ПИД, PGD\PGS - Предимплантационна диагностика на ембриони - тема 2

• 53 542
  • 703
  •   1
Отговори
# 195
Това,което ми обясниха на мен е,че препоръчват пренатален тест,защото ПИД не обхваща всички хромозомни аномалии.
И въпреки,че са много редки и феталните морфолози често казват,че няма смисъл да се правят,след като има добро проследяване,ние мислим да го направим заради предишни неуспехи и възрастта.
Докторът ми каза,че нямало смисъл да правим специално за Даун,защото ПИД го обхващало.

Здравейте.
Сигурно е обсъждано назад в темата, но не намирам. Бременна съм след инвитро в Турция с изследван здрав ембрион минал пид. Преди няколко дни направих бхс и ми излезе риск за Даун 1:152. На 36 години съм. NT е 1,8 мм. Необходимо ли е след пид да се прави пренатален тест на ембриона?
ПИДа обхваща 22 хромозомни аномалии. Знам, че има още безброй много, но като гледам пренаталните предлагат малко по разширени пакети включващи микроделации. Вие кой пакет ще правите?

# 196
А къде да ви го казали това, че ПИД не обхваща всички хромазоми? На нас ни казаха, че изследват всички хромозоми.
Допълвам за меренето на нухална гънка. Фондацията по фетална медицина признава 21 лекари от България за компетентни да мерят нухална гънка. Сертифицирането е на база оценка на техни измервания. Затова е важно и къде е правена ранната фетална морфология, тоест от кого ..

Последна редакция: чт, 18 яну 2024, 09:00 от Amelin

# 197
Не сме решили все още,кой точно тест да правим.
В последния момент ще изберем,защото я караме седмица за седмица,предвид предишни неуспехи и разочарования
Вероятно ще изберем възможно най-пълния пакет.
Преди години правихме Пренатест,сега не знам какво се предлага.

Това,което ми обясниха на мен е,че препоръчват пренатален тест,защото ПИД не обхваща всички хромозомни аномалии.
И въпреки,че са много редки и феталните морфолози често казват,че няма смисъл да се правят,след като има добро проследяване,ние мислим да го направим заради предишни неуспехи и възрастта.
Докторът ми каза,че нямало смисъл да правим специално за Даун,защото ПИД го обхващало.

Здравейте.
Сигурно е обсъждано назад в темата, но не намирам. Бременна съм след инвитро в Турция с изследван здрав ембрион минал пид. Преди няколко дни направих бхс и ми излезе риск за Даун 1:152. На 36 години съм. NT е 1,8 мм. Необходимо ли е след пид да се прави пренатален тест на ембриона?
ПИДа обхваща 22 хромозомни аномалии. Знам, че има още безброй много, но като гледам пренаталните предлагат малко по разширени пакети включващи микроделации. Вие кой пакет ще правите?

# 198
Повечето препоръчват VISION.

# 199
Сега им гледах сайта.
Много непрофесионално направен.
Като видя такива сайтове,и се разубеждавам и почвам да се съмнявам и за качеството на услугите,които предлагат.
Може и да греша,разбира се,но това ми прави много лошо впечатление.

Повечето препоръчват VISION.

# 200
Sparky, 22 са автозомите в човешкото тяло, а не хромозомните аномалии. По-точно 22 автозоми и една двойка полови хромозоми. Те хронозомните аномалии са хиляди Simple Smile Разбира се, че ПИД-а покрива всички хромозоми, то той се прави на базата на матрица. Понеже се взимат клетки само от трофектодерма на ембриона ПИД по никакъв начин не заменя и не дава изчерпателната картина, такава каквато дават пренаталните тестове, които вече изолират ДНК от кръвта.

# 201
Juyii Ембрионите 2ВВ и 3ВВ, които сега ще трансферирате минали ли са ПИД?

# 202

Не.

Между другото сега ще трансферираме 4BB.

2ката и 3ката за февруари, в листата на чакащите 😉

# 203
Ааа, какъв февруари, 4вв ще е човека , февруари ще си бременна:)

# 204

Не.

Между другото сега ще трансферираме 4BB.

2ката и 3ката за февруари, в листата на чакащите 😉

Много, много стиснати палчета да се получи пухкавия финал от първия път! 🍀🍀🍀

# 205
Ааа, какъв февруари, 4вв ще е човека , февруари ще си бременна:)

А дано, Марго, пу пу ❤️ Ама това няма да ме спре да пиша тук, да знаете 😉

# 206
Здравейте, запознатите с извършването на PGD/PGS тест в Селена - бихте ли споделили впечатления и извършва ли се успешно?
В сайта им пише, че го правят на 3 дневни ембриони.

Тъй като е минало време от вашия въпрос,но няма отговор ,бихте ли дали вие някаква информация,ако вече сте минали изследването в Селена ?

# 207
Здравейте! На нас също ни предстои да правиме PGD в Селена. Попитах генетичката на кой ден се прави и на мен ми каза на 5- ти ден. И аз бих се радвала някой ако има опит в Селена да сподели как е преминало.

Здравейте,тъй като е минало време от вашия въпрос ,но няма отговор ,бихте ли дали информация ,ако вече сте минали изследването в Селена ?

# 208
Прави се само на 5 дневни ембриони. Това с три дневните за мен е глупост и май не се водеше точно PGD, а нещо друго и със сигурност не е достоверно, освен това е много рисково, защото говорим за няколко клетки....

Последна редакция: чт, 01 фев 2024, 00:25 от Kactus

# 209
Аз правих това изследване в Селена на 5 дневен ембрион. Пращат взетия материал в Турция и аз си почаках два месеца до готовия резултат понеже явно бях улучила такъв момент в който нямат други проби за пращане и изчакваха за се съберат повече. Иначе след като изпратят пробата резултата  излиза до две седмици. На резултата, който ми дадоха пишеше "Предимплатационен генетичен скрининг" PGS. От този резултат моят ембрион беше напълно здрав, но за съжаление не се захвана след трансфера..

Общи условия

Активация на акаунт