Носене на бебето в слинг и ергономична раница - 11

• 29 457
  • 328
  •   1
Отговори
# 300
Трябва да може да седи, защото реално е седнало. Не е задължително да седи самостоятелно, но трябва да е над 6м, за да може да седи изобщо (това по препоръки принципно, кой кога си слага детето да седи е друга тема). Това, че е подпряно няма нищо общо с натиска на дупето. В носилките виси като седнало в хамак, тежестта се разпределя от едното коляно до другото. Ако тази е същата като тези, които съм виждала, е или като възглавница или с нещо като стиропор вътре. При всички положения детето е седнало върху нея, не е като в столче за кола например, където пак е твърдо, но е полегнало. Но, разбира се, може да съм в грешка и конструкцията да е различна.

# 301
Не е с възглавница.

И това, че не бивало да седят децата преди 6 месеца е някакъв мит, който се шири из източна Европа, но не и другаде

# 302
Възможно е Simple Smile Много на запад педиатри съвет да се дават ягоди на двумесечно, тъй че какво разбират едните и другите може да се интерпретира доста дълго Simple Smile

# 303
Никой на запад не съветва да се дават ягоди на двумесечно, защото това е безумие

# 304
Разбира се, нашите източноевропейски ортопеди, учили 10 години медицина, не са нищо, в сравнение с качествата и компетентността на източноевропейските емигранти по света.

# 305
  • София
Бебето трябва да може да седи, защото дори и подкрепяно с ръка, му се натоварва гръбначния стълб и таза.
Хипсийта се слага с цел да обира от тежестта на бебето, като го подпира. Когато с еноси малко бебе на ръце-настрани или на гърдите, нищо не го опира в таза, нито обира от тежестта върху ръцете, съответно само възрастният го крепи и не се натоварва тялото на бебето. Когато е с хипсийт, тежестта на бебето пада там, но и тялото му усеща натиска и напрежението, което се упражнява върху тъканите и костите.
Ако желаете, можете да попитате консултанти по бебеносене. Христина Лисник, например е сертифицирана четвърто ниво(за бебета с проблеми, недоносени, близнаци). Ани Събева мисля, че е минала само първото ниво, но пък има много допълващи обучения и учи за акушерка. Цветомира Йоцова също е четвърто ниво сертифициран консултант. Трите са обучавани от немската школа ClauWiTrageschule, преди години, когато група ентусиасти платиха сами на обучаващи да дойдат тук в България и инвестираха не малко пари в обучението си.
Ако желаете, мога да изпратя запитвания и към трите и да видим какво ще отговорят.
Честно казано, не можем да вярваме на всички медицински специалисти поне тук в България, защото добре познаваме техни представители, които говорят пълни абсурди както за бременност, кърмене и захранване, така и за двигателното развитие, бебеносенето и обувките, с които едно малко дете трябва да ходи. Има много адекватни и са прекрасни и хора, и медицински специалисти. За жалост има също толкова неадекватни.
За захранването ще спомена, че както в България, така и навсякъде по света, има педиатри, които не четат и дават препоръки, които да кажем са традиционни за даденото общество, но са опасни и в разрез със съвременните препоръки и добри практики. Има места, където все още захранват бебе на два месеца с лъжички портокалов сок. Защото така с аправили преди 100 години портокалът им е местен плод.
Бебетата преди 6-и месец могат да лежат на наклонена повърхност, но трябва да се взимат и разместват на определено време. Не само заради натоварването на тялото, но и защото брадичката се сгъва към гърдите, което пречи на дишането.

# 306
Здравейте оново Flowers Hibiscus
Писах преди няколко дена, че си търсим бюджетна ергономична раница и мъжът ми реално взе една на Лорелли от колега, за да я пробваме. Първо, че бебето в нея стои като сковано, второ, че е само за едно рамо, което е изключително неудобно и некомфортно.
Решихме в крайна сметка да инвестираме в Ergobaby евентуално втора употреба.
Гледах моделът Omni 360, който виждам, че е доста разпространен и го дават от 0 до 4 години.
Смятате ли, че този модел е подходящ за начинаещи в бебеносенето?
Въможно ли е бебето да спи в него, тоест ако сме някъде на разходка и заспи?
Ще съм много благодарна за всякакви съвети.

# 307
Проверете изискванията за височина и дали се вписвате, защото раниците, които са наистина 0+ са ужасно малко. Това, че нещо е дадено до Х кг не значи, че е подходяща за толкова, а че с толкова максимално е тествана. Освен височина е важен и разкрача на бебето от коляно до коляно, което обаче можете да проверите чак, когато я видите.
В групата Бебе в слинг във фейсбук тези дни се продаваше една за 100лв, не знам дали е налична още.
Няма раница, която е подходяща или не-подходяща за начинаещи. Има раница, която ви е удобна и раница, която не ви е Simple Smile За бебето - също. За това отново бих посъветвала или за наем или за консултация на място, за да видите разлики.
Всяка раница е подходяща за спане, стига детето да не е с лице напред. И да са спазени останалите условия за безопасност - които са еднакви за всички носилки - да виждате лицето, носа и устата да са свободни и т.н.

Последна редакция: пт, 04 юли 2025, 13:35 от Inferiya

# 308
Ние сме с omni 360 и е много удобна. И аз, и аз таткото я ползваме, а малката редовно е спала в нея навън

# 309
Ние сме с omni 360 и е много удобна. И аз, и аз таткото я ползваме, а малката редовно е спала в нея навън

Zimk, а от каква възраст я използвате?

# 310
От два месеца някъде.

# 311
  • София
Имайте предвид, че тя е за бебета над 3 и половина-4 месеца.Винаги първо се гледа възраст на бебето, след това ръста му.
Спането в раницата си е нещо нормално, освен ако не носите бебето с лице напред. Главата клюмва и врата се отпуска на ръба на раницата(в случая ергобейби имат и възглавница), което може да попречи на дишането. Добре е да внимавате ако ползвате така раницата.

# 312
Аз съм писала поне 5 пъти моята оптимална комбинация от носилки, но бебеносещите се сменят и периодично напомням. За самото начало - тъкан слинг, следван от рап тай след първия месец и накрая тодлър раница, като ми дотежи с любимата носилка. Конкретно - Lenny lamb слинг, Girasol WrapMySol и Integra 2. Това ми покри възрасти 0-2,5-3 години. Доносени деца, аз нямам конкретни здравословни пречки за носенето, раждах нормално и можех да се товаря веднага без проблеми.

# 313
раждах нормално и можех да се товаря веднага без проблеми
Да ти кажа това хич не е сигурен фактор. Аз един месец не можех да се изправя след нормално Grinning Пък някои със секцио хващат гората още първата седмица Simple Smile
Започнахме да носим около 3та седмица вечер заради колики и М носи първите две седмици Simple Smile През, деня нямаше как Simple Smile След това даже ми даваше акъл Joy

Последна редакция: вт, 08 юли 2025, 19:26 от Inferiya

# 314
Ако на майката и е тежко в началото заради раждането (секцио или нормално), таткото може да носи бебето

Общи условия

Активация на акаунт