Всичко за всички марки гел лакове - тема 45

• 37 524
  • 723
  •   1
Отговори
# 240
На 1 (номер 8, бежов) и 3 са на коди, на 3 понеже ги скъсих, викам си ще пробвам с каучуковата база на коди, и планирах отгоре да нанеса цвят, но ми допаднаха и ме домързя, та ги оставих на базата само 🫣 Но дори и с нея, пак ги счупих като пораснаха, и се отказах тотално от всякакви бази, да живее акрилът 😁

Последна редакция: чт, 12 яну 2023, 12:02 от posh95

# 241
Лакирането под кутикула си е специфично и за него е много важно да се отвори хубаво джоб и птеригия да е добре почистен. Според мен най-добри резултати се получават с апаратен маникюр, защото с пламъка/моркова/безопасния накрайник най-хубаво се почиства и надига кутикулата и го казвам от личен опит. Даже при всеки нов слой е добре с пръчката пак да минаваш и надигаш, за да е хубав резултата. За по-прецизно и лесно може разнасянето на лака да го правиш с тънка четка. Иначе с римувър и избутване много по-трудно се постига този резултат, който изисква такова лакиране, не че не става изобщо, но е много по-трудоемко и пак не е същото. С апаратен маникюр надигнатата куткула позволява по-близко лакиране, а след края на маникюра се отпуска отново и вече е под нея.
Ето ти едно подробно клипче как се прави:(ей сега да го намеря и едитвам)
https://www.youtube.com/watch?v=AxYg7MNayu4
https://www.youtube.com/watch?v=2z9gTeb2goc&t=38s
https://www.youtube.com/watch?v=-aTR5ytzCTM
В първото е изграждане и с гел, но добре обяснява за това лакиране, второто клипче е самата техника подоробно обяснена така, че да няма затекло.
posh95, супер маникюри! Май за пръв път от много време има дама с акрил в темата. Супер е, особено като съм гледала как по-трудно и специфично се работи или просто на мен така ми се струва на фона с гел лаковете. Ти Цветен акрил ли слагаш или безцветен и горе лакираш? Ще е интересно да разкажеш за ползване на този продукт в домашни условия. Виждалала съм маникюристки, които лакират с акрил и са като лопати(американки ест.) и ми е изглеждало по-специфично и не ми е допадало, а твоите нокти са много тънки и хубави!

Последна редакция: чт, 12 яну 2023, 12:06 от karmilla

# 242
Гел лаковете на pretty са въпросните, за които не се сетих. Не знам с какъв акъл изобщо поръчах. Не правете моята грешка.. Аз дори направих алергична реакция.

# 243
Аз бързам да си изкажа мнението за акрила. Преди години, когато бях ученичка ми бяха изградили ноктите с акрил, няколко дни след това се опитах да хвана една топка, която се удари в нокътя ми, който се отлепи. Проблемът беше, че заедно с изграждането, ми се отлепи буквално част от нокътя и то в центъра на нокътната плочка. Виждаше ми се живеца и изобщо беше много гадно. От тогава маникюристката спря да използва акрил, а аз изпадам в ужас, когато чуя за него. Наистина много здрав материал, но за жалост с нулева пластичност. Бъдете внимателни!

# 244
А аз да попитам във връзка с изграждането на нокти дали тук има дами, които и това правят вкъщи, ако може да разкажат колко време им е отнело да се научат и дали си заслужава упражнението или по-добре да си отиде човек при професионалист.

Разглеждайки всичко по темата се чудя, понеже аз за ръцете нямам нужда от това, но за краката може би да. Много неспокосана форма имат ноктите ми там, с лак се пооправят / биват на вид, но най-добре би било май с професионален маникюр изграден и оформен по мой вкус. Търсих тема за педикюра, но намерих тук таме отделни мнения.

# 245
Кои са телесните на снимка 1 и 3? Много нежни. Гледах сега това клипче и се чудя дали може да се постигне такъв резултат само с избутване на кожички? Идеальный маникюр / Покрытие под кутикулу / Нанесение гель-лака встык к кутикуле - YouTube https://m.youtube.com/watch?v=L4vXeGGBjao

Е, как го направи да не й се разлее топа накрая, като сложи толкова много.
Може би като правиш друг човек и нокътя сочи надолу контрола е по-лесен, отколкото на себе си, докато пръста стои хоризонтален на масата.

# 246
Тук изграждаме всякак - с гел, акригел, долни форми, връхни форми, Гел х. Има много варианти и техники. Аз за крака съм малко по-резервирана, защото там е по-специфично, а понеже там държи по-дълго покритието и съответо по-рядко се сменя има опасност от много гадории - онихолизис, падане на нокът, зеленясване,гъби, бактериални инфекции. Получавала съм отлепяне на нокът от леглото след набиване и тъй като не съм го видяла от гел лак имах и бактериална инфекция. Набивала съм и двата нокъта на палците, които са изкухавявали и падали и пак късно съм виждала и с обикновен лак при смяна. Ако щете ми се смейте, но след такива случаи предпочитам да отида на педикюр и то при лице с ценз за медицински. И доста често си ги държа повече без покритие.Това е мое мнение и не ангажирам с него, нека идругите да споделят, но на мен изграждане на крака не ми допада - натоварва се нокъта, носим тесни обувки, набиваме си понякога ноктите, сега зимата са на затворено, тъмно и влажно пространство, което елюбима среда на гъби, плесен и бактерии и шансът за беля е по-голям. Само тънко покритие ми е ок, но другото като съм се напатила ми се струва ненужно. Тук момичета ползват даже белеща се база, защото държи доста дълго на краката, а е лесна за махане. Въпроснното изграждане, ако държиш много на него, е по-подходящо за лятото - тогава се вижда като сме с открити обувки и си заслужава цялата хамалогия, а като сме със сандали не си набиваме ноктите(е, освен ако не ритнем нещо на фол крак, което е еприятно, но схващаш логиката предполагам), те са на сухо и отворено и сменяме покритието често заради естетиката.

Последна редакция: чт, 12 яну 2023, 13:21 от karmilla

# 247
Разглеждайки всичко по темата се чудя, понеже аз за ръцете нямам нужда от това, но за краката може би да. Много неспокосана форма имат ноктите ми там, с лак се пооправят / биват на вид, но най-добре би било май с професионален маникюр изграден и оформен по мой вкус. Търсих тема за педикюра, но намерих тук таме отделни мнения.

Точно изграждане на краката е много лоша идея. Педикюрът трябва да е с максимално тънко покритие, тъй като с крак може да ритнеш, да го удариш, краката стоят понякога с неудобни обувки и тн и при дебело покритие/изграждане при удар директно ще ти замине нокътят заедно с изграждането, както е разказала по-горе съфорумката.

Кармилла, писали сме едновременно, напълно подкрепям.

# 248
  • София
И аз с ноктите на краката имам проблем с формата.. забелязах миналото лято, преди не се бях вглеждала толкова може би.. Палците са ми растеж нагоре, колкото и странно да е.. попринцип знам, че на повечето хора проблема е друг при палците и той е, че се получават забиване на нокътя отстрани, врастнали болезнено нокти в месото съотв. възпаления и такива неща, при мен това го няма, но фармата е ужас, като лопата са.. Тесни откъм кожите в основата на нокътя и разширявайки се в свободния край. Не знам какво е решението за това, досета съм го крепила положението с повече пилене отстрани дори няколко пъти вкл. и с препилени точки на врастване... за да изглеждат по-тесни 😐 иначе е ужас.. + това че не лакирам съвсем отстрани до края, за да може нокътя визуално да изглежда по-тесен. Засега това единствено съм намерила като решение. Изграждане не е добра идея,да.

# 249
Благодаря, ще се радвам да чуя и други мнения. На мен по някаква причина ми е по-трудно да си лакирам ноктите на краката, оформянето никакво го няма, докато за ръцете нямам проблеми.

Есмералда, мерси също за мнението. Чудих се за  изграждане защото просто ноктите ми нямат хубава форма според моите представи за естетика и се чудех дали така не биха придобили повече вид.

Явно с ЛоЛо имаме подобна ситуация с формата. И моите са като лопата, но честно казано оптичното издължаване без лакиране отстрани пак не изглежда особено добре според мен, иначе и аз това прилагам.

# 250
Това е често явление при много хора на ръцете нокътната плочка е една, а на краката няма нищо общо. Браточедка ми е с описаните от вас плочки, и още няколко приятелки са с такива проблеми. На ръцете имат хубава форма, а на краката друго -ген си е явно. Лакират си е и не им дреме, но явно всеки има различни желания. Една приятелка си беше набила на едно море много кофти палеца, веднага до кръв и паднал, после хвана гъби и  с години не можеше да гиоправи. Ходи в еин момент да и махат оперативно ноктите, за да израстнат чисти, а дали не е гаранция и не съм проследила. Преди това бяха станали от гъбите едни тесни имного завити, ако сесещате за какви говоря,  и не смееше да изгражда и оправя.
Може да пробвате педикюр при някоя педикюристка и да наблюдавате как оформя и какво пави точно. После да повторите у дома този процес.
Може би клипове също ще свършат работа. Иначе съм виждала в Америка много да изграждат с акрил и страшни работи се случват после долу. И рускини съ виждала с коментари по темата, та и аз като Есмералда мисля, че най-подходящо е тънко покритие, което се сменя чсто, за да се наблюдава какво се случва долу. Виждала съм варианти с тип гел х да лепят на ноктите на краката - колко е подходящо пак не знам. Мисля, че хубаво почитени кожи, петички, добре изпилени нокти с някое хубаво лакче са достатъчно красиви независимо от формата на самия нокът.

# 251
  • Gorni Bogrov
Здравейте,подкокоросана от вас и аз пуснах поръчка към Makeup.Днес пристигна,(този път бяха много бързи),едната ръбът база на клареса е като дъвка и се чудя дали да я върна иначе другите неща са ок.Не съм улучила единият цвят,но това не е проблем
Сега съм в издирване на маслено зелен лак,лак горчица,ако имате предложения ще съм много благодарна за такива цветове.

# 252
Аз много се заглеждам по крака лятото, затова търся варианти. Неподдържани пети и крака/нокти на краката не мога да гледам. Смея да твърдя, че моите са поддържани, просто оптически въпреки това не изглеждат добре каквото и да правя. Е, има и по-лоши неща на тоя свят. Между другото, нокътната плочка на ръцете не бих казала, че ми е особено красива, но бива, а вече оформени и лакирани ноктите ми си изглеждат доста добре. Не съм надарена с красиви нокти, но смятам, че изкарвам максимума от ситуацията.

Иначе лакирам ноктите на краката независимо от сезона. Чувствам се несравнимо по-добре, дори ако отгоре има чорап и обувка и никой не вижда.

# 253
Има типсове за крака и за лятото е вариант. Пак казвам - не знам до колко са ок, но са с архитектура и се лепят с база и ми изглежа по-лесен вариант от това да се изграждат самостоятелно, тъй като и за там си има чалъм, а от клипове съм виждала страшни работи от "майстори". Аз не обръщам внимание толкова на плочката, колкото да са чисти краката Grinning Ето линк(линкът е примерен, не съм търсила най-евтин продукт. При тъсене гледайте да е sot gel tips, тък като има press on fakee nails, които са пластмаски):
https://www.aliexpress.com/item/1005004892140551.html?spm=a2g0o. … gUid=7lZj5nF7BCks
cecko05, базата на клареса си е такава. Много гъста, точи се и особено, ако е студена. Затопляне преди ползване помага, но не на всеки се нрави за работа. На мен не ми е проблем, защото поне не се разтича, но много потрбителки се оплакват от нея. Пробвала съм и други, с които се работи много лесно. Ако не ти допада я върни и пробвай с някое коди, палу, фокс или някоя марка с по-течна консистенция. Потал базата на hd hollywood е хубава, но и при нея си има цака заради фолиото, сега поръчах на Rocks бази и ще кажа как са в сравнение с кларесата(предполагам са по-течни), има на лукстон, но на тях е им знам консистенцията, ЛоЛо тук хвали Палу като лесни. Ако няма да я позваш я върни/замени. Сега поне има продукти бол, дори и някои да сме ги разкупили.

Последна редакция: чт, 12 яну 2023, 14:04 от karmilla

# 254
Здравейте, знаете ли от къде мога да си поръчам или купя продукти на Руски гел лак Vogue?

Общи условия

Активация на акаунт