Паническо разстройство - 56

• 36 423
  • 763
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Интересното при мен е, че имам ир . Откакто пих золофт а ми се подобриха стойности на инсулин и кръвна захар. Флуанксола - огладнявам зверски от него, то съм склонна да вярвам , че бута кръвната захар. В крайна сметка психиатърката каза до го пия, та ще го мъча по една таблетка поне на ден.

# 466
  • София
Да споделя за посещението при пси.
Стори й се абсурдно намаляването на дозата на Стимулотона в такъв момент на обострено състояние, даде ми избор, оставам на намалена доза, вдигаме дозата на Стимулотона или пробваме със смяна. Питах я тя какво би препоръчала като подход - каза, че стсндарт е , ако хапа се е понасял добре при първия прием, първо да се пробва с вдигане на доза и ако не даде ефект след две седмици, се мисли за смяна. Избрах да вървя по този път, та сега минавам пак на 1 т Стимулотон следващите 4 дни и после 1 т сутрин и 1/2 т на обяд за две седмици и след това ми каза, ако реша да отида на вторична консултация. Искаше атаракс да ми даде , но й казах, че съм пробвала и не ми е ок с него и в крайна сметка реши, че ксанакс е най-подходящо по 1/4 от 0.5 сутрин обед и вечер за две седмици и още 1/4 при нужда. Така ще пробвам да действам, да видим, ако съм ок, ще отида пак да видим колко време да съм на такава доза, ако не съм ок, ще го мислим за смяна.
Enyo, питах я за стомашни проблеми от сертралин, каза, че по принцип е често срещан страничен ефект, но като цяло повечето АД го имали, но разбира се строго индивидуално. Сертралина по нейни думи най-мекия АД, можел да се съчетава с почти всякакви лекарства и бил с доста добра ефективност. Така че стискам палци да ти понесе и да ти свикне стомаха.

# 467
  • София
Аз днес бях на зъболекар. И тоя вика ще ти слагам упойка. Аз като замислих какво тежка химия съм погълнала, а и упойката ми вдървява половината лице и не мога да говоря после, а се налагаше - викам не. И той добре. И изобщо не изпитах болка. Та се зачудих дали от тези лекарства или по принцип.

# 468
  • София
Венчо, благодаря, че си питала Simple Smile Като ефективност и на мен ми казаха, че е добър, но този проблем с корема просто няма оправия. Точно 2 дни беше добре, като минах на Стимулотона, явно организма докато се ориентира и после пак си започна всичко постарому. В петък съм пак при пси, последен шанс му давам дотогава да се оправи и ще искам смяна, че вече не се издържа... Над 40 дни го пия и съм имал точно 3 дни, в които не съм имал проблеми.
При теб мисля новия подход е правилния. Стискам палци да се оправиш бързо!

# 469
Enyo преди 2 години един гастро беше ми изписал пулсет по 1т. Сутрин половин час преди храна и тези гелчета гастропротект рафт 3х1 след храна...трябваше да ги пия месец...много ми помогнаха....аз имах болки в корема и дразнене.. без киселини...А наскоро пих Мастиха,за която съм много благодарна,че ми я препоръча the demon по 1т сутрин разтворена във вода изпих 2 опаковки...те са по 20 в опаковка...
Георги защо толкова много не харесваш флуанксола? Аз го пих година и половина по 1т вечер..вече от 1 година не го пия и нямам проблеми със кръвната захар...пусках и инсулин и Хома индекса ми е супер...само гликиран хемоглобин не съм пускала още...Имам приятелка го пие 2 години и тя няма оплаквания...баща ми го пи година и половина,но той не иска да ходи на никакви изследвания...така,че за него немога да кажа нищо със сигурност...
Единственото гадно е че много се пълнее от него...незнам от него ли е...от серопрам ли е и от двете ли е...а клонарекс си пих 1 година от 0.5 по половин сутрин и следобед и по 1 вечер...също си го спрях без проблеми..

# 470
Защото този медикамент е стар, изписва се за реални психични болести от шизофрения сектор, защото уврежда много и през 2023 ползите му не са повече от вредите. И ме е яд на психиатрите, които го дават като бонбони, не пускат панели на пациентите и много висок процент хора вместо да оправят едно, почват да лекуват допълнителни ИР, диабети, сърдечни, чернодробни и други неща. Млади мъже под 40 на флуанксол дълго имат гарантиран развод или поне еленови рога, непълноценен семеен живот и какво ли не още. Ето това е причината да не го харесвам.

# 471
Интересното при мен е, че имам ир . Откакто пих золофт а ми се подобриха стойности на инсулин и кръвна захар. Флуанксола - огладнявам зверски от него, то съм склонна да вярвам , че бута кръвната захар. В крайна сметка психиатърката каза до го пия, та ще го мъча по една таблетка поне на ден.
Аз съм почти сигурна, че той помогна с качването на кг при мен и с отключването на ИР. И аз съм на 1т/ден. При мен лошото е, че флуанксол + АД е ок, само АД не е ок, само флуанксол не знам още, дали ще помогне. АД сам по себе си не върши кой знае каква работа. Две неуспешни смени на АД имам досега.

# 472
  • София
Надежда Х, а тази мастиха как ти помогна, какво действие имаше? Че само нея не съм пробвал...

# 473
# 474
Скрит текст:
Защото този медикамент е стар, изписва се за реални психични болести от шизофрения сектор, защото уврежда много и през 2023 ползите му не са повече от вредите. И ме е яд на психиатрите, които го дават като бонбони, не пускат панели на пациентите и много висок процент хора вместо да оправят едно, почват да лекуват допълнителни ИР, диабети, сърдечни, чернодробни и други неща. Млади мъже под 40 на флуанксол дълго имат гарантиран развод или поне еленови рога, непълноценен семеен живот и какво ли не още.
Ето това е причината да не го харесвам.
Съгласна съм, ама като само той влияе на тези натрапчиви мисли.
Надежда Х, да, от флуанксола се пълнее и после няма оправия, поне при мен, де.

# 475
Почти не се сещам за човек, приемал флуанксол 12+ месеца , и после ендото да не му е дал Метформин поне. Както и да е, темата е друга, просто за мен и без него може. Има АД, които се справят с натрапчивите мисли - золофт е от тях, анафранил, велаксин... Но за мъже отново са проблем. Золофта е по добре. В България няма Уелбутрин, иначе това е медикамент, който не пипа захарта и влияе положително при млади хора. Но пък докарва рак...

# 476
Почти не се сещам за човек, приемал флуанксол 12+ месеца , и после ендото да не му е дал Метформин поне. Както и да е, темата е друга, просто за мен и без него може. Има АД, които се справят с натрапчивите мисли - золофт е от тях, анафранил, велаксин... Но за мъже отново са проблем. Золофта е по добре. В България няма Уелбутрин, иначе това е медикамент, който не пипа захарта и влияе положително при млади хора. Но пък докарва рак...
Аз опитах с Велаксин и Бифлокс, не се получи. Кретам на едно Аритави + флуанксол.

Цитат
Почти не се сещам за човек, приемал флуанксол 12+ месеца , и после ендото да не му е дал Метформин поне. Както и да е, темата е друга
Напротив, темата е и за това. Аз съм такъв случай. Никога съм нямала проблем с теглото до започване на флуанксола. Лошото е, че и Метформин не ми понася добре.

# 477
  • София
Венчо, благодаря, че си питала Simple Smile Като ефективност и на мен ми казаха, че е добър, но този проблем с корема просто няма оправия. Точно 2 дни беше добре, като минах на Стимулотона, явно организма докато се ориентира и после пак си започна всичко постарому. В петък съм пак при пси, последен шанс му давам дотогава да се оправи и ще искам смяна, че вече не се издържа... Над 40 дни го пия и съм имал точно 3 дни, в които не съм имал проблеми.
При теб мисля новия подход е правилния. Стискам палци да се оправиш бързо!
Благодаря!
Пиши какво е станало като минеш в петък при пси.

# 478
Enyo мастихата премахна всякаква тежест,болки и дискомфорт в стомаха ми...сега вече не я пия и все още нямам оплаквания...
Аз също качих 20 кг и вече една година не пия флуанксол...гладувам ..работата ми е 12 часа на крак и не съм свалила и 1 кг...преди ядях колкото искам и каквото искам и си бях 48 кг...и при мен е така до преди флуанксола не съм имала проблеми с теглото..и понеже имам и базед и моят Ендо ми пуска 2 пъти инсулин...той е 9...серумна глюкоза между 4.2 и 4.8,Хома индекс 2,ендото казва,че всичко е добре и няма нужда от обременяване с глюкоза и че нямам ИР...даже веднъж тъкмо бях яла и ходих да покажа хормоните и той ме бодна с глюкомера излезе кръвна захар 6 и това е 10 Минути след храна...незнам само гликиран хемоглобин не съм пускала...но аз не съм го пила флуанксола и в по голяма доза от 1т вечер...Георги дозата има ли значение?А иначе познатата ми също пие серопрам и флуанксол от 2 години...тя е с Хашимото...и въпреки това си е 45 кг...не е мръднала...баща ми също въобще не е напълнял...

# 479
  • София
Георги, това с рака ме  побърква  (може би защото вече няколко пъти ме проверяваха за рак).Страх ме е асентрата какво ще ми докара....
А има ли генетична предопределеност в тези психични проблеми?. Ако майка/ баща са били така ? Моят психиатър май каза, че не....но аз си мисля, че да.

Общи условия

Активация на акаунт