Какво би ви накарало да сключите брак?

• 30 043
  • 1 246
  •   1
Отговори
# 975
Аз бях на 22-23 и реших да уча италиански. Записах се на един курс - отивам първия ден, само XX - шест момичета, една жена над петдесетте, учителката на около четиресет и аз единствен XY. Даскалицата въобще не чакаше първи стъпки, че закачки, че нишани... никакви такива. На третия ден - "Питагоре, не ти ли се ходи на плаж, можем да отидем до Златните тая събота". Работих в една игрална зала тогава, минваше през ден "Ооо здравей..." бум една целувка. Добре, че дойде някаква италианска фирма да строят басейни и тя заби като преводачка там. Щях да изгоря, а имах сериозно гадже. Жалко само, че куса не продължи и месец, и не проговорих италиански. Щях писмо да пиша на Моника Белучи.
Четиресет годишните са най-големите пожари.

# 976
Знаеш ти на какви курсове да ходиш Joy
А можеше да е курс за заварчици иначе.
Мъжкото съответствие на 40-годишните ХХ са 70-годишните Казанови. За няколко такива се сещам, които могат да скрият шапката на всеки 30-годишен. Напористи и напълно убедени в чара и възможностите си. Сигурно, ако ги питаш, и те ще твърдят, че са във възхода на плодовитостта си.

Последна редакция: сб, 14 яну 2023, 20:49 от LaCumparsita

# 977
Скрит текст:
Историята ,която знам аз е че първо тя е работила дълги часове нощни смени и той се  е усетилл че има нещо , след това изневярата пред бившата им квартира , заради детето той. Мислил да и прости ,но тя се изнесла. На новия му адрес идвала полиция ,защото той уж е бил , но без доказване.
И той е платил всичко по делата ,има глоба или около 70 или 80 часа обществено полезен труд.
Общественополезен труд? Теди, след елементарна справка в интернет излиза това: https://www.gov.uk/community-sentences
"Обществeнополезен труд в Англия се дава за престъпления като: увреждане на имущество, кражба, нападение. Може да получите присъда с общественополезен труд, ако: съдът смята, че е по-вероятно да спрете да извършвате престъпление, отколкото ако отидете в затвора; това е първия път, когато сте извършили престъпление; имате психично заболяване, коетo засяга поведението ви."
Според мен е осъден за нападение, не е рецидивист и затова се е разминал с глоба/общественополезен труд. Иначе продължавай да си вярваш, че не му дават да си види детето ей така, 'щото в Англия са много гадни.
Сама усещаш, че нещо не е наред, интуицията ти го подказва, но се опитваш да се самоубедиш, защото много ти се иска да се омъжиш.

# 978
Женския мозък не разбира, че един мъж ако иска да се жени - това не означава, че иска дете. Децата са много, много назад в мъжката листа с приоритети.

Не означава ако не го мисли. А в случаят го иска и подмята. Вероятно и си вярва.
Влюбен и не отчита възрастта.

# 979
Свекърва ми е 12+ години по-възрастна от съпруга си. Голямата любов, причина и за грозния развод с бащата на ММ.
Поддържана, слаба, младееща…., и така допреди 7-8 години, когато разликата им рязко пролича визуално. Тя е жена в 70-те, а той не е излезнал от 50-те.
Разликата няма значение, обаче до едно време. И едно е теоретично да си представяш как ще се чувстваш спрямо партньора си, съвсем друго е да го преживееш.
Много е хубаво да се самозаблуждаваме, че е важно как се чувстваме, а не на колко сме, но биологията се обажда в един момент. И не, нямат партньорска връзка, секс няма от много години, ревнува го от собствената си дъщеря. Познавам я от 20 години, и никога не съм предполагала, че ще се превърне в това, което е в момента.
А той съжалява, че е останал бе деца.

# 980
+100 за последното мнение.
Колкото и на “ималотакиваедниженинекатодругите”широкоскроеността да се пука по шевовете, рано или късно реалността ще ги захапе за задницата.
Не влагам никакво лошо чувство, напротив, просто падането от толкова високо ще е много болезнено, ако не се слезе на земята от сега.

Последна редакция: пн, 16 яну 2023, 05:36 от Анонимен

# 981
Свекърва ми е 12+ години по-възрастна от съпруга си. Голямата любов, причина и за грозния развод с бащата на ММ.... А той съжалява, че е останал бе деца.
Мъжът на леля ми също съжали, че няма деца. А са заедно цял живот. Взели са се млади - тя, разведена с 2 деца, той - ерген (10 год. разлика). Съгласил се е да няма собствени, но с времето започва да тежи това нямане, защото накрая остава сам, а тя си има внуци и правнуци. Когато той получи инсулт и беше на легло, брат му се грижеше за него. Колкото и да са близки и в добри отношения, не може да се иска от чужди деца да те гледат. Може би това подпали чувството му за самотност. Тъжно ми е за него, защото е добър човек, а няма вече какво да се направи.

# 982
  • Пловдив
Свекърва ми е 12+ години по-възрастна от съпруга си. Голямата любов, причина и за грозния развод с бащата на ММ.... А той съжалява, че е останал бе деца.
Мъжът на леля ми също съжали, че няма деца. А са заедно цял живот. Взели са се млади - тя, разведена с 2 деца, той - ерген (10 год. разлика). Съгласил се е да няма собствени, но с времето започва да тежи това нямане, защото накрая остава сам, а тя си има внуци и правнуци. Когато той получи инсулт и беше на легло, брат му се грижеше за него. Колкото и да са близки и в добри отношения, не може да се иска от чужди деца да те гледат. Може би това подпали чувството му за самотност. Тъжно ми е за него, защото е добър човек, а няма вече какво да се направи.
А жена му къде е била, че не се грижи за него? Т.е. леля ти?

# 983
И тя стара и болна. Кофти комбинация.

# 984
  • Пловдив
От там нататък - пълнолетен, вменяем мъж сам си е взел решение да остане без деца. Лично негово решение да остане с тази жена.

# 985
Скрит текст:
Свекърва ми е 12+ години по-възрастна от съпруга си. Голямата любов, причина и за грозния развод с бащата на ММ.
Поддържана, слаба, младееща…., и така допреди 7-8 години, когато разликата им рязко пролича визуално. Тя е жена в 70-те, а той не е излезнал от 50-те.
Разликата няма значение, обаче до едно време. И едно е теоретично да си представяш как ще се чувстваш спрямо партньора си, съвсем друго е да го преживееш.
Много е хубаво да се самозаблуждаваме, че е важно как се чувстваме, а не на колко сме, но биологията се обажда в един момент. И не, нямат партньорска връзка, секс няма от много години, ревнува го от собствената си дъщеря. Познавам я от 20 години, и никога не съм предполагала, че ще се превърне в това, което е в момента.
А той съжалява, че е останал бе деца.
Като са се взели той е бил на около 45 и пак без деца. Не му е виновна тя.
А тя може да не е на 70, а на 40, и пак да ревнува от 20-годишните, включително от дъщеря си.
Но да, много хора съжаляват за изборите си в живота. Един взима поредица от избори, които водят до определен резултат, друг няма късмет, това са си решения на възрастен човек / в случая голям мъж. Но грешните избори на партньора оказват влияние върху другия. Дали след време ще се появят съжаление за избора, огорчение, ненавист... Аз не желая да бъда в другия край на тези чувства.

# 986
  • София
Човек на 35 или 45 има достатъчно акъл да прецени ситуацията в момента и да предвиди някакво бъдеще. Ако няма акъл, не е проблема във възрастта или опиянението от любов.
Има някои основни аспекти на живота от типа на жилище, финанси, деца. По тези въпроси трябва да има някаква яснота и съгласие, защото иначе просто не става.

# 987
  • София
Аз затова не одобрявам толкова големи възрастови разлики за сериозни отношения. Винаги в даден момент възрастта си проличава, често младият партньор се състарява преждевременно, обикновено единият се налага да жертва нещо (деца, младежки живот) за да се нагоди към часовника на другия, и в последствие съжалява, че е изпуснал част от живота си. Накрая пък се оказва преждевременно в ролята на болногледач или овдовял.

Иначе за по-възрастния може да е доста сладко млад партньор за удоволствие. Предполагам пък по-младите има какво да "почерпят" от зрелостта, личностната изграденост и финансовата стабилност на по-възрастния (въпреки че далеч не всички такива връзки могат да се похвалят с такива екстри). Но за дългосрочни отношения, връзката, която е по-скоро в динамика родител-дете, вместо партньори, придобива съвсем друг облик.

А минусите далеч не са само за по-младия партньор. Когато удари самотата, неудовлетворението, чувството за пропуснати мечти на младия, връзката може доста да загорчи за възрастния. Може по-възрастният да се окаже в позиция постоянно да доказва, че е заслужил по-младия партньор, може да се наложи да преглъща изневери и опитите на младия да компенсира изпуснатото, може да стане обект на огорчението на по-младия, може рязко да остане сам на старини, в които вече е трудно да намери заместител.

Та минимум не трябва да се бърза. Въпреки, че доста от негативните ефекти на такъв избор изплуват доста по-напред във връзката.

# 988
Колко големи? За някои и пет години са много? При други пък има значително несъответствие между партньорите в биологичната възраст, при еднаква календарна.
За да избираме по ясни и точни критерии, трябва да се върнем в доста по-минали времена, като не пропускаме силно ограничената физиологична годност на жената. То ако можеше всичко да изчислим, нямаше да остават млади вдовици на 30-40 годишни “здрави и прави” мъже.

# 989
  • София
В случая, 15 години. Иначе то винаги може да се лежи на изключенията, ама повечето хора са си част от правилото.

Общи условия

Активация на акаунт