Пишлето на бебето

 • 3 348
 • 35
 •   1
Отговори
# 15
 • Мнения: 279
Оголването на главата на пениса ина функция само за половия акт.
Колкото и бързо да се развиват децата в днешно време, надали някой очаква да започнат да водят полов живот, преди да са проходили.

# 16
 • Мнения: 2 960
😂така е да
Оголването на главата на пениса ина функция само за половия акт.
Колкото и бързо да се развиват децата в днешно време, надали някой очаква да започнат да водят полов живот, преди да са проходили.

# 17
 • Мнения: 10 800
Е вече наистина се обърках , на 12 сме при педиатърката за контр.преглед и ще се консултирам и с нея
Човек, щом хирург с реномирано име и 40 години стаж с деца ти казва, да не се прави (че после ще си водиш детето при него, да ти оправя бакиите), значи недей, каквото и да ти каже педиатърка. Тя после няма да ти оправя бакиите.
Гледай си детето дали чишка нормално и не се занимвай с глупости. Hands V

# 18
 • Добрич
 • Мнения: 933
Водила съм го и на лекари в Добрич и Варна,уролози и хирурзи,университетски преподаватели също.Всичко е на ред,детето уринира без проблем.И с кортикодтероиден крем съм мазала.Само че на 5,5 години препуциомът започна да се цепи ако не всяка вечер,то през вечер.Събуждане с писъци и рев до посиняване.Упойката как мислите,че се прави?Локалната директно в пениса.Възрастен трудно ще го понесе.Направихме процедурата с пълна.След изписването беше много щастлив,че вече не го боли,а ние си отдъхнахме.Тогава след около седмица започна сам да се забелва през 15 минути,час.Питах го защо го прави,а отговора беше:"Не искам пак да ме боли и да ходя в болница."Започнаха проблеми за това в детската,въпреки всичките ни обяснения и уверения,че вече всичко ще е наред и няма да го боли.Учителките знаеха и ни помагаха много.Родителите обаче възроптаха,какво било това нещо.Започнахме да посещаваме детски психолог,което продължи 2 години.В градината имаха заместваща учителка,пенсионерка,която го е хванала в тоалетната да се забелва и го беше наказала в килерчето ,защото правел "Мръсотии".От там разви тревожност и започна да си гризе ноктите до кръв,дрехите.Сега е на почти 12,трвожността и гризането ги няма,но нуждата от забелване си остана.Два пъти на ден да,но си остана.

# 19
 • Мнения: 10 800
Elfito, от всичко, което си написала, аз точно обратното тълкувам. Психологическата травма идва не от "незабелването", ами е започнала при вас след забелването.

След изписването беше много щастлив,че вече не го боли,а ние си отдъхнахме.Тогава след около седмица започна сам да се забелва през 15 минути,час.

# 20
 • Добрич
 • Мнения: 933
Ако го бях направила,така както го пише в старите учебници,бавно,в продължение на месеци,дали щеше да се налагат каквито и да е интервенции?

# 21
 • София
 • Мнения: 29 047
Възможно е пак да има интервенции. Неслучайно  с напредъка на медицината (и учебниците) препоръката е да не се забелва насилствено (бързо или бавно). Синът ми не е забелван, вече е на 11 и няма абсолютно никакъв проблем. Всичко се получи съвсем естествено, с израстването.

# 22
 • Terra incognita
 • Мнения: 12 308
Ако помислим логически, бебетата не се раждат случайно така. Природата е направила така, че да предпази пикочния канал от досег с патогени. Защо трябва да поправяме нещо, което е създала еволюцията? Човекшият организм, а и всеки друг такъв, е съвършен. Защо някой е решил, че трябва да поравя природата на един човешки орган?
Същото се отнася и за момиченцата, коитожбиват мазани и цепвани при срастване на входа на влагалището, което също е физиологично и се решава от самосебе си.

# 23
 • Добрич
 • Мнения: 933
Съгласна съм,че не трябва да се намесваме навсякъде.Спор няма,че по-добро от еволюцията няма.Но защо не се дава гласност на случаите,а те не са никак малко,които са в противоречие с новата норма?Или ние сме статистическа грешка?
Медицината е напреднала,да.Отхвърля такива интервенции,може би.Защо ако ги отхвърля наистина в развитите страни където има медицина,Западна Европа,Щатите,Канада е толкова широко застъпено обрязването, не само от мюсюлмани,а от всички?

# 24
 • София
 • Мнения: 29 047
О, ама забелвайте, давайте сокчета за захранване, може и апендикса да махате превантивно, защото може някога евентуално да се спука...
Моят съвет към авторката е да не рискува със забелването, защото рискът от вторична фимоза при тези случаи е съвсем реален.
Съвременната медицина, не тази от миналия век, не препоръчва забелването.

# 25
 • Terra incognita
 • Мнения: 12 308
Елфито, аз пак да попитам, защо не се дава гласност на случаите, които също не са малко, в които забелено момченце получава вгорично слепване и тук вече играе хирургическа интерврнция? Аз ,лично, познавам много такива дечица, а и чета из групите за такива случаи.
В Сащ може и да обрязват, но техните привички по принцип не са норма и не са еталон за нещо правилно.
Ето, аз живея в Западна Европа, тук нито се обрязва, нито се забелва ( според новите разбирания).

Последна редакция: пн, 09 яну 2023, 08:00 от VickyTaylor

# 26
 • Мнения: 1 064
Никога. (от майка му,разбира се.😃)

# 27
 • Мнения: 125
Аз не забелвах. Нищо,че педиатърката и познати забелваха. Само измивахме. После се ходи на прегледи, имаше пищене и така. От всичките десетина майки с момченца, само аз не забелвах и само аз си водих детето после на лекар. Нищо не казвам. Всеки си носи отговорността. Само за статистиката.

# 28
 • Мнения: 170
Повечето бебета се раждат с физиологична фимоза.До 3 год възраст трябва  само да се измива главичката,че се събира секрет.По  време на баня,от топлата вода се отпуска кожата и е по лесно.След това според мен,трябва да се посети хирург за мнение,ако все още има фимоза.
ПП колкото до пипането,не мислите ли,че може "да се заиграва",мъже.Mask

# 29
 • Мнения: 279
Аз не забелвах. Нищо,че педиатърката и познати забелваха. Само измивахме. После се ходи на прегледи, имаше пищене и така. От всичките десетина майки с момченца, само аз не забелвах и само аз си водих детето после на лекар. Нищо не казвам. Всеки си носи отговорността. Само за статистиката.
Тоест педиатърката е забелвала сина Ви, въпреки че е знаела, че не забелвате? И не Ви е казала да продължавате, след като веднъж го е направила? Ако това е така, най-вероятно синът Ви е нямало да има проблем, ако лекарката му си бе държала палавите ръчички върху нейните гениталии.
Защото веднъж забелено, трябва да се поддържа, иначе стават сраствания.

Общи условия

Активация на акаунт