? Въпроси всякакви ? (2023 г.)

• 646 825
  • 14 838
  •   1
Отговори
# 3 465
По принцип между двама нотариуси може да се получи разминаване, какво остава между адвокат и нотариус. Та най-добре с документите при нотариус.

# 3 466
Трябва ли да изчакам да мине обработката на годишната данъчна декларация, че да ми излезе сумата за довнасяне в справките за задължения с възможност за плащане? За онлайн става въпрос.

# 3 467
  • Буркина Фасо
По принцип между двама нотариуси може да се получи разминаване, какво остава между адвокат и нотариус. Та най-добре с документите при нотариус.

Може и с нотариуса направо да се допитате, също. Той е юрист.
ще се допита, сигурен съм Smiley
най вече, че всичко зависи от него.

# 3 468
  • Далечният изток
Може и с нотариуса направо да се допитате, също. Той е юрист.
Брокер едва ли, освен ако не е и с юридическо образование.

Нещо повече, от нотариуса зависи сделката, Адвокатът може да каже всичко, но ако нотариусът се запъне няма да има сделка. евентуално трябва да се търси друг. И съвсем не е рядкост да се случи разминаване между адвокат и нотариус. Затова ако нотариусът каже, че нещата са ОК, значи може.
Ооо, това изобщо не е вярно. Виждала съм безумия, заверени от нотариус, щото хората така искали. Или те искали съвсем различни последици, ама нотариусът им написал някакъв договор. После се усетили, че не искали точно това, ама сделката вписана, развалянето по съдебен ред. Има и съвестни нотариуси, аз затова работя само с двама от моя съдебен район. Но съм срещала примерно учредено право на ползване от пълномощник, който има право само да продава, но не и да учредява права, ама... някой трябвало да му прочете пълномощното.

Сякаш съвсем оспамихме темата, за което се извинявам...

# 3 469
  • София
Трябва ли да изчакам да мине обработката на годишната данъчна декларация, че да ми излезе сумата за довнасяне в справките за задължения с възможност за плащане? За онлайн става въпрос.

Да! Резултатът от обработката излиза след 10-20 минути. И тогава се появява и задължението и можете да го платите.

# 3 470
  • София
Мога ли да изчистя обувки от набук (цвят екрю) с мокра кърпичка напоена с етилов спирт? Не са за дългосрочно ползване - сега и евентуално есента (на детето са, след това няма да ѝ стават).
Въпросът ми е - няма как да се скапят нещо драстично, или?

# 3 471
Има риск да избелеят от спирта

# 3 472
За данъпното облекчение за деца как е по-добре,по-малко чакане- с пик,който нямаме съответно и за него трябва да се ходи или директно на място🙄

# 3 473
За да подадете на място трябва да имате справка от работодателя за изплатения доход и удържания данък през годината, ако подавате онлайн с ПИК данните се попълват автоматично.

# 3 474
С пик ще стане по бързо,отделно за в бъдеще може да го ползвате и за други неща.Иначе самата декларация се попълва за минути чрез него,максимално е улеснено.Има тема във форума ако нещо не сте сигурна,но със сигурност е по добрия вариант.

# 3 475
И моят съвет е онлайн, почти всичко е предварително попълнено и сметнато. За 5 минути става. Веднъж подавах декларацията преди да направят системата с автоматичното попълване и беше гадно и бавно Grinning

# 3 476
Благодаря 🍀

# 3 477
  • София
Къде в София днес да намеря детски костюм на герой? В Джъмбо дали ще има?

# 3 478
Има ли тема за домашни мелници за жито?

# 3 479
  • София
Къде в София днес да намеря детски костюм на герой? В Джъмбо дали ще има?

Зависи какъв герой се търси. В Пепко на бул. Мадрид преди малко имаше доста полицейски униформи и рокли за принцеси. За Джъмбо не знам.

Общи условия

Активация на акаунт