Какво би ви накарало да сключите брак?

• 30 045
  • 1 246
  •   1
Отговори
# 225
Аз пък не мога да разбера тоя напън да наследявате чужди имоти.. нямате ли си ваши за наследяване, че към чуждите все гледате?

# 226
Аз пък не мога да разбера тоя напън да наследявате чужди имоти.. нямате ли си ваши за наследяване, че към чуждите все гледате?
Как така чужди ? Те са наши. Това е нашият живот, бил е общ. То това е смисъла на семейството. Иначе, сте отделно, само децата са ви общи. Ама, аз не искам само децата да са ни общи. Искам всичко да ни е общо.

# 227
  • у дома...
Не е приятна тема, но децата родени в семейство с брак имат едни права, а децата дори припознати не. Покрай пандемията на няколко мои познати починаха съпрузите. Децата сега вземат стипендия. Мисля, че и съпругите получават някаква помощ. Майка ми като вдовица получава част от пенсията на баща ми. Иначе имам приятелка която умишлено дори не записа детето на бащата, така или иначе разделени преди да роди.
Децата, които са припознати от бащата, имат абсолютно едни и същи права с тези, родени в брак. Детето ми взима стипендия по успех, може би си забравила. Взима наследствена пенсия от баща си. Такава би взимало и всяко едно друго дете, припознато приживе от починалият ми съпруг. Помощите от държавата и наличните суми по банковите сметки се разпределят по удостоверение за наследници. В което удостоверение фигурират всички деца на починалият, без да има никакво значение дали са родени в брак или са припознати.

# 228
Ох, добре, тези, на които не ни предлагат, много искаме, преглъщаме, въздишаме, ама за пред хората се правим, че ни е все тая.
А защо тогава подскачате?
В тези теми диалогът винаги стига до
- вас май не са ви поискали
- аууууу, а пък вас са виииии, ауууу, че сте велики

и други просташки сарказми, които нещастните бракувани с нула доказателства за ползата от брака някак не виждам да пускат.

# 229
  • София
Наследството е за децата. Партньорът да си съперничи със собствените си деца за него ми е странно. Поне да са чужди, че да има някаква логика, инак не знам!
Наследството би следвало да е за всички, като личният ми превес е за преживелия съпруг.
Ако по някаква причина е болен, възрастен и неспособен на самоиздръжка, спестените пари като двойка биха го обезпечили.
Ако децата виснат като лешояди първо перо - то ще съм се провалила на всички поприща.
Детето, та детето!

# 230
Как така чужди ? Те са наши. Това е нашият живот, бил е общ. То това е смисъла на семейството. Иначе, сте отделно, само децата са ви общи. Ама, аз не искам само децата да са ни общи. Искам всичко да ни е общо.

Е как така жилище на родителите на мъжа ти е общо? Жилището на твоите родители пак ли е общо? Кво общо имаш ти с имотите на неговия род и той с твоя?
Общи имоти, които сте купили заедно, след като сте станали двойка, могат спокойно да се напишат на двамата на името и без да имате брак и пак са общи. Но те са общи, защото и двамата сте участвали в придобиването им. Затова брак не ти трябва, а ти трябва да те пише в нот. акт, което е много по-добре от СИО.
Ама няма как жилище на баба му да е общо. То си е на баба му и той ще го наследи, и ще си е негово, защото е било на баба му. Ти кво общо имаш там?

# 231
"Родихме" сравнително късно децата ни и преценихме, че ще е добре да сключим брак, за да се наслядим взаимно със съпруга ми - в случай, че стане нещо с единия, другият да може спокойно да ги доотгледа до пълнолетие или до края на следването им. Ако само те ни наследят, има опасност едни необходими "пари" да останат блокирани до пълнолетието им. Също така не е добре хлапе на 18 да се озове с имоти изцяло на свое име, с които може да прави каквото си иска, без участието на родител.

# 232
Оо, абе недей така ти, Мая, за имотите.
Скрит текст:
Ако знаеш малко преди да си бием камшика с бившия какъв проблем изведнъж се оказа, че ако някой ден родителите ми ( към онзи момент здрави и прави хора) се споминат, нямало да наследи нищо от къщата им, пък нали, помагал основно с труд за ремонтите там, като реално се канеше някой ден ние да се намъкнем там наширочко и по възможност да прикоткаме и старата му майка. И то даже първо се започна с подмятания как някаква бабка от квартала го обработвала, а после си звучеше съвсем убеден, че ще се прецака. Че даже и псевдо-свекървата беше ходила на оглед. Ама не ние да я заведем, ами с приятелка инкогнито отишли да разузнаят. И същия тоя човек, дето хич не го интересуваше материалното, в един момент много взе да се..."окакАря", както казват дъртите баби. Емии, драги, като не се решаваш да предлагаш брак, сори. Току-виж бях приела. Ама то не може ем х.. до края, ем душата в рая.
Има си една вярна приказка, че каквото и да си говорим, в повечето случаи става въпрос за пари.

Последна редакция: чт, 05 яну 2023, 16:13 от LaCumparsita

# 233
  • София
Вече има брачни договори, в които има вариант и децата да наследят апартамента, но не могат да го продават. Всъщност брака и развода не ти уреждат никакви имоти. Това се прави отделно.
Въобще е леко правно неграмотно да се разчита на брачното свидетелство за имотите.

# 234
Значи питах мъжът ми кога един мъж предлага брак. Отговор - когато усети, че с този човек може да остарее.
Намерила си кого и какво да питаш.

# 235
В крайна сметка жената е бременна, тя ражда, тя излиза по майчинство, при раздяла почти винаги децата остават при нея
Май не е вече "почти винаги". Доста мои разведени познати си разнасят децата по 3-4 дни в единия, 3-4 дни в другия.
Един даже жена му го заряза и отиде да живее с нов мъж и остави 2 деца при стария, идва да ги вижда понякога, но не ги взема да спят там, може би новия не иска (не им знам точно историите, разбира се).

# 236
Защо е толкова важно за теб всички да имат сключен брак? Нещо ми  убягва причината за този интерес към семейния живот на хората...
Защото така е зададена темата.
 Закъсняла съм с десет страници, ама да си кажа, неправилно и леко обидно ми е мнението, че на 20-30 години има логика да се сключва брак, пък на 40-50 няма смисъл. Според моите си разбирания желанието да се сключи брак си е едно и също на всякакви години и не е продиктувано от материални съображения. Не, че не ми предлагаха фиктивен брак срещу 20к евро, но това си е друга тема. Макар че и там не ги вълнуваше на колко съм години 😂

# 237
Ето една ситуация.
Той има жена с която живее без брак,имат и дете.
Той си намира любовница.Тя забременява.
Неговата жена вдига скандал на любовницата.
И любовницата я пита
,,Ти коя си,че ще искаш сметка?Мислиш,че си му жена,защото имате дете?Ами ок,ама и аз чакам дете от него.Е,коя тогава му е жена?..
Май нито едната.
Вие как мислите?

# 238
maiathebee,
Точно затова съм се омъжила, за да не се налага да му искам на мъжа ми да ме вписва в нотариалните актове. Не искам да говорим за пари и имоти изобщо. Ето, той продаде наследствени ниви и парите от тях ги инвестира в общо жилище. И аз имам 1/2 без да се налага да искам да съм вписана.

# 239
Ако имаме деца, супер, ще наследят и мен, и него, ще живят спокойни, че имат дом.
Е, само деца ли е имал тоя човек ? Жена не е ли имал, че само децата ще го наследят ? Абсурд некъв, все едно мен ме няма, не съм съществувала в живота му. Само съм му осигурила наследници.

Изваждаш го от контекста. Казах, че имуществото, което имаме с мм към момента е наследено и ако имаме деца те ще го наследят това нещо. А не, че мен ме няма в картинката. Аз имам достатъчно и дори да не наследя мъжа си, ако имаме деца, хич не ме притеснява. Ако се разведем, пак не ме притеснява, защото няма да спя на улицата.

Общи условия

Активация на акаунт