Термин март 2023 💙♥️ - тема 6

• 41 626
  • 740
  •   1
Отговори
# 345
Как сте момичета? Аз минавам леко да се оплача след ФМ вчера. Честно да си кажа силно съм притеснена. За 1 седмица бебо е пораснал само 100гр., което ми казаха, че може и да е временен застой и да навакса, но трябва да се следи. Отделно околоплодните води са на долна граница и шийката е станала някак си 1.98. Последно я мерихме преди месец и беше 3.6. Как стават тия неща не знам. В общи линии д-р Павлова от ФМ каза да не се притеснявам, а просто да информирам АГ и да следим как вървят нещата, но аз си се притесних. Информирах съответно следящия АГ. Той иска да ми пусне допълнителни изследвания и някаква система, но ще се видим в понеделник и тогава ще знам повече. За сега се връщам към познатата схема с утрогестана и лежането.
Много се притеснявам. Дано Коледните ми страсти да не са станали причина за скъсяването на шийката. Голям стрес минах, а и болки имах доста. За съжаление не разпознавам кога имам и имам ли въобще контракции. Как да ги разпозная?

Lady25,и нашият младеж е дребен и средно по 130 грама качва,но ми казаха,че просто си е дребен,като другите ми деца явно. Преди да ме изпишат имах преглед,в 31+3 1500,в 29+3 беше 1240,в 28+1 1124,в 29 и 31 е мерен в майчин дом от различни лекари и на различни ехографи ,а в 28 от моя АГ,та и при мен са стотина грама,но доплерите са ок,водите също, единствено плацентата е втора степен вече,тоест остарява,но като попитах лекаря от майчин дом сега каза,че бива и тя не е в момента проблем.

Относно контракциите,това,което аз усещам е стягане с болка само в долната част на корема, една акушерка каза,че контракция е само,ако е целият корем,друга ми каза,че досега щях да съм родила ,ако са истински контракции,на тонове нямам контракции,дори когато аз усещах това мое стягане,не се отразяваше.  В петък пожелах да ме изпишат,защото бях невероятно зле без да спя и не бях на себе си,дори имах 80 на 60 кръвно в петък,изплаших се от малката разлика ,не ,че е ниско. Сега си лежа в нас и съм на магнерот 3 по две. Не забелязвам повече стягания засега и затова не съм добавила друг магнезий. И моята шийка я измериха 2 см с песара , гледам да съм по-спокойна,от утре съм в 32 седмица и знам,че тя става вече по-безопасна за раждане,ако недай си Боже тръгне. Повечето мина,остана малко,на всички лежащи като мен момичета,кураж!

Последна редакция: нд, 08 яну 2023, 16:33 от Irnata_87

# 346
Здравейте, момичета!
Имам питане относно цитрусите и по специално портокали и мандарини.
Ядете ли и по колко?
Аз последния месец ям доста от тях - по 2 портокала и 4-5 мандарини всеки ден. В интернет пише различни неща и едно от тях ме притесни - пише, че ако се прекалява може да предизвикат различни патологии при плода и това доста ме стресна, тъй като аз си прекалявам. Някоя от вас дали има информация от АГ за това?

# 347
VSSh, и аз налитам на цитруси в последната седмица, по 3-4 мандарини поне и 1 портокал, ако не и повече.

Не мисля, че вреди.
Моят лекар ми беше казал да избягвам ананас, патладжан и някакви други, май и грейпфрут не беше позволен, но за портокали и мандарини не съм чувала лошо, за лимони също.

# 348
Сефте чувам за портокали и мандарини да вредят 😏

# 349
Здравейте, момичета! Ирна радвам се че държиш фронта! Иначе и аз ям много мандарини и портокали, мога и кило да изям за деня. Незнам да са вредни, не съм чувала. Етърва ми също много е яла докато беше бременна с едната племенничка и някак съм останала с впечатление, че не са вредни и въобще и не съм питала.

# 350
  • Варна
ООоо и аз хапвам по доста от тези плодове и лимон много често ям. В такива количества не мисля, че е проблем, вс е пак не ядем с килограмите на ден Laughing

# 351
Аз напоследък също си хапвам портокали и мандарини,също и киви,никога не съм чувала да вредят.

# 352
Аз пия литър сок от портокали почти всеки ден, доколкото знам повишава имунитета, предпазва от настинки, помага за регулиране на кръвното и холестерола, съдържа фибри, което е добре срещу запек и съдържа витамини полезни за бебето...

Не съм чувала за вреди от портокалите, какво може да им е вредното 🤔

# 353
Момичета,на паследните изследвания ми излезе Candida Albikans,АГ каза да не приемам нищо.Някоя от вас имала ли е по време на бременността?

# 354
Момичета,на паследните изследвания ми излезе Candida Albikans,АГ каза да не приемам нищо.Някоя от вас имала ли е по време на бременността?

Почти всички бременни имат в някакъв момент.  Пероралните медикаменти не са позволени, но има глобули, които са ОК, освен ако няма песар. Ако има песар, нищо не се слага. Може да се прави промивка с лайка за облекчаване на симптомите.

# 355
Няма песар,но просто много ме учуди това,че няма да ги лекуваме,а аз съм си с кофти усещания .

Почти всички бременни имат в някакъв момент.  Пероралните медикаменти не са позволени, но има глобули, които са ОК, освен ако няма песар. Ако има песар, нищо не се слага. Може да се прави промивка с лайка за облекчаване на симптомите.

# 356
Няма песар,но просто много ме учуди това,че няма да ги лекуваме,а аз съм си с кофти усещания .

Ами да, има опция за лечение, но може би зависи и от количеството. Предполагам, че лекарката има някаква причина. Относно усещанията, да, изключително неприятно. При мен след антибиотиците се появиха и само промивки с лайка облекчават. Но аз не мога да използвам глобули. Някъде бях чела, че Биозин Мама много помага, аз пия по принцип, увеличих на две хапчета на ден и помогна да затихнат.

# 357
Irnata, добре е, че хапваш и кивита, те много помагат за по-лесно изхождане. Имайки предвид запекът какъв ужас е за бременните, това е вкусно решение.

# 358
Аз пия литър сок от портокали почти всеки ден, доколкото знам повишава имунитета, предпазва от настинки, помага за регулиране на кръвното и холестерола, съдържа фибри, което е добре срещу запек и съдържа витамини полезни за бебето...

Не съм чувала за вреди от портокалите, какво може да им е вредното 🤔

Вредното е, че 1 литър фреш е страшно много. Изненадана съм, че все още някой си мисли, че може да изпие толкова голямо количество фруктоза и това да не е проблем. Никак не съм убедена, че регулира холестерола, а за повишаването на кръвната захар точно тогава, когато човек е предразположен за това, да не споменавам.

# 359
Момичета  здравейте от 32 седмица  не пиша често но ви следя всеки ден ,   аз съм със постоянно стягане  на корема вчера бях и до спешното тоновете са добре тези стягания ги отчитат като контракции през 3 минути  измериха шийката в норма е няма разкритие но пък стяганията са постоянни вече съм безпомощна  денонощно имам дискомфорт ...биха ми нещо за отпускане и след 15 минути ме изпратиха в къщи ... (живея в Белгия )  А не ми стига това ами още ..мъчи ме  синузит от вчера поне така мисля де , лявата страна на лицето ме боли ужасно много придружено с главоболие . Ако някоя от вас знае лек моля да ми каже .

Общи условия

Активация на акаунт