Термин март 2023 💙♥️ - тема 6

• 41 525
  • 740
  •   1
Отговори
# 495
пиши какво са ти казали

аз имах такива в рамките на седмица и през м. ноември и през м. дек на датите около месечния ми цикъл
при мен нямаше кървене и корема беше мек, т.е. май не бяха контракции и не ми дойде цикъл

но и аз се видях в чудо и не знаех какво да правя
почваха и отминаваха след час-два-три лежане, но шпа и увеличена доза магнезий

някъде бях чела, че подготвителните контракции са след 34 седмица, ама знам ли дали е така, може и контракции да са

Момичета , на какво може да се дължат менструалните болки Sad ? От снощи ги имам взех парацетамол успокояваме за малко но пак се появяват ..все едно ще ми дойде всеки момент. При всяко движение ме боли. Имали някой от вас със подобни оплаквания  ?

# 496
пиши какво са ти казали

аз имах такива в рамките на седмица и през м. ноември и през м. дек на датите около месечния ми цикъл
при мен нямаше кървене и корема беше мек, т.е. май не бяха контракции и не ми дойде цикъл

но и аз се видях в чудо и не знаех какво да правя
почваха и отминаваха след час-два-три лежане, но шпа и увеличена доза магнезий

някъде бях чела, че подготвителните контракции са след 34 седмица, ама знам ли дали е така, може и контракции да са

Момичета , на какво може да се дължат менструалните болки Sad ? От снощи ги имам взех парацетамол успокояваме за малко но пак се появяват ..все едно ще ми дойде всеки момент. При всяко движение ме боли. Имали някой от вас със подобни оплаквания  ?

Отделно аз си имам стягане на корема, миналата седмица бях в спешното стяганията бяха без болки отичитаха ги на тоновете като контракции през 3 минути последва преглед 4 см шийка изпратиха ме в къщи биха ми някаква инжекция за успокоение  наистина подейства казаха ми при не разположения да пия парацетамол ( живея в чужбина и тук е малко по различно зависи пак на какъв лекар попаднеш но акушерките от отделението ми Намекнаха че преовеличавам и затова сега съм все още в чудене дали да тръгна на там , все още ме боли лежа и опитвам да засичам нещо но са доста не регулярни в 33 г.с съм

# 497
Ивка, не зная къде живееш, но по-скоро магнезий ще облекчи спазмите. Това си звучи като контракция, особено има ли стягаме. Аз съм така от самото начало и лежа. Пия доста препарати, тип Магнерич, Алеракт. Посъветвай се с АГ според мен. Но не се шашкай ❤
Багажа за родилното е строго индивидуален според болницата, а като се замисля сега и според броя дете което раждаш 😅 Защото да не се лъжем, мамите винаги взимаме да има нещо ей така да не ни потрябва случайно, например аз си бях взела книга с второто, която не пипнах естествено, даже подарих на акушерката която ми помогна за кърменето.

# 498
Добро утро! Нещо не успях да спя тази нощ. Вече удобна поза не си намирам. Преди като легнех по гръб и ми беше добре, но сега все едно не ми достига въздух. Отделно от това от седмица имам болки в ставите на пръстите на ръцете, особено на палците. Все едно съм спала на тях или съм ги натоварила предния ден с нещо. Докато не се раздвижа, чак сила нямам да си сложа шнолата за коса. Странна работа. То и на други места усещам, че ме болят ставите, но в пръстите на ръцете е най-силно.
Ние мисля, че се спряхме на име. Имах не малък списък. Няма да е на никой от родителите.
Относно сладкото, много го обичам, но се ограничавам. Обичам да хапвам шоколад, но с висок % какао - 70-85%, но си позволявам по едно парче.

Мислих си ,че съм само аз с тези болки. Но наистина от няколко дни все едно си спя на палците. Там ми е най-изразена болката. Не знам на какво се дължи

# 499
Добро утро, момичета❤🙏
И аз съм така, събуждам се от болки по няколко пъти.. Снощи не успях да си свия ръката от болка… Намалих магнерота и но-шпа и се чудя дали не е от това🙄
quote author=Xrisi.i link=topic=1508452.msg45872599#msg45872599 date=1673741321]
Добро утро! Нещо не успях да спя тази нощ. Вече удобна поза не си намирам. Преди като легнех по гръб и ми беше добре, но сега все едно не ми достига въздух. Отделно от това от седмица имам болки в ставите на пръстите на ръцете, особено на палците. Все едно съм спала на тях или съм ги натоварила предния ден с нещо. Докато не се раздвижа, чак сила нямам да си сложа шнолата за коса. Странна работа. То и на други места усещам, че ме болят ставите, но в пръстите на ръцете е най-силно.
Ние мисля, че се спряхме на име. Имах не малък списък. Няма да е на никой от родителите.
Относно сладкото, много го обичам, но се ограничавам. Обичам да хапвам шоколад, но с висок % какао - 70-85%, но си позволявам по едно парче.

Мислих си ,че съм само аз с тези болки. Но наистина от няколко дни все едно си спя на палците. Там ми е най-изразена болката. Не знам на какво се дължи
[/quote]

# 500
Хриси, BBB business забелязала съм, че вечер като легна и нищо не правя с пръстите на ръцете лека-полека започвам да усещам болка и вече на сутринта ми е най-силна, докато отново не ги раздвижа. Предполагам е от бременността, защото преди не съм имала този проблем.
Тази нощ усетих доста силна болка ниско в корема. Не знам контракция ли беше, защото досега стягане съм имала, но болка не. Беше за около минута и повече не се повтори.
Ние вчера купихме матрачето за леглото и взех един протектор, който се надявам да е добър, че нямам особено избор заради размера, който е 65/110. Досега покупките ми бих казала, че бяха доста в рамките на разумното и необходимото, но вчера реших да си позволя да купя едно музикално облаче, което да сложа на решетката на леглото. Blush Хич не е евтино това облаче, но ми се искаше нещо музикално да има, а то си променя и цвета.
Вчера си взех и едно кресло от Юск, което сега е намалено и смятам, че ще ми върши работа в стаята на бебка. ММ трябва да го сглоби.
Комплект за изписване отново не харесах. Не знам и аз какво толкова го избирам, но ми е много трудно.
Днес пак съм планувала излизане за ужас на ММ Grinning, но какво да прави, търпи ме.
Тъй като от една седмица не се бях качвала в колата, вчера забелязах, че ми е станало още по-трудно да влизам и излизам. На влизане и излизане си помагам с едната ръка да си вдигна единия крак.

# 501
Тази нощ за първи път беше кошмарна. Явно има ново куче в блока, което бяха оставили само и то не спря да лае и да плаче. Отделно не си намерих място и се наложи да сложа 10 възглавници. Ставах през цялото време да ходя, защото имам усещането, че бебето се блъска в песара, което ми причинява остри и неочаквани болки. Общо взето се изнервих максимално.

# 502
Добро утро и от мен .

Аз съм с остър ринофарингит и е нещо страшно,на антибиотик съм,болките в гърлото в началото бяха жестоки,сега вече е по-добре,но ме кара да кашлям и по цял ден се напъвам, притеснено ми е много да не си увелича разкритието или от това да се скъси шийката още или дори се плаша да не изпадне песара,направо спокойствие няма.

На преглед съм в четвъртък вечерта,нямам търпение да видя как е пораснал,но предвид че беше 1500 на пети,едва ли е 2 кг,може би 1800-1900.

За багаж,чантата стои , но не е подреден,просто като сме болни всички е кошмар наистина. Купих си превръзки за родилки и еднократни гащи. В майчин дом за бебето искат мокри кърпички и памперси.

Напоследък нямам много стягания в легнало положение, но с това напъване се плаша. Знам,че наближава времето, но сякаш ми се увеличава страхът, хем ми е трето раждане. 😀

И така,тук съм ,но бера душа с този фарингит. И децата и мъжът. Дано скоро сме здрави,не си представям да раждам в това състояние.

За спането, тук си спя както преди ,будя се до тоалетна и после заспивам,като цяло не спя повече от 5-6 часа сумарно, но определено е много по-добре от болницата, само две нощи с фарингита много зле беше.

Хубава неделя на всички! 😚

# 503
Добро утро и от мен .

Аз съм с остър ринофарингит и е нещо страшно,на антибиотик съм,болките в гърлото в началото бяха жестоки,сега вече е по-добре,но ме кара да кашлям и по цял ден се напъвам, притеснено ми е много да не си увелича разкритието или от това да се скъси шийката още или дори се плаша да не изпадне песара,направо спокойствие няма.

На преглед съм в четвъртък вечерта,нямам търпение да видя как е пораснал,но предвид че беше 1500 на пети,едва ли е 2 кг,може би 1800-1900.

За багаж,чантата стои , но не е подреден,просто като сме болни всички е кошмар наистина. Купих си превръзки за родилки и еднократни гащи. В майчин дом за бебето искат мокри кърпички и памперси.

Напоследък нямам много стягания в легнало положение, но с това напъване се плаша. Знам,че наближава времето, но сякаш ми се увеличава страхът, хем ми е трето раждане. 😀

И така,тук съм ,но бера душа с този фарингит. И децата и мъжът. Дано скоро сме здрави,не си представям да раждам в това състояние.

За спането, тук си спя както преди ,будя се до тоалетна и после заспивам,като цяло не спя повече от 5-6 часа сумарно, но определено е много по-добре от болницата, само две нощи с фарингита много зле беше.

Хубава неделя на всички! 😚
Пожелавам ви бързо оздравяване и нека бебето стои още на топличко 🥰🥰🌷 Може да се посмеете сега - нали се оплаках ,че ония ден ми падна кръвното и бях пред припадък и се замислих снощи защо така ... Бях за забравила ,че онази вечер се на напъвах да изкарвам звуци от кларинета на ММ 😀🤣🤣🤣 та май тогава съм прекалила и такива ги свърших ... Понякога забравям ,че не съм сама ,а има още едно човече. Иначе за ставането в последно време като легна и макс едно ставане и спя като невиждала ,и то ставам сутрин рано ,за да нахраня кучетата и да ги пусна на тоалетна ,после ги чистя и пак по леглата . 😄😄😄

# 504
  • Варна
Как сте мамчетата с неразположенията ? Disappointed Relieved Gift Heart
Ивка надявам се да си по-добре днес, ходихте ли до болницата ?
Аз днес съм много умърлушена, направих си кафе и седнах да уча ама нещо хич не ми е ден. Ще се хвана да погладя бебешките дрешки, трябва и още няколко перални да пусна с дрехи, а има и чаршафи...
А след сесията се надявам да съм готова и да започвам сгъването и подреждането им, ето за това вече нямам търпение Grin

# 505
Добър ден и от мен 🙂

Малко да помрънкам и аз...
Детето от онзи ден вдига температура, като вчера стигна до 39.1..
Водихме я на лекар казаха чисти гърди, леко зачервено гърло и нищо друго.. На спрей за гърло и инхалации с физиологичен разтвор е, но продължава особено вечер да вдига лека температура като стига до 37.7 и съответно вече 2 нощи почти не спя.. Ставам през час/два за да я меря, отделно тази нощ май сънува нещо и плака на два пъти и вече съм като труп..

Също така ме е страх да не ме прихване нещо и мен (съпругът ми днес пие последен ден антибиотик, сега и малката наистина) и започнах от вчера инфлуцид 3 пъти на ден по 1 и се надявам това да не спаси.

Отделно долу ниско (някъде срамната кост) доста ме боли, всякаш се разтяга от бременността и като тръгна да ставам съм като някоя баба..
Абе изобщо тези дни не са ми дни..

Вие как се чувствате, някоя има ли подобен тип болка и трябва ли да се притеснявам според Вас?

Снощи и на мен ми се стена корема по едно време и поседя така петнайсетина минути сигурно, но без никаква болка слава богу и въпреки това предполагам че са контракции..
През първата бременност също някъде към 8 месец имах и ми включиха магнезий, сега ще видя дали днес ще продължи и на 18 като отида на преглед ще го коментирам да видя какво ще кажат, а пък ако се повтаря често до тогава може и по-рано да посетя АГ.

Ирна, радвам се че от време на време се включваш и разбираме как си и се надявам нещата при теб да се нормализират колкото е възможно.

Луси успех и на теб

# 506
Аз също съм с такива болки от около две седмици,непрестанни са.Като вървя,като ставам ,като седя,но си боли.Смятам че е нормално,предвид,че и бебето вече било с главата надолу.

Отделно долу ниско (някъде срамната кост) доста ме боли, всякаш се разтяга от бременността и като тръгна да ставам съм като някоя баба..
Абе изобщо тези дни не са ми дни..

Вие как се чувствате, някоя има ли подобен тип болка и трябва ли да се притеснявам според Вас?

# 507
Как сте мамчетата с неразположенията ? Disappointed Relieved Gift Heart
Ивка надявам се да си по-добре днес, ходихте ли до болницата ?
Аз днес съм много умърлушена, направих си кафе и седнах да уча ама нещо хич не ми е ден. Ще се хвана да погладя бебешките дрешки, трябва и още няколко перални да пусна с дрехи, а има и чаршафи...
А след сесията се надявам да съм готова и да започвам сгъването и подреждането им, ето за това вече нямам търпение Grin
Ами днес е същото положение но се опитвам да съм активна.. снощи изпих още един парацетамол и явно ме е отпуснало и съм заспала от 5 ч сутринта до сега болките са същите при всяко движение ставане сядане клякане и каквото и да е било .. не мисля че са контракции затова не бързам да ходя към болницата .

# 508
Здравейте, момичета!
Какво мислите за пътуванията по това време вече?
На мен в края на идната седмица започва да ми тече 45-дневния болничен преди раждане, а ни се налага, заради ремонта да пътуваме тези седмици по около 400 км в рамките на уикенда.

# 509
Здравей, VSSh, аз попътувах доста по време на бременността, но вече се спрях. Гледам да си седя в града, в който ще раждам, че всичко се случва.
Но при теб това пътуване е наложително, така че просто спирайте да се раздвижваш на всеки 1-1,5 часа и всичко ще е наред Simple Smile Може да провериш, какво препоръчва следящият те АГ.

Здравейте, момичета!
Какво мислите за пътуванията по това време вече?
На мен в края на идната седмица започва да ми тече 45-дневния болничен преди раждане, а ни се налага, заради ремонта да пътуваме тези седмици по около 400 км в рамките на уикенда.

Общи условия

Активация на акаунт