Термин март 2023 💙♥️ - тема 6

• 41 496
  • 740
  •   1
Отговори
# 540
  • Sofia
Ще погледна и това на Икеа. Аз като цяло изобщо не разбирам какво да им гледам и тези на Магнифлекс просто са сред най-хвалвните...

Аз се харесвам в момента доста повече с рокля по тялото от колкото с нещо разкроено или с панталон. Поне като е по тялото и се вижда, че съм бременна, а не малък слон. Но пък с никакъв вид панталон не се чувствам окей... Ама както и да е. На изписването държиш букета пред корема и това е Grinning
Lady, много хубаво коремче и кожа 😊 Браво на фотографа!

March, и аз взех кушетка Мерида, но в тъмен цвят. За матрачето се чудих между Магнифлекс и Икеа, но накрая избрах Икеа.
Бухалчето и аз си го поръчах от Амазон 😁 Много съвпадения 😄

Количката я поръчахме от Англия и дори с доставката ни излезе много по-изгодно в сравнение с цените в България.

По темата "балон с рокля" ... моят корем също започна да расте много бързо напоследък, но да си призная - харесвам се така 😂 Даже започнах да слагам рокля по тялото 🤣  Ноооо съм сигурна, че на изписването няма да има нищо красиво за показване, та каквото и да реша да обличам, ще гледам да прикрива корема.
А пред задника какво държиш? Joy

МъжО да го скрие задника:))))

# 541
  • В твоето съзнание...
Ще си искаш по-голям букет Grinning
А може и снимка от кръста на горе само.
Ще погледна и това на Икеа. Аз като цяло изобщо не разбирам какво да им гледам и тези на Магнифлекс просто са сред най-хвалвните...

Аз се харесвам в момента доста повече с рокля по тялото от колкото с нещо разкроено или с панталон. Поне като е по тялото и се вижда, че съм бременна, а не малък слон. Но пък с никакъв вид панталон не се чувствам окей... Ама както и да е. На изписването държиш букета пред корема и това е Grinning
Lady, много хубаво коремче и кожа 😊 Браво на фотографа!

March, и аз взех кушетка Мерида, но в тъмен цвят. За матрачето се чудих между Магнифлекс и Икеа, но накрая избрах Икеа.
Бухалчето и аз си го поръчах от Амазон 😁 Много съвпадения 😄

Количката я поръчахме от Англия и дори с доставката ни излезе много по-изгодно в сравнение с цените в България.

По темата "балон с рокля" ... моят корем също започна да расте много бързо напоследък, но да си призная - харесвам се така 😂 Даже започнах да слагам рокля по тялото 🤣  Ноооо съм сигурна, че на изписването няма да има нищо красиво за показване, та каквото и да реша да обличам, ще гледам да прикрива корема.
А пред задника какво държиш? Joy

# 542
JoyJoyJoy

Миленка, отиваме с количките направо и се крием зад тях 😅

# 543
  • Варна
O аз пък точно дупето си го харесвам много повече от преди Grin Започнах и аз да нося прилепнали зимни рокли и смятам, че изглеждам много добре Smile Вече съм 5 кг+ от началото, но силно се надявам да не станат повече от 7-8 до раждането. За изписването си мисля да бъда с рокля, отново от тези зимните по тялото с поло на врата. Дебела, слаба, такава ще съм, раждала преди дни все пак Laughing
Родителите на ММ искат да направят хубав подарък за бебето, чудих се чудих се и тъй като сме купили всички големи покупки вече, си мисля за гнездото на кокона. Скъпички са, но пък доста ги хвалят в социалните мрежи
https://mams.bg/products/red-castle%C2%AE-cocoonababy%C2%AE-%D0% … F%D1%82-happy-fox
Това е, че се ползват до 3 месец и после даже не можеш да го продадеш или да използваш за второто, защото гнездото приемало формата на бебето и не е препоръчително да се използва от други бебета..

# 544
  • В твоето съзнание...
Никол, точно за това легло гледах отзив от една влогърка и помня, че нещо не беше впечатлена. Ако ти е интересно ще ти пратя видеото.
Аз попадам на добри отзиви за гнездата на cotton hug, въпреки че не мога да разбера с какво се отличават от по-простите и немаркови такива.

O аз пък точно дупето си го харесвам много повече от преди Grin Започнах и аз да нося прилепнали зимни рокли и смятам, че изглеждам много добре Smile Вече съм 5 кг+ от началото, но силно се надявам да не станат повече от 7-8 до раждането. За изписването си мисля да бъда с рокля, отново от тези зимните по тялото с поло на врата. Дебела, слаба, такава ще съм, раждала преди дни все пак Laughing
Родителите на ММ искат да направят хубав подарък за бебето, чудих се чудих се и тъй като сме купили всички големи покупки вече, си мисля за гнездото на кокона. Скъпички са, но пък доста ги хвалят в социалните мрежи
https://mams.bg/products/red-castle%C2%AE-cocoonababy%C2%AE-%D0% … F%D1%82-happy-fox
Това е, че се ползват до 3 месец и после даже не можеш да го продадеш или да използваш за второто, защото гнездото приемало формата на бебето и не е препоръчително да се използва от други бебета..

# 545
Никол, браво за килограмите! Аз съм +8 кг за сега и се надявам да не съм повече от +10 кг до раждането!

Друга идея за подарък е столчето за хранене на
Peg Perego Prima Pappa.

# 546
  • Видин
Момичета имам един можеби глупав въпрос, но все пак ще попитам. Как се изплаща майчинството? По същият начин като болничния ли, за работен ден, или за целия календарен месец? Четох, че годишно се полагат 410дни майчинството, който включват и 45те преди раждане и съвсем се обърках.

# 547
  • В твоето съзнание...
За работен ден е до колкото знам аз. Тоест в месеците с по-малко работни дни, ще вземаме и по-малка сума.
Това което си чела за дните значи, че от началото на 45 дневния болничен, до приключването на първата година майчинство са общо 410 дни, тоест ако детето се роди след термин, вероятно първата година майчинство ще приключи преди да е навършило годинка.

Момичета имам един можеби глупав въпрос, но все пак ще попитам. Как се изплаща майчинството? По същият начин като болничния ли, за работен ден, или за целия календарен месец? Четох, че годишно се полагат 410дни майчинството, който включват и 45те преди раждане и съвсем се обърках.

# 548
Аз до колкото знам се изчислява като върнат назад месеците(не знам колко точно) и се превежда една и съща сума всеки месец(90%процента при майчинството) , след като изтекът 135те дни болничен , а те са 45 дни преди термин, после 42 дни от раждането и после педиатъра ти дава останалите до тези 135дни и след тях вече започва майчинството, което е до навършване на1г на детето. След нея се попълват документи от счетоводството, към която фирма сте и се започва 2рата година, която е еднаква за всички.
Така знам аз, не твърдя, че съм права, а така го обесних, че... Grinning
Допълвам се: 3тият болничен е изравнителен, в случай че детето се роди примерно по-късно, тогава той е по-къс за да станат 135 дни. Мисля, че след тези 3 болнични се попълват отново документи и се носи и акта за раждане на детето във фирменото счетоводство за да се изпрати всичко към НОИ и да започне майчинство.

Последна редакция: вт, 17 яну 2023, 00:18 от Mrvv

# 549
Аз до колкото знам се изчислява като върнат назад месеците(не знам колко точно) и се превежда една и съща сума всеки месец(90%процента при майчинството)

Само да вметна, че за първата година се изплаща според броя на работните дни в месеца, не е твърда сума. 🙂

# 550
Вероятно все съм говорила с момичета с минимално осигуряване и за това съм с това впечатление. В такъв случай тези 90% само не знам нетно или брутно са?
Аз до колкото знам се изчислява като върнат назад месеците(не знам колко точно) и се превежда една и съща сума всеки месец(90%процента при майчинството)

Само да вметна, че за първата година се изплаща според броя на работните дни в месеца, не е твърда сума. 🙂

# 551
Момичета, има пространствена тема за счетоводството по време на майчинство във форума - там са корифеи по въпроса: https://www.bg-mamma.com/?topic=1489675

# 552
Момичета, има пространствена тема за счетоводството по време на майчинство във форума - там са корифеи по въпроса: https://www.bg-mamma.com/?topic=1489675

един път влезнах и не мога да се откача ,само ми идват известия 😄😄😄😄 не можах да схвана отговаря на мойто питане тогава ама няма нищо . Имам една комшийка работи точно това в социалните ,та с нея ще говоря . Може и да се разберем 🤣🤣

# 553
Добро утро, момичета! Как сте днес ☃️☕
Въпрос към мамите с опит (и към другите, ако знаете:)). Колко шишенца са необходими от размер 0+? Взела съм няколко , но са за различни възрасти - по едно от различните.
Също така колко кутии адаптирано мляко са необходими на първо време за всеки случай? От кои марки сте най -доволни и кои са правели най-малко колики при вас?
Какви какви сте давали от първите дни нататък против колики? Кое действа:)
И още един въпрос: при планово секцио използва ли се колан за прибиране на корема - веднага ли или на по-късен етап? Как да се ориентирам какъв размер да купя?

# 554
Здравейте,
Аз все още работя и, разбира се, съм най-натоварена сега в последните две седмици преди болничния, защото всеки е: "Само да те хвана преди да си излязла..." Та не успявам да чета всеки ден, но сега се включвам Simple Smile
Mer_M, за хапването - аз наскоро открих, че шейк от прясно мляко с банан (понякога и сладолед) е ужасно вкусно нещо и понякога си правя - блаженство!

Nicolee.smoletsova, за болките - от 6ти месец започнаха да ми се оявяват и особено като вървя по-дълго, Пробвах с упражнения (напъди, клекове) повече ме болеше. Пробвах с разтягане и Бинго! През ден правя стречинг сутрин и също спя с възглавничка между краката като съм настрани и определено много по-рядко усещам болка.

AriaMia, може ли да споделиш относно доставката от Англия? След Brexit аз не зная канали за пазаруване, а би ми било много полезно. Нещо подобно на Gab-Co, ако го знаете Simple Smile

И въпрос: до сега не усещах някакви промени, но напоследък се чувствам по-недоволна, не много радостна, изпитвам тревожност, постоянно сънувам някакви неща, свързани с бебето и раждането, напрегната съм. Взех тези капки Рескю на Др Бах, не мога да разбера по каква схема се пият. Дали да си взема и нощните? Някой моля да подели за начина на прием. Или ако нещо друго препоръчвате...

Последно - днес ми е късната фетална и ще питам за това непрестанно хълцане. Моята АГ е доста над нещата и все няма повод за никакво притеснение, та ще видим Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт