Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Работа, CV-та, HR-и, съвети - 83

 • 24 391
 • 819
 •   1
Отговори

Анкета

Колко време ви отне да намерите настоящата си позиция?

Опции:

# 480
 • Мнения: 514
60K защо имат кофти репутация?
Помня, че е споменавано тук, но ми се губят подробности.

Търся- изцяло дистанционна работа с английски език.
Живея в малък град, мога да пътувам при нужда, но не искам да се местя за постоянно.

Имам опит като Организатор работа с клиенти и Мениджър клиенти
в големи производствени предприятия, но не и дистанционно. Икономист съм.

Възможно ли е според вас?

# 481
 • Мнения: 5 071
Възможно е, но 60к е по-скоро за хора без опит или хора, които наистина супер спешно си търсят работа и нямат никаква друга опция. Гаден кол център, кофти мениджмънт, кофти проекти и кофти клиенти. Общо взето някой все ти крещи в ухото за нещо, а ти няма много какво да направиш. Имат различни проекти, sky май им е най-големият - broadband. Преди имах доста колеги, които са работили там и повечето бягаха на 6тия месец, отивайки в други фирми.

С икономическо образование потърсете позиция в shared service center, със сигурност е много по-добра работа от кол център с лоша репутация.

# 482
 • Мнения: 246
След 2 дена "обучение" от работата която щях да започвам се оказа пълен провал вчера ми се обадиха да ми кажат че няма да стане работата ако съм можела да си отегля предизвестието, защо ли имах чувството че нещо ще се обърка и сега вече не знам какво да правя...

# 483
 • в сърцата на децата <3
 • Мнения: 3 431
Опциите ти са: или говориш на старото място, че си размислила, или търсиш интензивно нова работа. Борса полага ли ти се?

# 484
 • Мнения: 246
полага ми се но с тези минимални заплати на който съм се осигорявала, аз по-добре да си стоя тук

# 485
 • Мнения: 8 864
При напускане с предизвестие, борсата е минимална така или иначе.
Имай предвид, че предизвестие можеш да оттеглиш само, ако работодателят е съгласен. Моят съвет е още днес да говориш с тях, за да си наясно можеш ли да останеш или трябва да си търсиш нова работа.

# 486
 • Мнения: 246
Забравих да спомена друго аз не съм разспивала още никакво предизвестие,само устно знае шефа ми че ще напускам и ми беше казал че щял да ми даде молба но не се уточни кога в случая като няма предизвестие аз все още се водя редовна на работа...при устно казване без предизвестие не виждам как може да ми тече..

# 487
 • в сърцата на децата <3
 • Мнения: 3 431
Абе устно не тече предизвестие, но все пак можеш още днес да му кажеш, че в другата фирма не ти е харесало и си размислила. Не е особено готино това поведение, но не са много нещата, които можеш да направиш от тази позиция.

# 488
 • Мнения: 24 088
Не гледай само от своята камбанария. Не може един ден иди ми, друг ден дойди ми....!!!
Отиди и говори с шефа си дали е съгласен да останеш, ама не да се обясняваш как предизвестие не течало, ами кажи, че си сбъркала и помоли за компромис.

# 489
 • Мнения: 7 743
Еми значи нищо не ти тече.
А след 2 дни обучение явно са преценили, че не се справяш?
Ама за какви позиции кандидатстваш? Това, както го описаш, ми се струва или работа в магазин, или някакво гише за разплащания, някаква таква щуротия. Види ми се леко студентска история.
На колко си години? Какво образование имаш? Ако не излезеш от горната спирала, ще е трудно да започнеш нещо различно при "нормални" работодатели.

# 490
 • Plovdiv, Bulgaria
 • Мнения: 800
Може ли мнение за тази фирма и обява съответно?
https://www.jobs.bg/job/6680542
Имат доста обяви, но говоренето на английски не ми е силна страна, за разлика от писането, там няма проблем.
Като цяло търся работа с работно време до 18, за да мога да прибирам децата от градина.

# 491
 • Мнения: 697
Nassie, Некст Лоджистикс е дъщерна на Пимк. Само това ще кажа. Оттам нататък сама преценяваш.

# 492
 • Мнения: 246
Работата беше свързана с каса на изипей на тях им трябваше човек който да има елемнатарно отношние към клиентите тоест'добър ден и лек ден' и да можеш да работиш с компютър това беше изискването към тази длъжност, съответно аз от 2 дена няма как да знам всичко нали се сещате и преди да започне това "обучение" той ми каза (шефа с който ми водоеше интервюто)

пусни си предизвестието демек той ме накара  да го пусна с обеждението че всичко ще е точно ако имаш проблеми с сегашния ми работодател кажи....прах в очите е това за мен, аз няма как да знам всичко за 2 дена не знам с какво толкова лошо впечателние направих и много добре знаеше че имам два дена свободни на 3 тия вече съм на работа съответно няма как да идвам на "обучение''.
ненормална работа...един път са ме прецаквали втори път не искам да ме прецакват! някой ми казват трябва да имаш 2-3 варианта за работа гаранция няма че и на 2-3 работата няма да се случи същото но какво се учудвам на един мой познат беше кандидаствал за работа отива на интервю по същият начин му казват да пуска предизвестие-една седмица преди да му изтече предизвестието му се обаждат че няма да го вземат и той увисва....след това си намери работа ама не е там въпроса.
Въпроса е защо да се дават празни надеж?
на 23 съм образованието ми е за жалост средно-специално поне за сега съм се отказала да уча и да следвам
п.п малко разтегнах локумите ама това за мен е абсурдно

# 493
 • Мнения: 24 088
Ползвай малко препинателни знаци, че трудно ти се проследява мисълта.

Винаги има и ще има подобни моменти. Като не сте се харесали с новия работодател, по-добре да не продължавате. Все пак има изпитателен срок 6 месеца, в който могат да те освободят във всеки момент.

# 494
 • Мнения: 697
Въобще, ако правилно съм разбрала от това хаотично и полуграмотно писане, викнали са те на обучение без договор, без нищо, ей така. Далече от такива работодатели занапред, да си знаеш. Изумява ме и това, че си едва ли не учудена, че трябвало да казваш "Добър ден". Трябва да го казваме това, да, не само на работа. Това също да си го знаеш.

Общи условия

Активация на акаунт