Термин март 2023 💙♥️ - тема 6

• 41 656
  • 740
  •   1
Отговори
# 330
Два пъти пих Авирон, откакто съм бременна - по схемата от листовката. Но и двата пъти бях с вирус.
Профилактично пия Биозин мама - по 1 бр. на ден.

# 331
Аз пих биозин мама и авирон рапид по схемата в листовките.

# 332
snejinka , а аз от една седмица не мога да спра да ям кисело зеле ... без ракийка 😄

С риск, да не е много верен, защото го превеждам с гугъл транслейт, от сайта на болницата:
Моля носете със себе си:
Когато бъдете приети в родилното ни отделение, ще трябва да донесете допълнително:
- документи - лична карта, списък/схема с лекарства, " картон" ( книжка на бременната)
- облекло за вас (широка тениска или дреха за спане за самото раждане, ластик за коса...), тоалетни принадлежности
- облекло за вашето бебе (долнище, лигавници, чорапи, ръкавици против надраскване)
- продукти за грижа за вашето бебе (също за продажба в нашата болница) - може да се купи комплект на Мустела
Не е необходимо да носите дамски превръзки и еднократни пелени(памперси?). Ние се грижим за това.

От училището за родители, в лекцията, в която ни разходиха в отделението, ни показаха - на бебето се дава термометър от болницата, крем лансинох за майката, показаха ни и някакви кърпи/чаршафчета ( пелени?), може би за подлагане под бебето, които също са налични в стаята, тъй като реално бебето е в стаята с майката от раждането, а самата стая има "ъгъл" за бебето - шкаф с мивка и място за повиване. ( Мисля, че също така дават комплект - витамин К, Д и дозички физиологичен разтвор).

Също така ни посъветваха да си носим стара риза, или нещо с копчета за раждането, за да може лесно да се разкопчее за " кожа-до-кожа" времето след като бебето се роди, и след това да се хвърли.

Ако не се използва епидурална, има стая за раждане във вода ... но не знам дали съм толкова смела 🙈

И мен много ме мъчат киселини. Не ми помагат нито зелена ябълка, нито газирана вода, обикновени бисквити, Гавискон и не помня какво още съм пробвала. Сега установих с голямо задоволство, че след ядене на туршия, нямам никакви киселини. Дори като лежах на дивана, дори като легнах да спя! Довечера ще пробвам пак да хапна и да видя дали е устойчиво това наблюдение.
Lucie_, ако искаш, сподели списъка си за болницата. На мен ще мине много интересно да видя в чужбина как е. Тук още не съм избрала болница и не зная какъв ще е моят, но съм чувала, че има разлика с на запад Simple Smile
Нашата количка също е втора употреба, bebe confort (марка под maxi-cosi). Изглежда много проходима, маневрена и удобна, само шасито е малко по-обемисто и тежко. Ето моделът: https://www.baby.bg/product/bebe-confort-high-trek-concrete-grey/
Аз работя от къщи по принцип, не съм си взимала болничен, дори се чудя дали да не понамаля и 45 дневния със седмица-две, но зависи как се чувствам. Казала съм, че съм до края на януари, пък те няма да се разсърдят, ако остана повечко Simple Smile
А кой какво работи и къде? Дайте с по две изречения, не само фирма и длъжност Simple Smile

# 333
  • Видин
Здравите момичета, дали има някоя мама, която е пазарувала от sinsay? Интересува ме дали размерите отговарят?

# 334
Аз от Коледа приключих с работата. Терминът ми е за края на февруари, болничния трябваше да почне средата на януари... Но с дете в ясла и всичко, което мъкне оттам... Декември месец два пъти боледувах, тя веднъж, но е ходила 5-6 дни на ясла, таксата си върви, аз кашлям като магаре и се чудя дали няма да прецакам шийката, дето и без това ми е оперирана. Между 8м и 9м има огромна разлика да родиш, и малко си налягам парцалите аз този месец. С бебка сме се разбрали февруари да излиза Grinning .
Вероятно ако беше от безплатните градини, бих я пращала от време на време да се разнообрази, ама за 1000лв на месец не мерси.
Иначе аз медал за работливост не съм получила досега. Имах трудно следване, от години с мъжа ми сме в собствена фирма, в началото нямаше събота и неделя, работили сме и всяка вечер до късно... . А и от работа спомен няма - неща, за които сме се претрепвали и тревожили преди години вече изобщо не съществуват, аз само си спомням стреса и трудностите.
Сега откакто сме с дете е по-нормално като работно време.  Има си време за всичко и е нормално сега приоритетите да са ми другаде. Отделно мозъкът ми сякаш се е пренастроил. Мисля си за бебешките неща, за дъщеря ми, да си организирам дома, да сготвя. Изобщо не мога да се събера да се концентрирам на работна вълна. И предният път беше така, та си мисля, че е нормално и ще мине.
За пазар, моят списък почти няма нови големи неща. Повечето имам от каката. Поръчах днес от онлайн аптека повечето козметика, биби и дреболии. Ще е точно каквото искам и ще ми дойде до дома. А и няма да пропусна нищо, че съм карала по списък. Ще се хвана да си организирам детските дрешки та да видя какво имам още да купувам. Май имам достатъчно памучни неща, вероятно чувал за количка, поларени ромпъри, такива зимни неща, че каката беше лятно бебе.

# 335
Как сте момичета? Аз минавам леко да се оплача след ФМ вчера. Честно да си кажа силно съм притеснена. За 1 седмица бебо е пораснал само 100гр., което ми казаха, че може и да е временен застой и да навакса, но трябва да се следи. Отделно околоплодните води са на долна граница и шийката е станала някак си 1.98. Последно я мерихме преди месец и беше 3.6. Как стават тия неща не знам. В общи линии д-р Павлова от ФМ каза да не се притеснявам, а просто да информирам АГ и да следим как вървят нещата, но аз си се притесних. Информирах съответно следящия АГ. Той иска да ми пусне допълнителни изследвания и някаква система, но ще се видим в понеделник и тогава ще знам повече. За сега се връщам към познатата схема с утрогестана и лежането.
Много се притеснявам. Дано Коледните ми страсти да не са станали причина за скъсяването на шийката. Голям стрес минах, а и болки имах доста. За съжаление не разпознавам кога имам и имам ли въобще контракции. Как да ги разпозная?

# 336
Ако е твърд корема на пипане, имате контракция. Някои са безболезнени. Повечето аз усещам като стягане, малко като мускулен спазъм. Понякога и ме болят като при цикъл. Може и нищо да не се усеща.
Каквото ви е казал лекарят. Ако едните измервания са от следящият АГ, другите от феталната, е нормално да има разлика. Различна апаратура и лекар. Добре е да се проследи и ако може повече почивка.

# 337
От теста за бременност досега съм с постоянни менструални болки, казвала съм на АГ, но той нищо не ми е казвал. Един път ми е мерена шийката преди месец беше 4 и нещо. Дали са контракции според Вас?
Пия витамини, но-шпа, магнерот и алеракт

# 338
Ако е твърд корема на пипане, имате контракция. Някои са безболезнени. Повечето аз усещам като стягане, малко като мускулен спазъм. Понякога и ме болят като при цикъл. Може и нищо да не се усеща.
Каквото ви е казал лекарят. Ако едните измервания са от следящият АГ, другите от феталната, е нормално да има разлика. Различна апаратура и лекар. Добре е да се проследи и ако може повече почивка.
Благодаря! Втвърдява се от време на време за няколко секунди като спазъм леко.  Само под пъпа. Ако е това значи имам, но не са били болезнени. Болките които имах по празниците бяха много силни, коренно различни и на точно определяно място ниско в ляво.

# 339
Контракцията е силно стягане на корема/ втвърдяване което опъва чак до кръста. Ако няма болки са подготвителни, но има ли болки и ако са по-чести свържете се с наблюдаващия лекар.

# 340
Как е при вас хълцането? Аз от известно време всеки ден по един или два пъти-вечер задължително, усещам ритмични леки тупкания през около 2-3 секунди и обикновено в това време има и вълнения във всички други посоки, хаотични-това вече са си крайници. Чела съм, че е нормално, но се чудех колко често и колко дълго и ме притесни информация, че ако са по-продължителни и придружени с гърчове, може да не достига кръв на бебето. Гърчовете описват като бързи накъсани вълнообразни движения. И някои ми изглеждат такива сега като го прочетох, нали знаете как е 🙄😳
Та някой има ли опит с хълцането?

# 341
snejinka , погледнах с " половин око"  в гугъл, но май ако има такива съмнения могат да се установи по време на преглед,
Все пак до сега вече повечето сме минали по 3 фетални, които са достатъчно продължителни, евентуално ( в най-добрия случай) да се засече подобнo възможнo усложнение.
Не си мисли лоши мисли 🤗🥰 А ако наистина имаш съмнение - се свържи с док, мен лично в болницата всеки ден ме питаха дали усещам бебето, док също изрично ме попита да прегледа на 30.12, а сега за прегледа на 10.01 съм си приготвила един файл със записки в телефона относно силата, честотата и зоната на ритане 🤓

Доколкото знам бебчетата вече имат цикли на сън и на активност, така че е нормално в един момент да се усещат повече, отколкото в друг.

Как е при вас хълцането? Аз от известно време всеки ден по един или два пъти-вечер задължително, усещам ритмични леки тупкания през около 2-3 секунди и обикновено в това време има и вълнения във всички други посоки, хаотични-това вече са си крайници. Чела съм, че е нормално, но се чудех колко често и колко дълго и ме притесни информация, че ако са по-продължителни и придружени с гърчове, може да не достига кръв на бебето. Гърчовете описват като бързи накъсани вълнообразни движения. И някои ми изглеждат такива сега като го прочетох, нали знаете как е 🙄😳

# 342
Хъшца всеки ден по около три пъти. Даже хълца по време на последната фетална. А дъщеря ми хълцаше по 5 пъти на ден и после като се роди, продължи да си хълца по 5 на ден до първата година Grinning

# 343
Добро утро 🥰🥰 ,тъкмо вчера ми се случи . Точно вечерях и усетих ,че някой хълца 😀🤣 беше за кратко при мен ,няколко пъти и спря и имам чувството,че моя човек вече е с главата надолу. Мисля че му усещам краката понякога при пъпчето 🤔😌😌 . Мисля, че няма откакво да се притесняваш . Както милото ме съветва ,не прекалявай с четенето да не се натоварваш излишно и да не мислиш глупости . Това е тайната ми за спокоен живот😀😀 . П.С момичета мисля да звънна на докторката да се видим сега на 11 ,че се забравихме 😀😀 а ми е интересно и как се движи малкия юнак . Ако съдя по ударите и бодърстването по цял ден мисля ,че е напреднал и са му дошли повечко сили вече. Надявам се да е така . В последно време е буден наравно с мен . Спи като спя и аз . При вас как е 🥰🥰 иначе вече съм официално в 32 г.с.

# 344
Здравейте момичета, пиша от плските мами. Може ли да проверите на първата ФМ какъв е размера на насната костица, или само е уточнено че е налична? Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт