АВГУСТинчето се смее с весел глас - Коледа дойде при нас!

• 9 463
  • 294
  •   1
Отговори
# 225
  • по света
Докторството за мен е занаятчийство + психология + отговорност. А, че всичко се плаща - ОК отдавна съм се примирила. Но когато примрял и уплашен отидеш да ти дадат сведения за детето ти (което е живо и здраво, но слабичко и мъничко, а е вече на 14 дена и не е в кувьоз!)  и ти отговорят със заплашителен тон - "Ами какво искате да ви кажа като детето ви е недоносено и то ВТОРА СТЕПЕН! (ама как звучи, а?, особено като не знаеш нищо за степените)". Веднага плахо задавам въпрос - Това какво означава?. "Ами означава, че тепърва ще си имате много проблеми, вие какво искате да означава?!"
Или когато веднъж на ден имаш право да отидеш да го погледнеш (още беше в кувьоза) и със сълзи на очи му казваш "Хайде, бе мамо, пораствай, че мама иска да те пипне и да те гушне" и в този момент отзад чуваш войнствен глас "Пускаме ви да ги видите, а не да им говорите!!!! Айде не се мотайте - поглеждате и излизате." И това са примери само за отношението, а за занаята...
Стига вече - това е минало!
Сушилнята е супер - за 4 часа имах изпрани и изсъхнали дрехите на Лора и то мекички и пухкави! От известно време ползвам омекотителя на Чико, че преди това панталоните и стояха прави като изсъхнат на радиатора!

Колко ми е познато,в МД в неонатологията с първото ми бебче беше ад.

# 226
Ей, мамчета, едно поверие да споделя. Аз кат не пиша не пиша, ама като почна спирка нямам. Та:
Ако детенцето каже първо ма-ма, ба-ба - следващото ни бебче ще е момиче, а ако е дя-дя, та-та - вероятно ще е момче. Ха да видим дали ще познаят  Joy Joy Joy Вчера нещо като дядя чух от устата на мамуната и много ми се иска да е вярно поверието.

# 227
  • София
Мадона,това поверие и аз го знам-ако първата дума е в женки род-момиченце ще е следващото,ако е в мъжки-момченце.Хубаво де,ама сестра ми е по-голяма от мен и пътвата и дума е била шише newsm78 Joy
Пепър,дорева ми се като четох,аз отдавна съм казала,че докторите са се превърнали в търговци,но страшното е,че тяхната разменна стока е човешкия живот.
Айде за развеселяване да ви покажа Жулиета на балкона Joy
А аз от моята педиатърка съм страшно доволна.И по въпроса за хората-като си взех мъж македонец,сега знаете ли как ги умея,страшна съм SunglassesИ уроци мога да давам hahaha

# 228
  • софия
Направо ми се  Sick Sick Sick Sick Sick Sick Sick Sick Sick Sick Sick Sick Sick Sick Sick Sick Sick Sick Sick Sick Sick Sick Sick Sick Sick Sick Sick Sick Sick Sick Sick Sick Sick Sick Sick Sick Sick Sick Sick Sick Sick Sick Sick Sick Sick Sick Sick Sick Sick ,
от това,което ми написа Pepper!

# 229
Pepper, разказът ти е нереално тъжен. Направо незнам какво щях да направя ако ми се беше случило на мен, или щеше да ми се пръсне сърцето от болка, или да убия някоя акушерка  #2gunfire
Мадона, аз съм казала първо "тати", ама имам по-малка сестра Wink
Ама вие работите ли вече за второ  Shocked?

# 230
  • София
Здравейте и от нас с Ивчо!  Hug
Честит имен ден на juliana!   bouquet
Добре дошла на marisha77!  Peace
Ние днес бяхме на консултация, мъжо е станал 8.200кг и е 68см. Биха ни ваксината и сега спи вече 3ти час  #Crazy Нощес пак ще се будува  ooooh!
Pepper, и на мен ми стана тъжно и страшно за това какви са ни мед.кадри. Защо в моменти, в които трябва да са най-внимателни се държат дебилски? На нас с Велмар и Васиа стойки ни правеха кръшните акушерки, работещи в Детското в Шейново  Close Така се бях ядосала...Че и ни се караха, че имали много бебета, пък бил отпускарски сезон и били малко хора- така че да знаете друг път не раждайте през лятото!   Twisted Evil Абе, да не си припомням само...
Дани77к, наистина е по-добре да направите изследвания, защото има фази на рахита, при които калция е в норма, така е и при нас, само леко ни е завишена алкалната фосфатаза. И фактически при такова положение няма нужда от калций. Иначе аз ходя при Масларски от Вита (освен при тази по ЗК), а изследванията ни правиха при жена му - в Токуда.
Еленка, и мен ме уби разказа за зъбарката ти Sick Joy
Ивчо пък вика нещо от рода на "мъм", така че ще се надявам на щерка  Mr. Green
Ох, събудихме се...
До скоро!   bouquet

# 231
Честито на всички малки и големи празнуващи днес ,Да са здрави и много щастливи

# 232
Здравейте от нас..........Тази тема почти цялата я изпуснах...То вече има анкета за нова.........
Прочетох само последните 2 страници............
Дани 777 Много е тъпо и пашещо да нямаш доверие на педиатъра......Ние ходим в 15-та поликлиника при д-р.Винарова и сме много доволни..........за сега.Но имам координати на една мн. добра специалистка педиатърка от приятелка на майка ми.За сега не ми се е налагало да я ползвам,защото не сме имали особенни проблеми.Но ако се наложи за нещо по-важно ,ще и се обаждам задължително.Ако решиш това и е телефона.Др. Юлиана Василева 0888760299.
 По мое мнение всички педиатри изписват калций на бебетата по всякакъв повод.На нас ни изписаха 4 дни калций,когато имахме обрив,който само можехме да гадаем от какво е. Вярно,че ни мина за 2 дни,но не съм сигурна че е от калция.....Оказа се от олиото на Бюбхен.....
  Сега ще чета страниците назад......
 Честито на всички празнуващи днес  bouquet

# 233
Ха здравейте и от нас! Hug,ама много пишете бреее,няма изчитане Joy Joy Joy
Честит имен ден на JULIANA     bouquet
LОRЕXA ама ного яки изисквания бе мила/ама така и трябва де Laughing,аз като кажа че искам нещо и отговора е"пак ли,нали си имаш" Sad,а за 10 000 евро като му казах и той направо унемя  Shocked
DIDIKA и на мен много ми липсват социалните контакти и аз от това седене в къщи направо изпушвам /имам чувството че вече затъпявам,не съм в час с нищо ново/,ама днес вече неиздържах и викнах свеки та отидох малко да се поразходя /купих си два панталона,нищо че съм още дебелааааа/,ама то все едни и същи ми омръзнаха,даже и на зъбар успях да отида Party
Dani 777 и аз също се притеснявам за рахит,защото все ни е потноа главичката и много си я въртим,ама другата седмица сме на консултация и ще искам да и вземат кръв за изследване,ако искаш изследвай и Найа,знам че е гадно но това е по сигурния начин Peace
Pepper честито за сушилнята,ама си е удобство а??? Peace
Mimss и ние напоследък доста често се караме,ама не ми издържат нервите бе душко,но добре че бързо ни минава Mr. Green
Иначе ние днес сме по-спокойни,спим вече 4 часа,а довечера какво ще правим не ми се мисли Rolling Eyes
Лека вечер на всички  newsm10

Последна редакция: чт, 21 дек 2006, 19:45 от miss_74

# 234
  • софия
Миленка,това е педиатърката на Найа  Laughing.Записах Найа там,защото тя е много добра приятелка на свекито.Много е миличка,много си ни котка,както се казва,Но точно тя ми каза,че има стафилококи и ми предписа антибиотика,а коки, като после си пуснах сама изследване НЯМАШЕ.Така,че вече и аз незнам,толкова е индивидуално всичко...

# 235
  • София
Аз пак съм тук Blush
Блу, ние сме обратното - аз съм телец, а мъжо - рак Grinning То затова твоя е такъв добричък - не излага зодията ни  Laughing Joy Априлски ли е или майски? Аз съм на 9.05.
Лорекса, условията са ти убиец!  Peace Ама ако аз поставя такива на моя, няма да имаме никога 2ро Rolling Eyes Mr. Green
marisha77 , на нас ни е рано да работим за второ - раждах секцио. Но по принцип искам поне още 1. Вчера се чух с една колежка и тя ми вика: "Искаш ли вече да се върнеш на работа?", аз отговорих, че хич не ми се връща и тя - "Значи си готова за 2ро"... абе, няма да е сега, но след година.... кой знае какво ще ми хрумне. Дано всичко да е наред, де!  Praynig
Но определено понякога ми липсва малко свобода, както Дидика е писала. А това с вечно заетия татко ми е познато до болка.... Sad
Ммилена, калция го дават за възрастни понякога като има алергичен обрив, може и на бебета да се изписва затова newsm78 А за първи път чувам за алергия към Бюбхен! Явно сте с чувствителна кожа. Ние сме с него и да чукам на дърво, проблеми нямаме! С какво сте сега?
А, забравих - днес имаше ли среща? Някой да докладва Mr. Green

# 236
  • софия
Анди,моята преса е същата,ако искаш мини някой ден покрай вкъщи и ще ти я дам да видиш дали ти върши работа  Peace!
Теди,Токуда-новата японската болница ли е?Незнаех,че вече функционира  newsm78...Какво се изследва за рахита?

# 237
Дани777-не знам какво да кажа...........Явно ние майките разбираме,не разбираме трябва да настояваме бебчетата да се изследват (секрети,Урина-каквото е нужно) преди да ни предписват лечение...........,хапове,сиропи и .т н........
Теди79-Ние ползвахме масажното олио на Бюбхен( то е жълтеникаво и по-гъсто) и всичко си беше ОК.....После без да обърна внимание купих ново  и то се оказа-по-бяло и водно и на опаковката,която инъче е една и съща НЕ пише за Масаж......-е от него се изприщихме......Сега пак сме с масажното и сме ОК........

# 238
  • София
Дани, за японската болница става дума. Работи от началото на месеца, но ние като ходихме още не бяха съвсем в ред нещата. За рахита се изследва калций, фосфор и алкална фосфатаза. Но някъде из форума четох, че в САЩ примерно, ако има 80 случая на година го водят за много, тук май на всички бебета, дето наддават добре го измислят  Close
Ммилена, ние сме с това дето има невен, но не знам как се водеше Embarassed

# 239
Здравейте мами,аз съвсем и изпуснах края на темата едва успявам да ви изчета, а за разписване все не остава време!
Честито на всички именници и от мен !Да са живи и здрави и много обичани!  bouquet
Честито и на всички с месечинки които съм пропуснала да честитя тези дни!Много да слушкат и папкат!  bouquet
mmilena благодаря ти за отговора и за успокоението че не сме само ние с такава синина,тя вече се поразнесе и почти не се забелязва. Grinning
Днес не мога да не ви се похваля Еличка се обърна за пръв път от корем на гръб!До сега все не успяваше но днес я прилъгах с една музикална играчка нова и тя имаше такова желание да я пипне че се обърна! Laughing А и нещо друго за първи път се смее на глас! Mr. GreenУмирам си от кеф!Мога да я слушам цял ден!
Иначе и ние до към 5 сме спокойни и после започва едно носене и пеене.....
Днес мъжа ми има рожден ден, но май няма да мога да му покажа обичта си подобаващо luvbedзащото напоследък Ники заспива след него понякога Mr. Green
А сега да почерпя за всички тези щастливи поводи! beer2 Wine Glass smile3546 cook cook  а за бебоците Misc Baby Bottle

Общи условия

Активация на акаунт