Термин Юни 2023 - Тема 2

• 48 831
  • 735
  •   1
Отговори
# 555
Положителни мисли от мен! Всичко ще е наред Simple Smile

# 556
Палци и от мен. Положителни мисли и спокойствие. Почивай си повече и повече да те глезят

# 557
Аз  бях от 18 седмица с близнаците с контракции и така до края, лежах постоянно, да знам че е много изнервящо и потискащо да лежиш, но като нямаме друг избор го правим.Аз отново лежа и с този господин и пия 3 х2 магнерот, но - шпа 3х1,утрогестан пия 2х2, но ще питам моя лекар до кога ще го пия, че все пак не е много хубаво за господина (нали е женски хормон). И на мен до сега и свекърва ми се чуди как лежа и стоя в една стая между 4 стени, най-далечното ми разстояние  е тоалетната, не като други бременни да обикалям, но всичко е до организъм. Желая ти бързо възстановяване (на мен ми вливаха магнерот, жинипрал, което е много ефективно, папаверин 3 х 1 мускулно и такъв коктейл отделно с но - шпа и бускулизин венозно). Ще се оправиш!

# 558
Здравейте! Имам едни може би по-странни въпроси към вас. Първо има ли други които докато лежат по гръб са имали болки в горната част на корема точно под ребрата? И днес докато лежах на лявата си страна се случи така че се смях доста силно и ме заболя корема, може ли да съм направила нещо на бебо така? Благодаря Ви много!

# 559
Здравейте! Имам едни може би по-странни въпроси към вас. Първо има ли други които докато лежат по гръб са имали болки в горната част на корема точно под ребрата? И днес докато лежах на лявата си страна се случи така че се смях доста силно и ме заболя корема, може ли да съм направила нещо на бебо така? Благодаря Ви много!

При силен смях, кашлица или рязко движение е нормално да има болка.
Относно лежането по гръб не мога да съм полезна, още от трети месец лежа основно на лява страна и понякога на дясна.

# 560
Аз лежа доста по гръб и нямам оплаквания, но при резки движения, протягане и обръщане настрани си имам дискомфорт. Особено долу вляво ми е много чувствително място и всяка допиране там е болезнено. Според док всичко е наред и е нормално.

# 561
Момичета Вие разтягате ли се сутрин след сън, случи ми се тази сутрин, а имам спомен, че съм чела някъде, че не е препоръчително. Чували ли сте за такова нещо?

# 562
Мен долу костта много ме боли при ставане, лягане.. Ужас е. Напоследък повече ме наболява, защото се ядосвам много с малките. Да ставам в 28 седмица, че да ги пускам на градина. Сега съм в 23 има още 5 седмици.
За разстягането, аз не го правя, но от един път не вярвам да има нещо.

# 563
На мен най-удобно ми е по гръб да лежа, но АГ каза, че не е препоръчително, особено с моя голям корем. Обаче като лежа настрани на ляво особено все едно нещо ми се прищипва, на дясно пък кръста ме боли...и аз не знам как е най - добре. Мечтая си вече да е юни Simple Smile
А с тези детски градини е ужас, дъщеря ми не беше ходила 3 седмици, защото беше групата и под карантина, заради скарлатина. Днес я заведоха, тъй като изтече вече и няма други болни и тя вече се молеше да ходи...скучае вкъщи милата и какво да видя половината групи пък са с варицела.... и аз и тя сме я карали, аз даже и херпес зостер изкарах, ама малко ми е притеснено....ама се надявам да нямаме проблеми. Винаги съм си мислила, че деца с голяма разлика, ще е по - лесно, но явно не е точно така.

# 564
Здравейте, редовно ви чета, но днес се регистрирах, така че вече мога да се включвам и с коментари Simple Smile
Палечка трябва да се появи на 10.06 по термин, но сигурно ще е по - рано, защото ще съм със секцио. Къде ще раждат мамите в Бургас Simple Smile

# 565
Моя термин е 13.06 и аз ще съм секцио, но все още се колебая м/у окръжна и Дева Мария.

# 566
Мили мамчета, все се каня да пиша по темата и все забравям. Не знам колко от вас са запознати с Училище за родители Ма-Ма (изписвате го така във Фейсбук) на Елена Василева, но ви го препоръчвам горещо! Благодарение на техните (не само нейни, но и на нейните гости) лекции бях доста подготвена и спокойна при първото ми раждане. Родих с 3 напъна, успешно откърмих детето си до 8 месеца (можех и повече, но такава ми беше преценката тогава) и не се чувствах като в небрано лозе с новороденото. В болницата даже ме попитаха дали не ми е второ. Сега отново загледах новите уебинари (през 2018 ходех на място) и супер много им се радвам. Тя оставя записите на страницата няколко седмици, така че спокойно могат да се гледат доста назад. За захранването на мен лично ми беше много полезно да го гледам, защото с първото послушах педиатърката и беше страшно трудно и проблемно, този път съм си скрийншотнала важните неща и смятам да го гледам още няколко пъти докато стигнем до там, та да ми се набият хубаво нещата в главата 😝.
Днешния лайф беше изключително полезен. За първа помощ на бебета и деца, като обясняваха и при възрастни как се действа. Препоръчвам горещо училището, наистина!

# 567
Мили мамчета, все се каня да пиша по темата и все забравям. Не знам колко от вас са запознати с Училище за родители Ма-Ма (изписвате го така във Фейсбук) на Елена Василева, но ви го препоръчвам горещо! Благодарение на техните (не само нейни, но и на нейните гости) лекции бях доста подготвена и спокойна при първото ми раждане. Родих с 3 напъна, успешно откърмих детето си до 8 месеца (можех и повече, но такава ми беше преценката тогава) и не се чувствах като в небрано лозе с новороденото. В болницата даже ме попитаха дали не ми е второ. Сега отново загледах новите уебинари (през 2018 ходех на място) и супер много им се радвам. Тя оставя записите на страницата няколко седмици, така че спокойно могат да се гледат доста назад. За захранването на мен лично ми беше много полезно да го гледам, защото с първото послушах педиатърката и беше страшно трудно и проблемно, този път съм си скрийншотнала важните неща и смятам да го гледам още няколко пъти докато стигнем до там, та да ми се набият хубаво нещата в главата 😝.
Днешния лайф беше изключително полезен. За първа помощ на бебета и деца, като обясняваха и при възрастни как се действа. Препоръчвам горещо училището, наистина!

Как мога да се запиша ?

# 568
Харесай страницата и ще ти показва всеки път като има лайф. Иначе просто разгледай. В таба с видеата седят миналите лайфове. Училището е абсолютно безплатно. В началото на видеата обикновено има минути за представяне на различни марки, което всъщност спонсорира училището. Така беше и когато беше на живо. Аз лично ги намирам за полезни и тези представяния, защото съм позабравила какво се предлага на пазара, а и има нови неща. Ако те дразнят, когато се гледа на запис можеш да ги прескачаш.

Как мога да се запиша ?

# 569
Момичета,
Имам Candida albicans (умерено) на някоя от вас случвало ли се е през бременността и какво е използвала за лечение? Свързах се с гинеколог, но каза да звънна довечера. Притеснена съм.

Общи условия

Активация на акаунт