Термин март 2023 💙♥️ - тема 6

• 41 778
  • 740
  •   1
Отговори
# 165
  • Варна
Бърз ъпдейт след прегледа днес,
бебка е цели 37 см и е малко повече от 1 кг, вървим дребнички, но явно ще е фина като майка си Grin
Цял ден си мисля за синьо сирене, много ми се е прияло, не знам колко е добра идеята обаче Laughing Очевидно бебка, освен слаба, ще е и доста изтънчена като майка си и ще е ценител на синьо сирене в комбинация с чаша вино Smile

Последна редакция: чт, 22 дек 2022, 20:58 от Nicolee.smoletsova

# 166
ако мине термична обработка дали няма да му се убият бактериите ... и аз обичам сирена ... и вино ... и бира 😂😂

бебка е цел 37 см и е малко повече от 1 кг, вървим дребнички, но явно ще е фина като майка си Grin
Цял ден си мисля за синьо сирене, много ми се е прияло, не знам колко е добра идеята обаче Laughing Очевидно бебка, освен слаба, ще е и доста изтънчена като майка си и ще е ценител на синьо сирене в комбинация с чаша вино Smile

# 167
  • Варна
ако мине термична обработка дали няма да му се убият бактериите ... и аз обичам сирена ... и вино ... и бира 😂😂

бебка е цел 37 см и е малко повече от 1 кг, вървим дребнички, но явно ще е фина като майка си Grin
Размечта ме хахха
Наистина ако не бях бременна в дясната ръка щях да държа чаша бяло вино, а лявата да си бодвам от платото сирена и грозде Weary

# 168
  • София
Ох, стреснахте ме, явно съм пропуснала че има сирена, които не са ок Fearful
С моята дива любов напоследък към бри и камембер... тъжно. Дано да е всичко ок Cold Sweat

А ние току що май избрахме име за бебо Grinning На шега отворих списъка с имена за да махнем някое и друго и то излезе. Много странно. Особено след като за баткото избрахме чак след като се роди Grinning
По някаква причина много се развълнувах от това Satisfied

# 169
Midna , честито за името Heart дай ни жокер - с коя буква започва, тъкмо до март ще имаме време да го отгатнем цялото Joy

За сирената - аз все лежа на това рамо че се правят от пастьоризирано мляко, може би синьото просто има тази допълнителна бактерия, а може би и  някое друго много прясно такова.

За да не съвсем спам, от лекцията снощи ( моите топ 5) : 
- посъветваха ни от сега да се разберем с татковците, кой какво ще поеме като задача след раждането на бебето 😁
- говориха ни много за следродилната депресия, как ние да я разпознаем, как таткото да я разпознае, към кого да се обърнем
- дискутирахме примерни ситуации - ако бебе на възразс Х има температура У => какво се прави в случай 1, или 2 или 3
- нямаше презентация на живо, но гледахме клипчета и дискутирахме смяна на памперс, почистване на очичките, на носа, на ушите ( цветовете на а*ото)
- доста време ни отделеха на видовете плач на бебето, като форма на комуникация, и особено на " плачещо бебе" , т.е. бебе, което плаче повече от останалите - като изводът беше да се заредим с търпение, защото това е период и колкото и да ни е трудно ще мине.

И така, " готова"  съм за Коледа, с ММ си направихме менюто - аз ще завия зелеви сърми, че са по-големи и крайно неспокойната ми и припряна натура се справя с тях, а той ще завие лозовите сърмички 😂,
имам три поръчки пристигащи по това време, така че пак ще отваряме кутии и ще се дивим на бебешки нещенца,

Вие какво сте намислили за празниците? Струва ми се един такъв прекрасен момент да се облъчи бебето с ендорфини, пък било то и за няколко дни Heart

Ох, стреснахте ме, явно съм пропуснала че има сирена, които не са ок Fearful
С моята дива любов напоследък към бри и камембер... тъжно. Дано да е всичко ок Cold Sweat

А ние току що май избрахме име за бебо Grinning На шега отворих списъка с имена за да махнем някое и друго и то излезе. Много странно. Особено след като за баткото избрахме чак след като се роди Grinning
По някаква причина много се развълнувах от това Satisfied

# 170
Здравейте, момичета!

Аз съм в нас,изписаха ме. 😚 Терапията ми е 3 по две но-шпа и 3 по две магнерот. При болки още можело спазмалгон,бускулизин, коринфар,но ако няма болки не.  Като казах,че съм приемала по 3 по 400 диаспорал каза,че това е ужасно много. Е,да,ама като не ми действаше... Вече не може никакви свещички в дупето, макар че ми действаха. При приема са измерили бебето 1280,но вчера лекарката ме гледа на ехограф и излезе 1240,каза,че сме дребни ние и няма как да е едро,как можах и да си помисля,води , доплери са ок. Не каза степен на плацентата,но при приема казаха 1 към 2,моят АГ беше писал 2,но не е коментирал нищо и гледам да не го мисля. Моят статус е скъсена 30% шийка и приляга върха на пръста,което разбирам,че е по-малко от 1 пръст, те не бяха притеснени,явно и аз трябва да съм по-положителна.

# 171
Здравейте, момичета!

Аз съм в нас,изписаха ме. 😚 Терапията ми е 3 по две но-шпа и 3 по две магнерот. При болки още можело спазмалгон,бускулизин, коринфар,но ако няма болки не.  Като казах,че съм приемала по 3 по 400 диаспорал каза,че това е ужасно много. Е,да,ама като не ми действаше... Вече не може никакви свещички в дупето, макар че ми действаха. При приема са измерили бебето 1280,но вчера лекарката ме гледа на ехограф и излезе 1240,каза,че сме дребни ние и няма как да е едро,как можах и да си помисля,води , доплери са ок. Не каза степен на плацентата,но при приема казаха 1 към 2,моят АГ беше писал 2,но не е коментирал нищо и гледам да не го мисля. Моят статус е скъсена 30% шийка и приляга върха на пръста,което разбирам,че е по-малко от 1 пръст, те не бяха притеснени,явно и аз трябва да съм по-положителна.

Радвам се ,че си вкъщи вече. Щом лекарите не са притеснени , и ти недей. Мисли положително , нещата ще си дойдат на мястото. Ние сме тук за всякакви емоции , за това не се затваряй в себе си а споделяй. Пращам ти цялата си положителна енергия.🍀🍀

# 172
  • В твоето съзнание...
Каква чудесна предпразнична новина!
Почивай си и всичко ще е наред, щом бебо си расте, няма страшно.

Аз отново искам да пожелая на всички светли празници и много положителни емоции, които да предадете на бебоците!

Здравейте, момичета!

# 173
  • Варна
Flowers Four Leaf Clover Точно така Ирна, само положително мислене, спокойствие и почивка Heart Exl
На мен ми се струва, че тръгвам към разболяване Frowning1 Днес ми дразни на гърлото и се разкихах... Надявам се да не се тръшна по празниците болна. Почнах яко чайчета,лукчета, мед и лимони пък да видим...
Към 16ч пътуваме за Павел Баня, дано поспя по пътя, че иначе ми се увижда.

# 174
Много хубава новина, Ирна! Сега всичко ще е по - спокойно и ще си вкъши за празниците. Но все пак си почивай, не се натоварвай с нищо! 😘

# 175
Ирна, радвам се че си добре, ще устискаме още малко.
Аз минавам в редиците на болните... Ставам сутринта болки в гърлото, цялото тяло и т38 градуса... Не можех да се Свържа с док и пих параццетамол и се мажех с оцет, спадна но чакам док още да ми прати рецепта. Лошото е, че в момента усещам, че пак започва да се вдига..

# 176
може спокойно да пиеш 3 пъти на ден парацетамол или тайлолхот, когато вдигаш температура, на мен личната това ми беше казала

прахчетата май по-бързо сваляха температурата, но и парацетамола върши добра работа

за гърлото... чайове, компреси с ракия, аз смучех и ефизол таблетки, без да прекалявам... и хапвах много мед

Ирна, радвам се че си добре, ще устискаме още малко.
Аз минавам в редиците на болните... Ставам сутринта болки в гърлото, цялото тяло и т38 градуса... Не можех да се Свържа с док и пих параццетамол и се мажех с оцет, спадна но чакам док още да ми прати рецепта. Лошото е, че в момента усещам, че пак започва да се вдига..

# 177
  • София
Ирна, прекрасно че са те пуснали, вкъщи си е най-добре и сега ще можеш да си почиваш празнично!

Lucie_ то не е трудно за познаване Grinning И не е толкова времето до март че да не можете да изредите всички съществуващи имена Smile И като се роди живот и здраве и го представим в "чата с детски снимки" (не пускаме по социалните мрежи) ще получа обаждане от мама с "Аз си знаех че така ще го кръстите". Вселената ѝ ги казва тия неща Grinning

Сигурна съм че се взимат много мерки сирената да са ок. Както и други продукти де, ама па де да знам. Имам време да го реша. Сега е време са сармички и питки. При нас като цяло майка поема зелевите, а аз си играя с лозовите. И уж днес правя за утре, а утре ще правя за неделя, ама като гледам как върви... още лученото олио си правя Sweat Smile За днес  май само с пицата ще си остана като готвене. Да подготвя леко ориза най-много...
Подготвили сме проекта за утрешната софра, сега само трябва да се сготви всичко.

Напоследък много ми е разсеяно едно. Уж се опитвам структурирано да махам по задачите, накрая се оказва че през деня съм направила 5 неща в 5 различни края на апартамента и вечер като се огледам - нищо реално свършено няма. Вчера се хванах кухнята да чистя - измих там.. 2 тигана и кошниците на еър фрайъра и хоп - подаръци опаковам. Стигам до средата, елхата преместих че не ми стигаше мястото. Започнах да разчиствам където беше - отидох ориз да чистя Rolling Eyes Поне се вършат неща Grinning

# 178
Ирна, каква прекрасна новина, точно за празниците вкъщи и с хубави новини! Почивай сега и се радвай на семейството си ❤️ сега виждам, че не съм писала, че и мен ме изписаха. Всъщност ден по-рано, тъй като терапията ми приключи и се чувствах добре, изобщо не отказах предсрочно изписване.
Mrvv, съжалявам, че се разболяваш. Пий много течности и макс почивка.

# 179
Здравейте и от мен, момичета!
Днес ходих при проф. Станева - ангиолог (болница Токуда), във връзка с Д-димер, който не се повлиява от Натаспин. При норма 0.5, моят в момента е 3.0. Да кажа първо за нея - консултацията продължи около 5 мин, като общо взето аз й казах за какво става въпрос, а тя даже и не погледна изследванията ми до момента, с изключение на това за тромбофилии. Изписа ми инжекции Фраксипарин или Клексан в доза 0.6. Най-вероятно след празниците ще направя още едно изследване, но в друга лаборатория. Сега и без това не мога да ги почна, защото няма кой да ми ги бие. Моля тези от вас, които имат завишен Д-димер да ми кажат колко е и на каква терапия са. А тези , които си поставят Фраксипарин или Клексан - къде се бие и къде ходите да ви го поставят?
И още нещо - пазете се и бъдете по-внимателни, защото аз онзи ден паднах много лошо и още се притеснявам дали бебо е добре, въпреки двата прегледа, на които ходих. Тогава се спънах, но напоследък често ми се случва да залитам, не мога да пазя равновесие.
Желая весели празници на всички!

Общи условия

Активация на акаунт