? Въпроси всякакви ? (2023 г.)

• 646 779
  • 14 838
  •   1
Отговори
# 5 490
Има ли тема за слънцезащита (за деца)?

# 5 491
Имаше..за възрастни. Може да е на по задни страници обаче..

# 5 492
Търсих в гугъл значение на думата "конфератор", но нищо не излезе за тази дума. Някой знае ли какво означава?

Да не е джаджа за конферентни разговори? Има такива спикерфони, слагат се по средата на масата и всички говорят и слушат.  Даже ние вкъщи си имаме една "Джабра", с чиято помощ говорим по-добре с детето.

# 5 493
Трябва ти само лява панта или и двете. Ако матрицата е ОК

# 5 494
  • София
А в какъв контекст е използвана тази дума?

Гугъл транслейт казва, че от немски е съвещател!?! а ако напиша der Konferator - връчващият. При разпознаване на езика дава от шведски но пише конфератор.
В dict.cc не дава никакъв превод от немски.

Един служител на ВиК София употреби тази дума   и се зачудих какво означава, потърсих в Гугъл набързо, нищо не открих.
Не е джаджа за конферентни разговори.

# 5 495
  • София
Къде слагате ( без да се замисляте ) ударението когато изговаряте името на църквата Света София?

# 5 496
  • Mediterraneo
На О, без да се замислям.

# 5 497
Къде слагате ( без да се замисляте ) ударението когато изговаряте името на църквата Света София?
Като на столицата. О.

# 5 498
Като град София, без замисляне.

# 5 499
  • Далечният изток
И на мен ми направи впечатление онази вечер репортер в телевизия неколкократно каза Света СофИя.

# 5 500
  • BG-DE
Произнася се като името, а не като града, както София Борисова например. Казваме Вяра, Надежда и Любов и майка им София.

# 5 501
Св. СОфия, но пък Ая СофИя. Демократично едно такова.

# 5 502
Може да е на Светицата така.Нямам представа, но разговорно не пречи.

# 5 503
  • Пловдив
От къде във ФБ да включа да ми показва всички коментари, а не най-уместни? И знам къде е за всяка публикация, искам да е постоянно включено за всички публикации.

# 5 504
  • софия
От къде във ФБ да включа да ми показва всички коментари, а не най-уместни? И знам къде е за всяка публикация, искам да е постоянно включено за всички публикации.
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт