? Въпроси всякакви ? (2023 г.)

• 646 689
  • 14 838
  •   2
Отговори
# 5 370
И някой хакер като хакне компютрите,а няма хартиени документи,какво ще правите?!

Нашите или на монополиста? На монополиста - де такъв късмет Joy

# 5 371
Определено смятам, че има възрастни хора, на които няма кой да помогне за имейл. Че то има и такива, които нямат смартфоун. Не знам трябва ли им или не фактурата, но е хубаво да имат възможност да си я получават ако желаят. За който не иска хартии, то и сега човек може да се откаже от тях.

# 5 372
  • Mediterraneo
И някой хакер като хакне компютрите,а няма хартиени документи,какво ще правите?!

Едва ще го преживея.

Ток и интернет от години са ми електронни фактурите, но на водата продължава да си е хартиена. Но водата я плащам с баркода, останалото си го теглят от сметката директно.

# 5 373
Скоро, и т.х. електронно. Чакаме. Няма да изоставаме от технологиите...

# 5 374
   За някои възрастни хора е трудно да се справят. Опитвахме се да научим свекърите, не се получи. Дори на един кратък курс за елементарни компютърни умения ги пратихме, специално за възрастни хора. Трудно им е, не се справиха. Нито компютър ползват, нито смарт телефони. Единият е малко под осемдесет, другият малко над. Майка ми се научи, но не беше лесно. Аз я учих. Един прост вайбър докато се научи да ползва, пак беше зор. Нека си останат хартиените фактури за желаещите, този въпрос ще се разреши по естествен път буквално през следващите 10-15 години.

# 5 375
  • Буркина Фасо
ще въведат такси за хартиени фактури и нещата бързо ще се оправят.
пощите искат да вдигнат таксата за услугата да разнасят фактурите по домовете, енергото иска да намали
разходите си.

# 5 376
Учудва ме колко бездушни са някои хора и как не могат да разберат, че има възрастни хора, за които по една или друга причина електронната фактура не е опция.  Нямат смарфон, не виждат добре, сами са, не могат да се научат,  и т.н., и т.н. 
Каква е тази нетолерантност и защо?
Противниците на хартиената фактура виждали ли са колко възрастни хора получават пенсията си от пощенските станции? ВСЕКИ месец, в студ или пек , те отиват да вземат пенсията си и дори чакат на опашка.  А биха могли да получават пенсията в банкова сметка и да пазаруват с дебитна карта.  Но много възрастни хора не могат да се справят с това.  Да , има някои, които се справят, но има и много , които не могат. И има много, които са сами и/или няма на кого да разчитат.
Бъдете по-човечни, бъдете по-толерантни към възрастните хора!

Последна редакция: вт, 09 май 2023, 12:14 от bgladybg

# 5 377
А колко от тия възрастни въобще ги отварят тия фактури? Според мен не са много. На колкото места съм живял масово просто се трупат около пощенските кутии и никой не ги взима или директно ги хвърлят в кошчето с рекламните брошури. После на касите на Изипей питат колко им е сметката.
А и както се спомена няма да премахнат хартиената фактура изцяло, а ще трябва просто да си я поискаш. Докато сега е обратното - трябва ти да се откажеш от хартиена фактура и масово хората не го правят, а просто директно ги хвърлят.

# 5 378
  • Сф
Някой да знае чий е този тел. номер 35929041551, звъня ми и тел го маркира като възможен спам? Гугъл нищо не ми вади.
Може и от някоя банка да е. Подобен звъня оня ден на мм и не може да върнеш обаждане. Оказа се някакъв пенсионен фонд. Неговия де. Така и не разбрах какво искаха точно. Май кредит да набутат. В момента тече някакво почти служебно разпределение на допълнителното пенсионно. Тия домашни и на мен като ми звъннат обикновено е от банката или звено с което работят . Когато мога вдигам. Глупости си говорим и така. Но не е измама определено. Лично аз си вдигам на подобни. Я презентация ,я нещо както писах. Ей, всъщност за презентации отдавна не са ни звънели. Телефоните ни не са тайни ,участваме в игри и тн. Не се притеснявам особено аз.

# 5 379
А колко от тия възрастни въобще ги отварят тия фактури? Според мен не са много. На колкото места съм живял масово просто се трупат около пощенските кутии и никой не ги взима или директно ги хвърлят в кошчето с рекламните брошури. После на касите на Изипей питат колко им е сметката.
А и както се спомена няма да премахнат хартиената фактура изцяло, а ще трябва просто да си я поискаш. Докато сега е обратното - трябва ти да се откажеш от хартиена фактура и масово хората не го правят, а просто директно ги хвърлят.

Възрастните хора отварят сметките си, те са с ниски пенсии и ги интересува колко дължат.  Неприбраните сметки са на по-млади или отсъстващи хора.  А и възрастните не слизат всеки ден до пощенските кутии.

Последна редакция: вт, 09 май 2023, 11:15 от bgladybg

# 5 380
Някой знае ли издават ли се болнични за почивните дни след празници в събота и неделя?
Например този понеделник за България беше почивен, но за мен работен. Детето ми се разболя и в понеделник не бях на работа. ЛЛ дали има право да ми издаде болничния от понеделник?

# 5 381
  • София-Младост
Да, има. Издава го днес, но да започва от вчера.

# 5 382
Много пъти съм вадила болничен лист от днес за вчера... тоест издава се с дата предходен ден.

# 5 383
Какво да сътворя с шепа малини и 500-600гр ягоди?
Нещо като леко коремче си представям? Може ли идеи и рецепти?

# 5 384
Някой ползващ приложението на Уникредит да има проблем с входа ?

Общи условия

Активация на акаунт