетентна, но имай предвид, че с напредването на бременността е нормално да се увеличи течението. Стига да няма цвят, парене, сърбеж или неприятна миризма си е съвсем ок. Ако те притеснява, по-добре питай АГ-то, той/тя ще прецени какво да се прави и ще ти каже дали да спираш утрогестана преди вземане на проба.

Здравейте! Имам един казус за който реших да се допитам до вас. Поставям си вагинално утрогестан, но от седмица забелязвам сравнително по обилно течение, което много прилича на такова ори наличието на гъбички. А въпроса ми е трябва ли преди да ми се вземе проба да го спра или няма да повлияе на пробата.

# 606
Момичета, някоя имала ли е проблеми с апендикса с предишна бременност или сега ? Понеже днес сутринта много ме болеше ниско в дясно и се съмняваха да не е от това , но сега ми мина..
Благодаря!

# 607
Здравейте момичета, напоследък вечерно време много ме боли кръста. Явно от тежестта на моите натрупани килца.....Като легна се чувствам малко по-добре, но от тук идва другия ми проблем...не мога да лежа на една страна. Имам чувството, че нещо ми се прищипва и започва да ме боли страната ба която съм легнала и ми е неприятно. Лежа в полу легнало положение, но по гръб и ми д удобно, но знам, че нетрябва. Някой друг да се е чувствал така?

# 608
Момичета аз искам малко да ви се оплача. Ходих на второ мнение за моя случай с плацентата и нещата са много зле,защото почва да се сраства и с други органи😟 и ми казаха че шанса ми да оцелея са 50 на 50.Препоръчаха ми Майчин дом или Надежда за добри специалисти при такава бременност и ми казаха най - много ако издърца до 34 седмица или това е 1 май и да ме оперират. Малкия иначе в 24 седмица и 3 дена е 705 грама. Оплаках ви се, извинявайте ама ми тежи, че децата ми могат да останат без майка..

# 609
Наталия, прегръщам те! Убедена съм, че всичко ще е наред и всичко ще завърши щастливо. Просто понякога има трудности, които трябва да преодолеем Hug

# 610
Наталия силни прегръдки и стискам палци всичко да се нареди по възможно най-добрия начин! За Майчин дом съм чувала, че са най-добрите специалисти при рискова бременност, а и неонатологият също, в повечето случаи бебета родени по-рано се приемат там.

# 611
Момичета аз искам малко да ви се оплача. Ходих на второ мнение за моя случай с плацентата и нещата са много зле,защото почва да се сраства и с други органи😟 и ми казаха че шанса ми да оцелея са 50 на 50.Препоръчаха ми Майчин дом или Надежда за добри специалисти при такава бременност и ми казаха най - много ако издърца до 34 седмица или това е 1 май и да ме оперират. Малкия иначе в 24 седмица и 3 дена е 705 грама. Оплаках ви се, извинявайте ама ми тежи, че децата ми могат да останат без майка..

Nataliq777, АГ или ФМ ви го каза? Потърсете друго мнение, ако имате възможност, за всеки случай. Благодарение на едно медицинско светило живях няколко седмици със съмнения за вдлъбване на плацентата в коремната стена докато не си отидох при другия АГ и при ФМ и се оказа, че ми няма нищо. Какво изживях за този период не искам да описвам, но не го пожелавам на никого. Не съм лекар, но още мнение от специалист не пречи, ако желаете. Препоръчвам горещо доц.Чавеева в АГ Щерев. Успех, Бог да е с вас.

# 612
Наталия, първо, второ, пето мнение. Аз мога да препоръчам доктор Вецев в Шейново. В МД знам, че Дяволов е най-добрият за рискова бременност. Успех!

# 613
След такава прогноза, Наталия, още няколко мнения ще са нужни! Бъди силна! искрено желая да попаднаеш в ръцете на добър специалист, с помощта на когото да остане само стреса и всичко да мине благополучно!!! Стискам палци!!!

Последна редакция: пт, 24 фев 2023, 01:32 от Thekey12

# 614
Наталия стискам палци всичко до е наред. Потърси още един специалист според мен. Чувала съм много добри отзиви за д-р Чачева в болница Надежда - тя е специалист ФМ и се занимава основно с рискови бременности, но не съм ходила при нея никога. Знам, че трудно се записва час.

Общи условия

Активация на акаунт