Проследяване на бременноста, раждане и генетични тестове в София

  • 414
  • 4
  •   1
Отговори
  • Пловдив
  • Мнения: 4
Здравейте мами, Two Hearts

С голямо вълнение се включвам във форума.Hug До сега бях само читател-любител, но от скоро с ММ работим усърдно за създаването на нашето съкровище  и реших направо да се присъединя.

Започнах подготовката още преди месеци. Не ме съдете, маниак съм на тема организация и вече се превърна в хоби. Не обичам в последния момент да се лутам.
 Дори, да не са се получили нещата, бих искала да проуча болниците и докторите.
Колкото по-рано, толкова повече мнения:blush: Имам няколко върпоса и се надявам да не натоварят темата.

Следене на бременността:
Според мен е удачно да посетя гинеколог след 7 г.с. Вижда ми се безмислено, ако кръвните тестове показват, че всичко се развива добре.
В този ред на мисли, ще ми предложите ли добра гинеколожка в Пловдив с добра апаратура? Важно е и ММ да може да дойде с мен. Голям мерак му е.
Сега ходя в Селена, но никога не съм виждала бащи.
Мислим да направим и генетичен тест + джийн сейф (Prenatest), които са до 9 г.с. - имате ли впечатления от тях? Нямаме истинска причина, но бебето е много желано и искаме да си спестим неприятни изненади.
Не, че няма да го обичаме, но по-добре да сме подготвени предварително. По-добри ли са от тези на Синево?
Ако, всичко е наред вече ще се насочим към София.
За сега съм се спряла на разширените пакети на Токуда - има ли доволни? Отворена съм и към други предложения.

Раждане:
Имам и няколко въпроса относно болниците. Спряла съм се главно на Токуда и Надежда. Със сигурност ще посетя отворените врати и на другите, но няма да е зле и да си спестя излишни разходки.
Ще спомена най-важните неща за мен.
1) Искам ММ да присъства на раждането (предимно по време на първия период) и да е с нас по време на престоя.
2) При нормално раждане: Бебето да седи с нас и да не ни се отнемат от първите часове. Знам, че е нормална практика да се взима и да не се дава с часове.
Държа да си го сложа на гърда веднага и с ММ да се насладим на момента по време на 2та часа, когато така или иначе не дават да се спи.
3) Държа доктора да е привържаник на нормалното раждане.
4) При нормално раждане и липса на индикации, да имам възможността да се движа и да родя в удобна за мен поза. Категорично, отказвам магарето.

Не искам много. Но, за нашия стандарт май е невъзможно. Имам някакви надежди за "Надежда", защото е АГ. От пловдивската съм крайно разочарована.

Пожелавам ви една по-добра Нова Година и сбъднати мечти Purple Heart

Последна редакция: сб, 31 дек 2022, 18:49 от Onychomys

# 1
  • Мнения: 8 977
За какво са ви тези тестове, ако бебето се развива нормално? По-скоро си ходи на гинеколог, когато трябва.

За нормалното раждане, за поставяне на бебето върху майката и на гърда, за по-късно срязване на пъпната връв. за присъствието на таткото на раждането, за раждане във вода -- те подкрепям.

# 2
  • Пловдив
  • Мнения: 4
За какво са ви тези тестове, ако бебето се развива нормално? По-скоро си ходи на гинеколог, когато трябва.

За нормалното раждане, за поставяне на бебето върху майката и на гърда, за по-късно срязване на пъпната връв. за присъствието на таткото на раждането, за раждане във вода -- те подкрепям.

Аз искам да си направя поне един кръвен, за да потвърдя бременността. Ако, отида на гинеколог няма да се види нищо, все още. И няма как да знам дали се развива добре. Чак около 6 г.с. (след седмица и малко) А, в  7-ма може да се чуе сърчице.  И без това в Селена биха ми дали час след 2 седмици, а едвали някой да се съгласи да проверава дали има нещо в 5-6 г.с.

# 3
  • Мнения: 55
Разгледай “Зебрите”, но те са в Св. София

# 4
  • Мнения: 711
Не мога да помогна с повечето въпроси, но за пренаталния тест без да има индикация за това, ви подкрепям. Аз също направих такъв, без да имам причина (въпреки че може би възрастта ми (37г) се води причина). Избрах Пренатест, но честно казано съжалявам, че не избрах този на Геника - струва ми се много добро съотношението цена и брой на изследваните проблеми.

И понеже искате да сте подготвена - силно ви съветвам да посетите д-р Маринов в Надежда, който е фетален ехокардиолог, за профилактичен преглед на сърчицето на бебето. Около 22г.с мисля че се правеше.
Успех! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт