Термин март 2023 💙♥️ - тема 6

• 41 626
  • 740
  •   1
Отговори
# 375
Момичета,някоя ориентирала ли се е за помпа за кърма.Аз имам от приятелка на Авент,но е 8-9 годишна и силиконите са и пожълтяли,явно ще купувам,но изобщо не знам каква.

# 376
    Мисля че можеш да купиш само силиконите. Аз уж ще ползвам на итървата, най-новия модел на Авент, но ще си купя накрайник. Гледах ревюта за бюджетна електрическа на Cangaroo,много в хвалят. Лично аз имам ръчна на Авент, но предния път ми се откъсна ръката да цедя с нея.

[l[/list]
Момичета,някоя ориентирала ли се е за помпа за кърма.Аз имам от приятелка на Авент,но е 8-9 годишна и силиконите са и пожълтяли,явно ще купувам,но изобщо не знам каква.

# 377
аз си купих електрическа на Авент, но нямам представа колко и как ще я ползвам

# 378
За чувалите наистина трябва да се подбират според сезона. Между новородено и 6-месечно има огромна разлика, аз даже се чудя примерно на Angel Baby като е размер 0-6 дали няма да е огромно за малко бебе.
Иначе зимата и лятото температурите са по-постоянни и минавам с по един вид чували, съответно зимен, летен. В преходните сезони като не се отоплява къщата реално температурата варира най-много и редовно сменям и трите вида чувал, т.е. трябва да имаш и трите в един размер.
За тези за повиване и аз се чудя, с пелена ме е страх да го повивам да не се развие. Ще видим, може пък второто да спи Grinning

# 379
Lucie_, благодаря за подкрепата! Hug Моя следващ преглед е за 02.02., но не знам дали няма да имам и преди това. Ще видим довечера какво ще каже док.
 Nicolee. smoletsova, и аз го мисля това с чувалчетата. В хиполенд има от 3 до 6 м, но пък те си имат и различна дебелина и като знам лятото каква жега настава поне при нас..... Някак си не си го представям със зимния чувал на 40 градуса. Като за начало ми подариха едно порт бебе, което е като чувал. Мисля с него да пробвам, а прибира и ръчичките, за да не се стряска малчо. Ама кой знае.
 Milenahot, писали сме едновременно Blush
Да ви кажа и аз се чудя за тези чувалчета иначе взех едно много хубаво одеалце и олекотена завивка ,да си има . Не са от най -малките мисля така че има време за ползване , и поръчах комплект за изписване и други щуротии  .Скоро ще почна и моя багаш да стягам по малко . В последно време започнах да пазарувам за бебето от Ozone baby и за момента съм доста доволна . И количката и много други неща от там навзехме .

# 380
Добър вечер. Днес мина и моят преглед за късна фетална в 32г.с Бебка  е добре , всичко е наред. Вече е 1 860 гр. Не знам дали е добре , АГто нищо не каза. Спомена ,че ще имам среща с доктора които ще ме изражда нормално чак в 37г.с , на мен ми се струва много късно.

# 381
ох, ужасен ден имах днес Sad
вече наистина съм готова за болничен 😴 само да изкарам и утре, надявам се вечерта док да се съгласи с мен и да ми " пусне"  поне една седмица болничен

Пожелвам на всички тази седмица да чуят прекрасни новини на прегледите:
BBB business - 6.01
VSSh - За тонове - аз съм на 06.01
Xrisi.i - преглед на 09.01
Smiley88 - 9 януари  преглед
Lucie - 10.01. преглед
Aria Mia На 11.01  късна ФМ
Танюша - 11.01
Nicolee.smoletsova FM 12.01
So close - 12 януари късна фетална в 30 седмица ( след това на всеки 2 седмици)
march23 - 13.01 късна ФМ при д-р Мирчева във Вита

Оставащи прегледи ( ако съм пропуснала някого напомнете ми, моля ви, не се сърдя 😌😊)
funn - Следващ преглед 17.01
Цветито9104 - късна фетална морфология 18.01.23 г.
funn - Последна фетална  20.01
funn - 20.01 трета фетална
Lucie - 24.01 - лична лекция с акушерка за кърмене
So close - 24.01 - преглед
Xrisi.i - 24.01 - тонове
milenaho- Третата ФМ ще ми е на 26-ти
Ev_ - На 27/01 отново съм на преглед
Lucie - 31.01 - преглед ( ако още сме 2 в едно 😁🤞🤞)
Asalea - 32 седмица?
lady25 - 02.02
march23 - 03.02 прегледпри АГ
Xrisi.i - преглед - 7.02

Последна редакция: пн, 09 яну 2023, 21:28 от Lucie_

# 382
ох, ужасен ден имах днес Sad
вече наистина съм готова за болничен 😴 само да изкарам и утре, надявам се вечерта док да се съгласи с мен и да ми " пусне"  поне една седмица болничен

Пожелвам на всички тази седмица да чуят прекрасни новини на прегледите:
BBB business - 6.01
VSSh - За тонове - аз съм на 06.01
Xrisi.i - преглед на 09.01
Smiley88 - 9 януари  преглед
Lucie - 10.01. преглед
Aria Mia На 11.01  късна ФМ
Танюша - 11.01
Nicolee.smoletsova FM 12.01
So close - 12 януари късна фетална в 30 седмица ( след това на всеки 2 седмици)
march23 - 13.01 късна ФМ при д-р Мирчева във Вита

Оставащи прегледи ( ако съм пропуснала някого напомнете ми, моля ви, не се сърдя 😌😊)
funn - Следващ преглед 17.01
Цветито9104 - късна фетална морфология 18.01.23 г.
funn - Последна фетална  20.01
funn - 20.01 трета фетална
Lucie - 24.01 - лична лекция с акушерка за кърмене
So close - 24.01 - преглед
milenaho- Третата ФМ ще ми е на 26-ти
Ev_ - На 27/01 отново съм на преглед
Lucie - 31.01 - преглед ( ако още сме 2 в едно 😁🤞🤞)
Asalea - 32 седмица?
lady25 - 02.02
march23 - 03.02 прегледпри АГ

Моят следваш преглед е на 07.02.23г.
А на тонове съм на  24.01

# 383
Xrisi.i, щом не са ти казали, че има проблем, значи всичко е наред.

Lucie_, дано ти дадат малко почивка. Аз също вече броя дните до 45-дневния болничен, че мислите ми хич ги няма в работата Relaxed

Относно помпата си взех ръчната на Авент. Не знам до колко бих я ползвала, но ми препоръчаха да си взема. Намерих я доста изгодно в амазон. Съчетах поръчката като добавих и шишета от там и един сушилник.

Чувалче също си взех, но от Sinsay. Да видим колко ще го ползвам. Иначе имам три одеалца и отделно завивка.

# 384
Здравейте! Вчера направо бях каталясала след прегледа. С това мое 3месечно лежане и малкото натоварване ме изморява, отделно цял ден координирам разни неща.
Първо да ви разкажа за моята одисея в нощта преди вчерашния ми преглед. Събуждам се в 3ч с болки и стягания в корема. Ама така хубавичко си ме болеше целия. Викам си, отивам да пишкам, ще мине. Да ама не, боли си ме стабилно,коремът обаче мек. През нощта ест си вкарах веднага филма, че имам контракции. В следващия момент си спомням, че като ми спряха но-шпато, ми казаха, че при нужда мога да пия две таблетки. Реших, че това е нужда и че ако раждам, няма да ми мине от тия 2 хапченца. Оказа се добро решение. 30-40 минути по-късно ме отпусна и съм заспала. На сутринта все едно нищо не е било. Не знам от къде извадих това спокойствие, при мен е сестрата на мъжа ми, бях на косъм да я будя.
Отиваме вчера през деня на преглед, като аз направо съм готова да ме вкарат в болница. Нямаше никакво допълнително скъсяване на шийката, даже лекарката ми беше много доволна😁 та, пак съм си на моя креват в мойта дупка 😁
Имаме сега обаче ново 20. Мерила ми е бебчето в 28 седмица 1200 грама, вчера 31+2 беше 1950. Тя ми обясни, че настоящите размери на бебето отговарят на 33 седмица, затова днес съм на обременяване с глюкоза. Особено като разбра, че имаме и диабетик в семейството, направо веднага ме изстреля. Аз напоследък бая сладичко си хапвам, та хич няма да се учудя да имам някакви отклонения в кр захар. Хич обаче не се притеснявам, защото с тази бременност направихме чудеса, за да съм все още бременна, ако трябва, веднага минавам на диета. Освен това, преди 3месеца когато ми сложиха серклажа ги бленувах тези 2 килограма за бебчето, та сега даже се зарадвах че е пораснала малката душица толкова много.
Аз хич не мога да се включа с приготовленията за бебето, освен да поръчам разни неща и мъжът ми да ги приема. Пращах го и да напазарува, ще ни ги донесе в София и след 20тина дни ще дойде при мен вече докато родя. Дотогава мама ще пере и глади каквото трябва. Понякога ми е много трудно с това, че не съм вкъщи, че с мъжа ми се виждаме рядко, но все си казвам, малко остана.
Много дълъг пост стана, но не съм вярвала, че наред с тия трудности мога да съм толкова щастлива, че като цяло стигнах до този етап на бременността.
И с риск, че постът ми стана огромен, към момичетата със скъсените шийки - Божа работа си е. Бъдете спокойни, доколкото е възможно, дори и да са малки бебчетата, те вече имат зрялост на органите, затова имат чудесни шансове да се справят сам-самички. Имайте вяра, ще ви пиша по-късно дали минавам на диетка аз 😁 прекрасен ден на всички желая! 😘🥰

# 385
Браво Smiley88! Много се радвам на положителните новини, а още повече на оптимизма и положителната ти нагласа Hug Само така!
 Аз снощи бях на преглед. Шийката беше 2.5. Сложиха ми инжекция Дексаметазон, ако не се лъжа и в следващите дни ще сложим още 2. Честно да си кажа хич и не успях да разбера за какво е. Не че не ми обясниха, ама като вляза в кабинета и мозъка излиза Scream
 Бебо ще го измерим в четвъртък, когато ще ме "изпишат" , за да видим как расте. Лошо е, че е застанала много ниско главата и е мега трудно за мерене така. Иначе съм си пак на старата терапия с утрогестан и лежане. Явно така ще  е до края. Blue Heart

# 386
Дексаметазона е кортикостероид, който помага на белите дробове на бебчето да се развият. Прилага се в случаи, когато има някакви индикации, че би могло да настъпи преждевременно раждане. И на мен ми правиха в 28 седмица.
Браво Smiley88! Много се радвам на положителните новини, а още повече на оптимизма и положителната ти нагласа Hug Само така!
 Аз снощи бях на преглед. Шийката беше 2.5. Сложиха ми инжекция Дексаметазон, ако не се лъжа и в следващите дни ще сложим още 2. Честно да си кажа хич и не успях да разбера за какво е. Не че не ми обясниха, ама като вляза в кабинета и мозъка излиза Scream
 Бебо ще го измерим в четвъртък, когато ще ме "изпишат" , за да видим как расте. Лошо е, че е застанала много ниско главата и е мега трудно за мерене така. Иначе съм си пак на старата терапия с утрогестан и лежане. Явно така ще  е до края. Blue Heart

# 387
Здравейте! Вчера направо бях каталясала след прегледа. С това мое 3месечно лежане и малкото натоварване ме изморява, отделно цял ден координирам разни неща.
Първо да ви разкажа за моята одисея в нощта преди вчерашния ми преглед. Събуждам се в 3ч с болки и стягания в корема. Ама така хубавичко си ме болеше целия. Викам си, отивам да пишкам, ще мине. Да ама не, боли си ме стабилно,коремът обаче мек. През нощта ест си вкарах веднага филма, че имам контракции. В следващия момент си спомням, че като ми спряха но-шпато, ми казаха, че при нужда мога да пия две таблетки. Реших, че това е нужда и че ако раждам, няма да ми мине от тия 2 хапченца. Оказа се добро решение. 30-40 минути по-късно ме отпусна и съм заспала. На сутринта все едно нищо не е било. Не знам от къде извадих това спокойствие, при мен е сестрата на мъжа ми, бях на косъм да я будя.
Отиваме вчера през деня на преглед, като аз направо съм готова да ме вкарат в болница. Нямаше никакво допълнително скъсяване на шийката, даже лекарката ми беше много доволна😁 та, пак съм си на моя креват в мойта дупка 😁
Имаме сега обаче ново 20. Мерила ми е бебчето в 28 седмица 1200 грама, вчера 31+2 беше 1950. Тя ми обясни, че настоящите размери на бебето отговарят на 33 седмица, затова днес съм на обременяване с глюкоза. Особено като разбра, че имаме и диабетик в семейството, направо веднага ме изстреля. Аз напоследък бая сладичко си хапвам, та хич няма да се учудя да имам някакви отклонения в кр захар. Хич обаче не се притеснявам, защото с тази бременност направихме чудеса, за да съм все още бременна, ако трябва, веднага минавам на диета. Освен това, преди 3месеца когато ми сложиха серклажа ги бленувах тези 2 килограма за бебчето, та сега даже се зарадвах че е пораснала малката душица толкова много.
Аз хич не мога да се включа с приготовленията за бебето, освен да поръчам разни неща и мъжът ми да ги приема. Пращах го и да напазарува, ще ни ги донесе в София и след 20тина дни ще дойде при мен вече докато родя. Дотогава мама ще пере и глади каквото трябва. Понякога ми е много трудно с това, че не съм вкъщи, че с мъжа ми се виждаме рядко, но все си казвам, малко остана.
Много дълъг пост стана, но не съм вярвала, че наред с тия трудности мога да съм толкова щастлива, че като цяло стигнах до този етап на бременността.
И с риск, че постът ми стана огромен, към момичетата със скъсените шийки - Божа работа си е. Бъдете спокойни, доколкото е възможно, дори и да са малки бебчетата, те вече имат зрялост на органите, затова имат чудесни шансове да се справят сам-самички. Имайте вяра, ще ви пиша по-късно дали минавам на диетка аз 😁 прекрасен ден на всички желая! 😘🥰
Радвам се ,че все пак намираш позитивното в нещата , това е прекрасно . Точно така трябва да не си мислите лоши неща . Не се притеснявайте от малки бебета . Аз лично съм живо доказателство за бебе родено 2.200 .Всичко ще е наред и ще бъде прекрасно ❤️❤️ Само не губете вяра ! Прегръдки на всички!

# 388
Smiley88 , чудесни новини и за шийката и за бебчето, сигурна съм, че ако се наложи диета, ще се справиш без да ти мигне окото 🥰,

И аз тази нощ имах болка някакси из " целия" корем, в областта под пъпа, като болящ яйчник, но по-пространствено - и точно като теб, станах, изпих едно но-шпа и заспах ( с абсолютно същата мисъл - ако е раждане, няма от но-шпа да ми мине 😂)
Колкото повече наближава прегледът довечера, толкова повече си представям как ми казват че бебчето е ... 2000, 2100 ... изобщо искам едно шишкаво розово бебе да му желувам бузките 🥰🥰🥰  ... хормоните здраво ме тресат 🙈

Хубав ден момичета 🌼
Ирна, драсни един ред да те чуем как си 🤗

# 389
Добро утро сладурки.
Аз нещо естествено се филмирам, тъй като след износени две момчета, сега Бебка ми се струва много нежна от към движения. Та нямам търпение да видим на феталната. С момчетата въобще не ми правиха трета.
Минавам обаче и да споделя, че днес забелязах на какво прилича дупето ми… в см точно там, където страдаме от хемороиди. Като розичка. Четох, че е от тежестта, но ме притеснява и се чудя дали да не сложа малко цикатрадина. Миля ако някоя от вас има такъв проблем да сподели.
Относно обременяване с глюкоза и на мен ми предстои, но малкия батко си е у дома и няма как да отида да го направя. Казаха ми ме трябва да съм в пълен покой между меренията.
И последно 😅Търся по-плътни ританки. Някоя от вас може ли да ме насочи от къде е поръчала дрешки. За такива дето не мигат да ходят по магазини 😏

Общи условия

Активация на акаунт