Термин Юни 2023 - Тема 2

• 48 751
  • 735
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте мами!
На мен досега също не са ми мерили шийката. Уж на втората ФМ щяха да я мерят,но и там не я измериха. За течението и аз го имам от време не време ,но като цяло се появява като съм понастинала леко. Бях споделила с АГ по ЗК ,но не му обърна внимание.
Иначе в четвъртък бях на преглед и малката в 24г.с.+7дни беше 750гр. 😊 Доста по-често взех да я усещам, даже и ММ я усети вече😜
Изпращам много позитивизъм на всички ви. 🍀

# 646
Каква е била причината за измерването на шийката,на мен до сега само веднъж са ми я мерили ,като бях на ФМ,следящия АГ не я мерил до сега ?
На феталната морфология ми измериха шийката, тъй като имах болки ниско долу. Освен това имах и завишена околоплодна течност. Постъпих в болницата с болки ниско долу. Там ми измериха шийката още веднъж и се взе решение за поставяне на песар. Мисля, че зависи от лекарите. В друг град си следя бременността и нито веднъж на ЖК не се сетиха да ми измерят шийката, нито обърнаха внимание на болките ми. За това пътувам до София, мисля, че там има доста добри специалисти.

# 647
Отговора, който са ти дали точно под твоя пост е по-точен, тъй като аз раждах нормално. При секцио е различно и не знам как действат там. Аз родих в 1:45 през нощта и тъй като преди това бях доста време с контракции, не бях спала повече от 24ч и ме оставиха да се наспя (условно казано), така че ми го донесоха към 7(вероятно са го хранили поне веднъж преди това). Гладен си беше и нямах проблем със засукването, но се бях подготвила много добре и не се е налагало да ми обясняват. Истината е, че в Бг болниците не се поощрява кърменето и не помагат повечето. Едното от момичетата в стаята нямаше идея какво да прави и никой не й показа. Аз и другото момиче в стаята й показахме, та слава богу се справи.
Общо взето ще си зависи от теб засукването. Съмнявам се да е нахранено като ти го донесат, но и няма да помагат. Ти имаш опит, дано това наклони везните в правилната посока.

Наталия, всичко ще бъде наред! Избрала си много добра болница (по мое мнение). В Токуда раждах 2018 и сега се следя там и смятам пак там да си раждам. Като всяка болница си има кусури, но специалистите са супер на ниво, така че си в сигурни ръце!
А, да те питам като си раждала там, дават ли ти бебето да го кърмиш, защото ми казаха, че все били нахранени и не засуквали като си със секцио.

# 648
Тъй като и аз в тази група попаднах на информацията за мерене на шийката, питах моята лекарка на последния преглед защо не ми я мери. Каза, че абсолютно всеки път я мери и просто не ми казва, тъй като не вижда нищо притеснително. Това, че не са ви казвали до сега, не означава, че не е мерена. Също попитах и лекарката по ФМ, която потвърди абсолютно същото. Не се притеснявайте излишно. Някои неща ни ги спестяват Simple Smile.

# 649
При мен всеки път преглеждат за твърдост и разкритие. Май обаче само първия път ми написаха в документите, че е затворена и всичко е наред. Ако не знаех какво точно преглеждат, сигурно нямаше и да разбера. Нищо не казват, освен "окей".

Не знам при вас как е, но аз имам чувството, ще с всеки изминал ден все повече заприличвам на тюлен. Особено като си хапна вечер и се чувствам като кит на сухо.

# 650
Аз от началото на месеца съм в болничен и вкъщи си хапвам доста повече, което е лошо. До тук са 8кг, а тъпото е че последните 3 месеца се качва най-много. Не ми се иска да повтарям модела от първата бременност (17кг), но така като гледам… май натам съм тръгнала. По принцип знам, че се свалят, ама не е приятна мисълта, а и на края започва много да тежи. Глезените много ме боляха тогава, защото не бяха свикнали с такава тежест.

# 651
Здравейте,  здравейте,
След последния преглед с момъка всичко е наред. На размери горе-долу 35 см, 968 гр в 26+3 дена. Моята шийка 2,9 см, казват че е съвсем нормална.
Говорейки за тежест, вече съм 10 кг отгоре, тежи си хич да не е. Сутрин успявам да смогна с някои неща, но с няпредване на деня, то тежест, болки в гърба и между краката костите и кокалите, лесно се изморявам... А още има 3 месеца, не ми се мисли, щом сега се чувствам като в 9 месец. Наред с това и женските проблеми не приключват, вече не знам ще свърши ли тази сага. Хормонално също усещам как съм на приливи и отливи. 😀 Абе, купон е!

Последна редакция: вт, 07 мар 2023, 12:13 от Thekey12

# 652
Разбирам те, аз съм в 24 г. с. и също като теб съм с "пукащи" кокали 🤣 от известно време ме болят рамената като спя вечер се събуждам през 2 часа скована цялата.А килограми 10+ съм вече, малечко палечко което се крие и незнам какво е около 500 гр, а ще расте тепърва.

# 653
Момичета, да ви питам нещо .. от няколко дни взеха да ми изтръпват възглавничките на пръстите на дясната ръка и са все студени, все едно не се оросяват достатъчно. Някоя сблъсквала ли се е с нещо подобно или  пак е някаква екстра от бременността??
На преглед съм чак в понеделник, но дотогава има почти седмица.

# 654
Момичета, да ви питам нещо .. от няколко дни взеха да ми изтръпват възглавничките на пръстите на дясната ръка и са все студени, все едно не се оросяват достатъчно. Някоя сблъсквала ли се е с нещо подобно или  пак е някаква екстра от бременността??
На преглед съм чак в понеделник, но дотогава има почти седмица.

Аз съм така от началото на петия месец (вече почти седми), АГ каза, че е нормално. Пробва да увеличи дозата магнезий, която приемам, но нямаше ефект и ме върна на старата доза. На този етап просто не се оросяват добре крайниците и подувайки се се притискат някои нервни окончания.

Консултирайте се и с вашия АГ в понеделник, но не е повод за притеснение.

# 655
Момичета, как би се отразило евентуално излизане в болничен на самото майчинството. Реално от 01.05.23 излизам в 45 дневния болничен. Осигурявам се на реалните доходи.

# 656
Не би трябвало да се отрази. Освен това се гледат доходите за 2 години назад. Питай все пак счетоводителя, ако ти е достъпен, но мисля, че няма да се отрази.

Момичета, как би се отразило евентуално излизане в болничен на самото майчинството. Реално от 01.05.23 излизам в 45 дневния болничен. Осигурявам се на реалните доходи.

# 657
Не би трябвало да се отрази. Освен това се гледат доходите за 2 години назад. Питай все пак счетоводителя, ако ти е достъпен, но мисля, че няма да се отрази.

Прегледах си внесените осигуровки в калкулатора за майчинство на НОИ и там за месеци, в които съм била болничен, осигуровката ми е по-малка от останалите. От там и произлезе въпросът ми. Все пак ще попитам и в счетоводство.

# 658
Осигуровката е по-малка, защото по време на болничен се дължи само здравна осигуровка, но не би трябвало да се намалява осигурителния доход.

Прегледах си внесените осигуровки в калкулатора за майчинство на НОИ и там за месеци, в които съм била болничен, осигуровката ми е по-малка от останалите. От там и произлезе въпросът ми. Все пак ще попитам и в счетоводство.

# 659
Честит Празник! Бъдете цветни, ароматни и бодливи когато се налага! 💐

Общи условия

Активация на акаунт