Термин март 2023 💙♥️ - тема 6

• 41 778
  • 740
  •   1
Отговори
# 150
Момичета, моля тези от вас, които са ходили на ангиолог, да ми препоръчат такъв за София. Пия Натаспин в момента, но Д-димер продължава да се покачва.

# 151
Аз ходих към третия месец на бременността при др Станева в Токуда. При нея ме прати кардиоложката ми при която ходя. Беше мила, прегледа ми документацията до момента, тъй като бях на фраксипарин през ден, тя ми го направи всеки ден и за сега съм си така. След това и гинеколожката ми се съгласи с терапията.

# 152
Значи...дъщеря ми е с респираторен вирус и се гледаме двете, преди малко стана ясно, че половината й група е с варицела, та за празниците първо ще видя у нас кой и от какво ще се разболее инпосле ще решавам дали ще пътуваме Grinning Като под "някой" имам предвид себе си, защото карам абсолютно всичко с нея, само че по-тежко.

Както бях споменала и в групата на дъщеря ми има варицела и от 14.12 не я пускам, а се гледаме вкъщи.
Просто потръпвам от ужас, че сега може да се разболее и недай боже да ме прихване и мен..
Майка ми не е сигурна дали съм я карала като малка и това още повече ме плаши.
Доколкото разбрах до момента е София има доста градини в които върлува варицела.
Моника за кой град става дума при вас?

Поне АГ и ЛЛ ме успокоиха, че дори и да се заразим вече не е опасно за плода, казаха че до 8 гестационна седмица е зле, защото се развиват зрение, слух и т н, сега вече просто неприятно за майката но нямало да има последици за бебче.

Ние сме решили да пътуваме за Враца, и двамата с ММ сме от там, а малката си умира от кеф да ходи там при баби, дядо, леля и тн - само се надяваме малката да не се изприщи.

Планували сме да заминем на 23.12, там ще караме Коледа, а за Нова година още не сме решили нищо, има вариант да останем при роднините, а има и такъв да се върнем в София и да се събираме с кумовете, ще видим ☺️

За София говоря. Тук е бум на инфекции и шарка.

Мда.. И ние живеем в София..
В кой квартал сте?
Ние сме в Хаджи Димитър и в нашата градина 103 Патиланско царство вече върлува в 3 групи по незнаен брой деца..

Ние сме в Борово. И в нашата градина има много болни деца.

# 153
Сега изчитам коментарите назад. Всички болнички момичета да мине леко и да оздравявавате бързо!!! Има доста вируси и забелязвам доста болни навсякъде. Тъпо е, явно ще трябва повече вкъщи да се стои. Пазете се до колкото е възможно, и все пак да минава бързо всяко неразположение! ❤️❤️❤️
А за темата, която цял ден се обсъжда във всяка медия за разменените бебчета, дано се разбере какво е станало! Като я чух новината много се шашнах, как е възможно. Това е ужасно и дано има добър финал, всяка майка да си бъде с рожбичката!

Последна редакция: ср, 21 дек 2022, 22:51 от funn

# 154
Сега изчитам коментарите назад. Всички болнички момичета да мине леко и да оздравявавате бързо!!! Има доста вируси и забелязвам доста болни навсякъде. Тъпо е, явно ще трябва повече вкъщи да се стои. Пазете се до колкото е възможно, и все пак да минава бързо всяко неразположение! ❤️❤️❤️
А за темата, която цял ден се обсъжда във всяка медия за разменените бебчета, дано се разбере какво е станало! Като я чух новината много се шашнах, как е възможно. Това е ужасно и дано има добър финал, всяка майка да си бъде с рожбичката!
Стоянето вкъщи не е сигурност против вируса . Аз все съм вкъщи обаче пак го хванаха ... Доста неприятна работа. Даже сега гледах за тези бебета ,че вече е установено,че наистина бебета не са при истинските си майки ... И едната която дава интервю по телевизията каза ,че дори и да е така пак не би го сменила . Направо не ми се мисли какъв шок е наистина...

# 155
  • Варна
След този случай с бебетата, освен с другите страхове, ще трябва и с този да се боря на път към болницата... трябва  да сме много внимателни. Снощи обяснявах на майка ми как ще правя снимки на бебка от първия момент и ще си я сравнявам Grin Ще запомня, бенка, някой белег ако има Grin
На преглед съм от 14:30, ще се включа след това отново Yellow Heart

Последна редакция: чт, 22 дек 2022, 09:59 от Nicolee.smoletsova

# 156
Вчера бях на преглед
26 седмица и 4 дни - 1кг и 35грама☘🙏

# 157
Момичета, аз съм в шок от новина от по предни месеци за жени, в някоя друга държава беше, при които на ин витро процедури разменят ембрионите... Не знам ама щото сме ин витро ли тази новина също ме плаши🤐

# 158
  • В твоето съзнание...
Привет,

Тази новина е покъртителни, но едва ли е за пръв път. Аз честно казано не знам и майките как не са забелязали разликата... Нещо ми се струва криво, но гледам да се абстрахирам.

BBB, изглежда бебчо много добре се развива Simple Smile))

Момичета, идват светли празници, мислете хубави неща и не гледайте новините Grinning

# 159
За ангиолог съм доволна от д-р Минкова в Токуда, мила е и обяснява много, тромбофилии, разширени вени, всичко гледа.
Аз май ще спирам малката от ясла след Нова година. Мислех, че се превземат родителите, но декември за 3 седмици бях два пъти болна с кашлица. За варицела, малката е с една доза варивакс от лятото, сега като пооздравее ще сложа и втората. Страхотно спокойствие ми дава, бременна или с малко бебе, не ни трябва вкъщи.

# 160
+1 за д-р Минкова. И аз ходих скоро при нея.

Досега успявах да се опазва от вируси, но тази сутрин се събудих с дразнещо гърло. Чак се чудя от къде ме хвана като тази седмица не съм се срещала с никой, а ММ е здрав. Сега се наливам с топли напитки, пък ще видим. Писах и на моята АГ какво мога да вземам и довечера ще започна, каквото ми е дала.

# 161
  • София
Интересна тема сте захванали.
Така де, плашещо е малко, даже се замислих сина ми дали е излизал от стаята преди да му сложат гривничката Grinning

Интересна тема е, защото поставя въпроса кога едно дете е "твое", колко значение има ДНК-то, кога започва да има значение. Разменените ембриони - ако майката е износвала детето, то е свикнало с нейното сърцебиене, нейната миризма, успокоява се в нея (тези сладки интуитивни неща по които детето разпознават бебетата мама), за бебето това е мама, това е света, който познава. Хормоните и ританията и прегледите дето си ги гледаме развълнувани на 2-3-4D престават ли да имат значение когато ДНК-то не е съвпада.
При бебетата очевидно не е напълно така, но ето, до колкото знам за случая, очевидно едната майка е имала съмнения и не е направила емоционална връзка с бебето, но другата е. 2 месеца не е много време. Не е малко, но не е и много. Ако бяха установили това на годинка, дали нещата щяха да стоят по същия начин?
Не че не бих се чувствала измамена и огорчена ако разбера за такава грешка, но не съм сигурна на какъв етап как бих реагирала. Баткото не бих го дала независимо от всичко, но 4,5 години не са малко.
И интересен тангент - не познавам просто хора в такава ситуация - ако баща например разбере някога че дете не е неговото (по-вероятно от разменени бебета), това кара ли го да обича детето по-малко? Извън "напомня ми че съм бил излъган" фактора.

.. отплеснах се ама айде. Някои новини са повод човек да задава въпроси Grinning

Така и така съм си отворила устата да празнословия - имам голям късмет с ММ - справя се даже по-добре от колкото предната бременност, ама и аз съм по-спокойна може би и нещата се получават ок. Успяваме сякаш да намерим повече баланса - той с неговия работохолизъм и аз с моите демони Grinning
И с бабите и дядовците нямаме силен проблем, понеже и двамата смятаме че няма такова нещо като "търпене, защото са ни родители/роднини". Има вече.. отрязан човек от групата заради отношение. И всеки си се разправя със своето родословно дърво.
Иначе стреса е голям и за двамата партньори. Мисля че много рязко им се стоварва в един момент на мъжете. Да не говорим че според "стандартите на обществото", сега трябва те внезапно да станат 10 пъти по-отговорни, а дори не са усетили още за какво е цялата битка. И ние не им помагаме особено, защото сме естествено фокусирани върху най-важното. Та те губят част от опората си и им се вдигат изискванията, ние губим идентичност в един момент.. забава за всички!

За килограмите при последния преглед изглеждаше сякаш съм набрала повече, ама аз си мисля че предния ден просто ядох много (имахме кулинарно състезание на работа) и тия дни като се меря не е чак толкова. Иначе съм +8 мисля. Ще ми се да беше по-малко, но живот. Ще го мисля след това.

Подготвяте ли се за празниците? Christmas Tree

# 162
Аз си спомням как ни сложоха гривните на първото ми раждане - веднага като извадиха бебето, ми го дадоха да го гушна и донесоха две гривни. Сравниха номерата, после ги прочетоха на глас, после ме накараха аз да ги видя и сравня, сложиха моята и ми казаха да гледам каъо слагат на дъщеря ми. После пак ги проверих. Сто проверки направихме и бях в държавна болница. Но дъшеря ми толкова прилича на мъжа ми от ден 1, че трудно мога да я объркам.
Аз днес бях на късна фетална при д-р Мирчева във Вита. Клипчета не ми предложиха, но бебето и без друго пак се въртя на всички посоки и едвам две снимки извадихме. Иначе всичко е ОК.

# 163
  • В твоето съзнание...
Хич не е смешна ситуацията, но мм го обърна на шега, каза че винаги много афиф му се е струвала тая работа с гривните, а аз му казах, че тогава ще си искам русо бебе и ако иска мога да предложа размяна на някоя девойка с момиче, че той беше малко разочарован всякаш, че чакаме момче Simple Smile

# 164
Момичета, тази работа с разменените бебета ми се струва направо като от латино сериал, но явно си се случват такива неща в реалния живот и в 21 век  😣
А точно обсъждахме с майка ми покрай лекциите от училището за родители ( да не кажа дискутирахме 😅) кое било по-доброто - тук бебето е неотлъчно да майката, а в неонатологията майката май доста дълго време през деня може да стои, като на мен това ми се струва прекрасно,
но според майка ми, родила ме със секцио преди 40 години, това не позволявало на майката да си почине. Тя била 4 дена на легло след секциото, изписали ни след 11 дена ( аз съм се родила 2200 две седмици преди термин) и през цялото това време съм била отделена от нея. Може би просто тогава наистина така е било за всички, и не се е изживявало като проблем.
Дано никога не ни се налага да научаваме.
Ние сме на последната лекция тази вечер, утре ще разкажа какво съм научила 🤓👩‍🎓
Бързо оздравяване на всички настинали или разболели се Heart
Ирна, как си?

Общи условия

Активация на акаунт