Съпруги, чиито мъже пътуват по море - 33

• 8 427
  • 28
  •   1
Отговори
# 15
  • Варна
11.08 03/30
Валентино  3100/ 50см Blue Heart

# 16
Честито, Никол! Да сте живи и здрави, много да слушат дечковците, да растат здрави и щастливи, а вие с твоят моряк много да им се радвате.
Моето детенце попорасна, животът ни завъртя, проблеми от всякакъв характер също и шансът да се реша на второ, вече с разлика 5+ години понамалява. Много ви се радвам, да растат дечицата здрави, а вие винаги да се подкрепяте!

# 17
Здравейте! Влизам в темата с въпрос и се връщам да чета назад. Мъжът ми работи като охрана на кораб. Твърди, че не му върви трудов стаж и никой никъде не му внася осигуровки. Дали е възможно? Моряците трябвало сами да си внасят. Има ли нещо такова?

# 18
  • Варна
Да, ако работи за чуждестранна фирма, няма осигуровки и стаж в българия. Има някакъв частен фонд към чужбина, където му се трупа сума и ще му я изплатят накуп след години като се пенсионира.

# 19
Повечето фирми са така. Но моя ми предложиха да го назначат към агенцията за да му върви трудов стаж и всеки месец плаща сам осигуровките си.

# 20
Да, ако работи за чуждестранна фирма, няма осигуровки и стаж в българия. Има някакъв частен фонд към чужбина, където му се трупа сума и ще му я изплатят накуп след години като се пенсионира.
Как да разбере дали има такъв фонд, кой е той и как да си търси парите някога?

# 21
  • Варна
Ами да пита където работи…

# 22
  • Варна
Стела, на какъв кораб работи охрана? На бълкерите, с които ММ пътуваше имаха охрана само в пиратските зони, а и тук сякаш.повечето мъже пътуват с отделни контракти, за всеки рейс.
Аз за позиция охрана на кораб не съм чувала, да си призная.
Темата с осигуровките им не я развяваме така в прав текст, това щях да кажа ако се бяхме чули Simple Smile

# 23
Стела, на какъв кораб работи охрана? На бълкерите, с които ММ пътуваше имаха охрана само в пиратските зони, а и тук сякаш.повечето мъже пътуват с отделни контракти, за всеки рейс.
Аз за позиция охрана на кораб не съм чувала, да си призная.
Темата с осигуровките им не я развяваме така в прав текст, това щях да кажа ако се бяхме чули Simple Smile
Работил е и в пиратските зони, в момента е на ферибот. На круизите също има охрана.

# 24
  • Варна
“Охрана”, както и барман, сервитьор, камериерка и други такива професии, които работят по круизите, не са моряшки. Възможно е да е към външна фирма. При всички положения обаче въпросът ви е редно той да го отправи към работодателя си, с когото е подписал трудов договор. Тук няма как да ви отговорим.

# 25
А на тези външни фирми как им се признава стажът? Има ли смисъл да се ходи с договорите в Морска администрация София? От фирмата да му казали, че не им внасят осигуровки никъде. Това изобщо възможно ли е?

# 26
Здравейте!

Темата ми е ужасно далечна, но ...

Колега току що завърши висшето си образование. За пръв път ще се качва на кораб. Някакъв инженер по двигателите е ... Завърши училището във Варна.

Какво да му подаря преди тръгване? Нещо малко но да го топли. Бюджета е 100 лв. Униформа ще има. Мислех за закачлива тениска, за терлици от баба ми. Когато му е най - тъжно студено и самотно да му стане топло. Толкова хора го мислят ...

# 27
  • Варна
Поми, здравей, в машинното е около 40 градуса, няма нужда от нищо да го топли.
Можеш да му подариш такива магнитни рамки за снимки https://dreboliiki.com/product/magniti-za-hladilnik-ramki-za-snimki/
Моят има такива и за всеки рейс му сменям снимките, залепва си ги на стената в кабината и са му пред очите по време на целия рейс. Сега точно с черешки не Simple Smile, но е нещо, което ще ползва и ще те помним, повярвай ми Simple Smile Важно е да са такива, не с твърда рамка, ще се потроши по пътя. Сега ще ги снимам да ги видиш.
Ето стара снимка, че не ги виждам:

Няма смисъл от дрехи, на кораба носят старите, аз така разчиствам гардероба му , излишни вещи не носят по летища в багажа.

Последна редакция: вт, 19 ное 2024, 22:36 от Мира Иванова

# 28
Опа, не съм жена на пътуваш по морета, майка съм. Сина ми учи Навигация и е трети курс в ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ Варна. След март трябва да се качва за стаж някъде. По повод тази тема ще съм благодарна на всяка информация. Желанието му е да се качи на танкер. Като цяло търся инфо от фирмите които качват стажанти и са доволни от повечето неща които им се предлагат.

Общи условия

Активация на акаунт