Термин Юни 2023 - Тема 2

• 48 833
  • 735
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Здравейте, за София къде бихте препоръчали да направя втората фетална морфология.
Бях вече на една ,но искам да направя още една за всеки случай.

# 571
Здравейте, за София къде бихте препоръчали да направя втората фетална морфология.
Бях вече на една ,но искам да направя още една за всеки случай.

Препоръчвам Доц. Петя Чавеева в АГ Щерев. Прекрасен специалист и човек.

За Елена Василева благодаря за препоръката. Не съм запозната с всичко от нея, но специално за бебешкия сън на повдигнат матрак без бебето да има показатели за рефлукс въобще не мога да се съглася. Другата й препоръка е да се сложи настрани, а после да се завърти по гръб, също си е нейна приумица. Световните специалисти в областта на безопасния сън изрично подчертават да се слага бебенцето винаги по гръб, на равно, на твърд матрак, без нищо в кошарата.

# 572
Vasillena зависи къде е била първата. Аз правих моите и двете при д-р Атанасова в Марковс и бях много доволна. Ако правя трета пак ще е там.
Mumbear разбира се, че всеки се старае да се информира възможно най-добре и от различни източници, за да вземе най-правилните решения за отглеждането на своето дете. Все пак реших да споделя училището, тъй като не пречи човек да получи още информация (и то безплатно), а коя ще приеме за себе си, си зависи изцяло от него 😊.

# 573
Моя термин е 13.06 и аз ще съм секцио, но все още се колебая м/у окръжна и Дева Мария.

Аз обмислям вариант и в Сливен, чувам че за секцио доста от Бургас ходят там, вкл.и братовчедка ми там роди преди доста време вече и беше доволна, тук направо свалят кожи с цени.

# 574
Здравейте. Аз разбрах късно за пола - чакам момиче. Имам и един въпрос: Пуснах си изследвания и имам завишени резултати при СУЕ и левкоцити. СУЕ 40 / при референтни <25
девиация на на ер.разпределение 14,8 / при референтни 11,5-14,5
и + на левкоцити в урината.

Има ли други подобни случаи или е притеснително?

# 575
Суе е с различни референтни стойности по време на бременност. При всички е завишено.

Цитат на: Siyanchety link=topic=1507476.msg46014472#msg46014Bella__Donna472 date=1676481855
Здравейте. Аз разбрах късно за пола - чакам момиче. Имам и един въпрос: Пуснах си изследвания и имам завишени резултати при СУЕ и левкоцити. СУЕ 40 / при референтни <25
девиация на на ер.разпределение 14,8 / при референтни 11,5-14,5
и + на левкоцити в урината.

Има ли други подобни случаи или е притеснително?

# 576
  • София
Здравейте,  за колко дни ви е излизал резултата от пренатален тест , който се изпраща в Германия. Максимално ми казаха 7 дни, но тези които са пускали,  случвало ли се е да е по-рано.
А се притеснявам и няма търпение.

# 577
Здравейте,
Правили ли сте профилактично изследване с натоварване с глюкоза 23-24 г.с с цел евентуално откриване на гестационен диабет?

# 578
Здравейте,
Правили ли сте профилактично изследване с натоварване с глюкоза 23-24 г.с с цел евентуално откриване на гестационен диабет?

При първата си бременност не съм и дори не ми е препоръчано такова. Сега друг АГ, при който паралелно се следя този път, настоява за такова изследване без да има налице усложняващи фактори и се чудя дали въобще да го правя. От чужди проучвания чета за високия процент фалшиви положителни и отрицателни резултати и съвсем не знам има ли смисъл.

# 579
Моят пренатален тест не е изпращан до Германия,  но на мен ми казаха 10 дни и след толкова излезе резултата

# 580
Моят  пренатален тест го пратиха към друга лаборатория, работеща с Германия (не разбрах точно как става) но след около 2 седмици излязоха резултатите и имаше на английски и български език информацията.
Извинявай за въпроса, но това изследване не се ли прави в по-ранните седмици?
Иии спокойно - опитвай се да се разсейваш, защото притеснението няма да помогне, а нали знаеш щом ти си спокойна и бебето е спокойно ❤

# 581
  • София
На първата ФМ казаха,че няма нужда да го правя,  но сега след втората, лекарката ми препоръча и каза че е хубаво да го направя, че има съмнения Sad
Опитвам се да не мисля най-лошото, но ми е доста притеснено, чакайки 7 дни.

# 582
Здравейте,

Следващия път ще го правя. Май 24-25 г.с. ще се пада.

Аз днес бях на втора фетална. Перфектно бебе. Докторът беше много доволен. Само не успя да я снима като хората. Беше си изпънала краката точно отпред и нямаше шанс просто. За сметка на това ги разгледахме хубаво колко са дълги и стройни Joy

# 583
На първата ФМ казаха,че няма нужда да го правя,  но сега след втората, лекарката ми препоръча и каза че е хубаво да го направя, че има съмнения Sad
Опитвам се да не мисля най-лошото, но ми е доста притеснено, чакайки 7 дни.

Със сигурност си е натоварваща мисъл…пращаме морална подкрепа! Напълно възможно е да искат да си пуснеш такива просто информативно. Моята лекарка каза, че това в задължителна част от първите изследвания. А сега като ходих преди няколко седмици жената след прегледа (след като огледа всичко подробно за 1 час с коремен и вагинален ехограф и каза, че всичко е наред и прекрасно) поиска да види и тези кръвни изследвания, за да е сигурна. Така че е напълно възможно просто да искат да се подсигурят с тях!

# 584
Здравейте,
С първата бременност имах такова изследване, сега пак ще ми правят другата седмица, като тогава ще бъда 25 г.с.

Общи условия

Активация на акаунт