ДЕКЕМВРИ месец мина вече, гушкаме си вкъщи малкото човече -- тема 1

• 22 860
  • 739
  •   1
Отговори
# 165
  • Русе
Цитат на: Викиту link=topic=1513669.msg458659
[img
//cdn.bg-mamma.com/b55h/lvaYK.jpg
Аз при плач пускам този микс с песнички от моето детсво. Любими са му.[/img]74#msg45865974 date=1673617930]
Аз се опитвам да него свиквам на бял шум ,че познавам дете на две години само така заспива...имаме една видра тя има бял шум, туптене на сърце, песнички...най-често като е заспал вече и го местя от слинга пускам туптенето на сърце (като запис на тонове се чува), а при плач от youtube пускам песнички от канала hey kids

Последна редакция: нд, 15 яну 2023, 22:17 от annchi

# 166
Дере се от сутрин от 10 до 5 сутринта всеки ден абсолютно всеки ден , не зная как изкарва без сън , единствено спи от 5 до 10 с едно хранене в 7 в просъница( но си го търси) Преграква и пак се дере , пищи ,плаче направо в чудо съм се видяла иска постоянно да е в ръцете ми и да ходя .Погачата и е във вторник а аз все още като изляза с количката се дере с пълно гърло и се връщам камо ли дрехи да си взема за църквата поне ( тъй като нищо от старите не ми става), дори на изписването бях с анцунг , направо ме знам.Ще изчакам 3-4 дни дано и при нас съане това чудо с лефакса !

# 167
При нас рева беше от 19:00 до към 21:00 някъде, със сълзи и заикване 🥺 много жална.. представям си на вас какво ви е! Дано помогне Лефакс както помогна на нас!

# 168
Steliqna89 Напъва си се горкото от както започнаха коликите... 😔

IrenB и нашата много будува и се дере..  И не иска да спи през деня.
Вчера спа само час в слинга, и час в баща си следобеда. Цяла вечер плака и храних общо четири часа... и после заспа от изтощение 22ч до 4.30ч, за първи път такава пауза, изкара 8 часа без хранене.
Редувам немския Лефакс и Колийф, сякаш има някакъв ефект, не знам...
Мисля че просто трябва да чакаме да мине от само себе си...не ми се мисли колко още.

40 прави вторник, ще ида за молитвата, а погачата ще правя другата неделя, сигурно ще мине в дондуркане и рев, но каквото такова.

elistoy бебчето като пръцка и се изхожда спокойно ли е или се напъва? Аз също сега започнах пандата с надежда да не се напъва чак така милото.

Последна редакция: нд, 15 яну 2023, 05:32 от elistoy

# 169
Момичета, не зная дали е удачно да поствам тук, но днес ми остана време да разчистя скрина на бебоците и отделих дрешки, които са малки. По скоро долни бели обикновени бодита с къс ръкав и бели обикновени ританки размер 62. Ползвала съм ги като бельо под ромпърите. Имам някои пижамки пак 62 размер. Пуснала съм ги във фейса на символични цени. Ако някоя прояви интерес. Растат много бързо и са много големи близнаците. Поръчвам дрешки размер 6-9 месеца.

# 170
Благодаря ви за подкрепата относно липсата на кърмене! Тук всички сте повече от прекрасни! ❤

IrenB, толкова съжалявам, че няма кой да ти помогне да си поемеш дъх. Аз лично не знам как щях да бъда без мъжът ми, с депресия или не, просто е изключително натоварващо да си 24/7 на разположение особено на бебче със страшни колики. Пращам ти виртуална прегръдка! Коликите все някога трябва да отшумят и да почне да спинка повече!

Ние вчера бяхме на педиатър за първи преглед (не знам дали е втори, защото имахме такъв вкъщи след изписването, но той беше кратък). Наддала е 1кг от теглото от изписването, вече е 4200гр 🎉. Дори педиатърката каза, че е с развита мускулатура, защото не ѝ хареса на едната подложка та се завъртя сама настрани както ѝ е по-удобно 😅
Не знам дали съм писала, но тя има ситни пъпчици по лицето и главичката от около две седмици. Погледнаха ги пак, уж само с водичка да мием и ще минат. Мисля ако не минат до 2-3 месец да я водя на дерматолог или пък ако излязат и на други части от тялото. Аз съм много пъпчива и с ужасно чувствителна кожа, така че не ме изненадва да се “чисти” наистина от моите хормони. 😬

Все още приема Колийф и от вчера и Еспумизан Л. Педиатърката каза, че по рецепта 25 капки са прекалено много, та даваме само по 10 капки и то след 17ч. Вчера общо дадохме 3х10. Следим сега да не я запекат, но пък и двата пъти като ги давахме и докато се храни моощно напълни памперса 😃 Стискам палци да не я запекат (ако помогнат), че предпочитам колики и рев пред запек и клизми.

# 171
  • Варна
Честно да ви кажа давам капки за колики, но си знам че вечер 2 часа си има рев. Да ,различно е спрямо преди Лефакса, но пак си плаче жално и крещи. Разходки, песни, упражнения ...просто като мине времето и сам се изключва. Общо взето между храненето в 20 и 23 часа е така.  На другите хранения няма проблем ,снощи пак е спал върху мен един час след като се е нахранил. А сутринта поспа малко събуди се и беше спокоен в леглото си, оставих го да си говори след време го гледам яко омазан😁повръщал пипал с ръце изобщо беше страшна картинка  въобще не съм чула да повръща, то си изтичало  чак на гърба беше мокър 🤷
Веси браво за близнаците да са живи и здрави и така да си растат, ние уж растем ама  още обуваме ританките от изписването 🤷😁някои ромпърчета 56 размер вече махнах, че трудно обличам, предпочитам малко по големи да са му

# 172
  • Вестерос
И аз миналата седмица махнах няколко  56 размер ромпъри и бодита.
Вие под ромпъра и ританки и блуза слагате ли бодита? Аз моята е обличам с ромпър на голо или е с ританки и боди с дълъг ръкав/ блуза, без бодита с къс ръкав. За погачата й бях сложила боди с къс ръкав под блузата и се опъпчи от претопляне по бузите и гърдите, даже имаше и в косата.

# 173
Аз също слагам ромпъра на голо. А ако е с ританки, е само с боди. Също прибрах вече доста дрехи 56. Имам няколко много симпатични ромпъра и гащеризони. И аз съм ги пуснала на символични цени от 4-5 лева. Ако някоя търси и има интерес, ще пратя снимки

И аз миналата седмица махнах няколко  56 размер ромпъри и бодита.
Вие под ромпъра и ританки и блуза слагате ли бодита? Аз моята е обличам с ромпър на голо или е с ританки и боди с дълъг ръкав/ блуза, без бодита с къс ръкав. За погачата й бях сложила боди с къс ръкав под блузата и се опъпчи от претопляне по бузите и гърдите, даже имаше и в косата.

# 174
  • Вестерос
Аз мисля най-хубавите да си ги запазя, още не ми се продават, може да имам второ 😁😁

# 175
Аз под ромпърчето слагам боди потник, но то много зависи каква е температурата у вас. Вкъщи е около 23 градуса, в хола става около 24 като готвим и стоим повече там. Заради бебето вдигнахме навсякъде с 1 градус подовото, че преди бяхме на 22-23.

Иначе аз реших да пропуснем погачата.. много ме е страх от вируси, всичко живо около нас е болно включително и нашите 😳

# 176
  • София
Моят бебко прави 1 месец днес. И аз сортирам дрешки вече не може да си опъва свободно крачетата в тези за новородени. Мерихме го с ролетка и е 60 см Grinning (ако правилно сме го измерили), голям скок за 1 месец. Донесоха ми торба с дрешки от друго бебенце и сега ще ги сортирам Simple Smile. Жал ми е да прибера старите, толкова са ми мили и се надявам да имаме и друго бебе и да ги ползвам за него. Ще си ги пазя, времето лети направо Simple Smile.

# 177
  • Вестерос
Аз под ромпърчето слагам боди потник, но то много зависи каква е температурата у вас. Вкъщи е около 23 градуса, в хола става около 24 като готвим и стоим повече там. Заради бебето вдигнахме навсякъде с 1 градус подовото, че преди бяхме на 22-23.

Иначе аз реших да пропуснем погачата.. много ме е страх от вируси, всичко живо около нас е болно включително и нашите 😳
В нас е същата температура.

# 178
  • Варна
И ние държим максимум 23 градуса, но му слагам  боди къс ръкав, защото все му обличам малко по-големи ромпърчета или блузки (за мое удобство 😁) и винаги е голичълк около раменете, а бодитата му седят по плътно и го завивам малко над кръста. Свикна ръцете да са все навън затова горната част повече я обличам, че рядко е завит .
В тази връзка ръцете и краката на вашите бебчета топли ли са? При нас ръцете са винаги студени,но са все навън и в устата,но и крачетата често са така затова под ромпъра му слагам чорапки, че както ви казах те са му малко широки
Приготвих една торбичка с необличани дрешки(въпреки, че нямах много и не бях вземала от познати пак останаха такива 🤷) за приятелка, която роди след мен . Тези, които обличам всекидневно са ми скъпи (не стойностно)може би ще си ги пазя.

Последна редакция: нд, 15 яну 2023, 18:58 от Викиту

# 179
И ние обличаме само с боди+ританки през денят, но като спи в гнездото я завиваме с одеалце. Дали пък не я претопляме? Но пъпчиците са по лицето, което е открито. Държим 22-23 градуса вкъщи, ако напече слънце може да стане макс 24.

Нощем е само по ромпър. Пробвах боди с къс ръкав+ромпър, дори си купих 5бр от НМ, защото нямах никакви, но ми се стори потна след спането така и се отказах. Пробвахме и чувалче, но най ѝ е удобно засега с одеалце, защото мнооого шава. Постоянно я завиваме отново, но и отвита хич не ѝ пречи. Спим на 20-21градуса.

Общи условия

Активация на акаунт