ДЕКЕМВРИ месец мина вече, гушкаме си вкъщи малкото човече -- тема 1

• 22 856
  • 739
  •   1
Отговори
# 195
  • Вестерос
Аз ползвам на Нук с биба М, заради АМАР. Доволна съм. От тези, които ми показахте тук с термометъра.
И ние направихме кошарата да е с наклон. Вече спи там от почти седмица, откакто ММ се върна от командировка. Ами... Ставам по сто пъти на вечер. Като примрънка нещо и съм скокнала. Снощи пак в два и нещо заспах и в 5 ме събуди да яде. После спах от 6 и нещо до 8:30. В транс съм, а имам дело..

# 196
Никола го кърмя, но не можах да махна нощното хранене. На 23 януари ще стане на 2 месеца. Много съм уморена, болят ме мускулите и костите. От неспането съм като парцал, въпреки че пия витамини за кърмачки. Понякога додавам АМ, за да спи през нощта, но не се получава . Вие как се справите с умората?

# 197
Аз идвам с питане към естествено родилите и с епизиотомия? Имате ли оплаквания? Моите конци паднаха бързо ама кажете честно имате ли неприятна миризма? Не разбирам от изчистването ли е още или има някакъв проблем 🤷♀ няма кого да питам, ще отида при АГ тази седмица ама все пак.. имам и явно незарастнали вътрешни шевове и ми зацапва малко. Гледам се с огледалце ама не виждам много 😀🫣

# 198
С баткото ползвах шишета на NUK и бях много доволна, с каучукови биберони. Сега пак съм с такива - даже някои са от баткото, защото са стъклени. Купих само две малки стъклени нови и сега като вдигнем дозата и те са малки, ще си ги оставя за вода и чай

# 199
Блонди, аз имах лека миризма първите 1-2седмици, лекарката помисли, че е забравила марли, но не беше така. Конците ми стояха повече от месец, е, не всички, но последните 1-2възелчета се застояха почти до 40-я ден. Все още имам дискомфорт и не намалява, споделих с АГ, каза, че видимо нямам проблем, може някой нерв да е бил засегнат..

С каката ползвах стъклени Авент- пазя ги и съм купила 2 биберони, чакат да бъдат ползвани. Залъгалката също е на Авент, хареса я 1 идея повече от Нук, която бях взела първо. Явно формата на бибата на Авент й наподобява зърното ми🤔, че Нук, която е различна като форма, 1 път не успя дори да я засмуче.

# 200
И аз имам още 1-2 възелчета, които не са паднали и някакво спорадично червено течение.. вече 35 ден след раждането 🤷🏼♀ чудех се дали не е цикъл, но е много слабо 🤔 и при мен има някаква по такава миризма, но АГто нищо не каза, даже коментира че всичко изглеждало много добре и се чудеше, защото още имам течение, при това по-ярко червено от лохиите.

Аз пък като се видях долу на огледало и се стреснах 😳 Не съм епизиотомия, но имах много големи разкъсвания и то направо.. Дано свикна с новото усещане и дано нямаме проблеми с ММ като започнем отново да сме интимни. Вече забравих какво е това чудо наречено секс 🤣 ММ отброява дните до 40 ден, след който АГто каза че имам свобода за всичко включително и тренировки 😎

Аз идвам с питане към естествено родилите и с епизиотомия? Имате ли оплаквания? Моите конци паднаха бързо ама кажете честно имате ли неприятна миризма? Не разбирам от изчистването ли е още или има някакъв проблем 🤷♀ няма кого да питам, ще отида при АГ тази седмица ама все пак.. имам и явно незарастнали вътрешни шевове и ми зацапва малко. Гледам се с огледалце ама не виждам много 😀🫣

# 201
Aз не съм имала неприятна миризма, но понякога ми се схваща клитора 🙄 много е неприятно не знам защо е така, надявам се да мине. Иначе конци си имах до 30 ден, лохиите ми минаха и след 3 дена ми дойде цикъла 🤷‍♀️. Нямам думи 2 месеца все нещо изтича, днес ми е 6 ден и се надявам утре да се приключи вече 😁

# 202
Мале започвам да си мисля, че много го обиличаме нашият юнак. У нас е 22-24 градуса /вечер е 21-22/ и той е с боди с дълъг ръкав и горе ромпър или блуза и панталонче. Като спи го покриваме с плетено одеало. 🤯 Знам че то трябва е да е облечено "с каквото съм облечена аз + една дрешка отгоре". Постоянно се боря със всички, включително и ММ, че не трябва да е много облечен и така завит, но всички само ми се карат дори мислят че и това му е малко. 😒 За сега не виждам да е претоплено(няма петънца, спи добре).

# 203
Нук не знам дали ще ѝ хареса, защото имахме каучуков биберон на Канпол (подарък от някъде) и хич не го хареса като е свикнала на другите 😅 Май и аз така ще направя, ще взема пак Авент за да си ползваме малките шишета за вода, чай, Пандата.

Иначе относно Пандата в СоФармаси я гледах, че е 77лв, но да знаете, че в Гален все още си е 61лв. Егати разликата…

Аз съм с епизиотомия и си имам миризма от няколко дни ама реших, че е от лохиите още. Аз още се чистя, мисля.. 😅 Имам някакво бледо розово течение, понякога слабо, понякога силно. Много ми е странно като не знам кога ще свърши това нещо 😑 Тези, които вече сте и с цикъл… четох, че първият бил по-обилен, вярно ли е? 😃 Аз по принцип си имах обилен и ако този трябва да е повече пак ще си купувам превръзките за родилки. 😬

# 204
Аз имам странно жълтеникаво и лигаво течение.Явно са още лохии(50ден).Иначе АГ ми  пусна цитонамазка(която дори ни усетих кога е взела и не съм убедена колко е реална) и микробиология .Добри са резултатите.Ще пусна отново при тази ,която ми следи бременността.На нея си имам пълно доверие.
Моето бебче все е в пъпки и атопичен дерматит милото.Дано се изчисти скоро.Пъпките май са от претопляне,защото спи върху мен и страшно се изпотяваме двамата. Има ли друго бебе с лющеща се кожичка около веждите?С какво мажете?

# 205
Нук не знам дали ще ѝ хареса, защото имахме каучуков биберон на Канпол (подарък от някъде) и хич не го хареса като е свикнала на другите 😅 Май и аз така ще направя, ще взема пак Авент за да си ползваме малките шишета за вода, чай, Пандата.

Иначе относно Пандата в СоФармаси я гледах, че е 77лв, но да знаете, че в Гален все още си е 61лв. Егати разликата…

Аз съм с епизиотомия и си имам миризма от няколко дни ама реших, че е от лохиите още. Аз още се чистя, мисля.. 😅 Имам някакво бледо розово течение, понякога слабо, понякога силно. Много ми е странно като не знам кога ще свърши това нещо 😑 Тези, които вече сте и с цикъл… четох, че първият бил по-обилен, вярно ли е? 😃 Аз по принцип си имах обилен и ако този трябва да е повече пак ще си купувам превръзките за родилки. 😬

Много ми беше обилен цикъла след лохиите и много продължителен. Обикновено ми е по 5 дни. Сега отиде сигурно 10 дена. Свърши ми и след това пак ми дойде. Thinking
Другата седмица мисля да отида на вторичен след секциото да видя дали всичко е нормално.

# 206
  • Вестерос
На Ралица й се белят веждите. Мажа ги с колд крема на мустела

# 207
Боже колко сте изписали, едва смогнах да чета .
Тъкмо щях да питам и аз за лохиите дали само при мен продължават вече 40дни , успокоих се че не съм сама с това течение . Аз на 20 ще съм на първия си преглед и умирам от притеснение дали ще ме “пипа” отдолу . Нямам болка ,мисля че е на психическа основа .
За падането на косата , моя е много смешен . Вече лека полека му излиза нова косичка , само отпред му оплешивя . Аз съм се родила с много повече коса от него и цялата ми е опадала .
Аз кърмя на поискване и най омразната ми дума напоследък е “Огладня “ . Нощното кърмене нямам намерение да махам , много ми е малък , а и незнам как да го махна, ще се скъса да реве . Вечерта понякога на час и половина иска да суче , трудно е но това е положението.
Аз да питам само ние ли сте толкова неорганизирани . Не че преди детето сме били супер точни , но сега е някакъв ужас . Ще си лягаме вечерта , докато си легнем процедурата е 2часа , ще излизаме някъде ,пак същото . Започва се -кърмене , газове , смяна на памперс , повръщане , сменяне на дрехи , пак кърмене , пак газове и ако имаме късмет чак тогава си лягаме или успяваме на излезем . Навсякъде закъсняваме , немога да свикна с тези всички процедури и немога да се организирам . Само аз ли съм така ?
За обличането , откакто я няма свекърва ми , няма кой да мрънка че било голо детето . На 20-22градуса спим , той е с боди с къс ръкав  и ромпър , задължително бос и в чувалче . Аз пък без спален чувал незнам как се справяте . Ако бебо е без чувал 100% ще е отвит , да не говорим за страха ми да не се задуши от завивка . От ден първи е в чувал и когато е за пране,  дори една вечер когато спи със завивка ми е супер трудно .

# 208
  • Вестерос
Малко инфо от Ася Демирева
"Бебето ми си лапа ръцете! Значи е гладно!"
Всъщност не!

Има няколко причини, поради които бебето може да си лапа ръцете и гладът е такава за много кратко време.
💥 Новороденото бебе няма координация на крайниците. Работи предимно рефлекторно и всеки път, когато нещо докосне бузата на лицето му, то се обръща и търси да суче. И, понеже крайниците буквално "се реят" около лицето, те най-често са обект на сукане.
Всъщност бебето, което е на няколко дни, до 3-4 седмици, често опира лицето си в различни места и това задейства рефлекс на търсене, а от там и често родителите считат, че човечето е гладно.
За съжаление гладното новородено може да спи дълбоко, а преялото да не може да затвори очи и да търси да суче, защото всъщност го боли стомах.
С две думи - търсенето не е абсолютен сигнал за глад, а сънят не е абсолютен сигнал за ситост.
💥 Бебето на 6 и повече седмици вече открива, че тези неща, които случайно преминават пред очите му, са негови и подлежат на командване. Първата му работа, когато установи това, е да прояви интелект и да започне да ги суче, за да си помогне преглъщането на слюнката.
Повечето родители държат бебето да е в хоризонтално положение и се стараят да не го носят, за да не се учи "на лигавщини". (носеното бебе се учи само на любов)
След 6-а седмица обаче, се задействат слюнчните, слъзните, мастните и потните жлези. Представете си, че устата на бебето ви започва неконтролируемо да се пълни със слюнка, която то не сварва да преглътне. Често лежи и сякаш от нищото "се дави", като след това бърза да си налапа ръцете - ето това е знак за абсолютен интелект! Бебето си помага, за да съумее да преглътне цяяяяялото това количество слюнка, което изпълва устата му.
Не. Не е гладно през 30 минути. Даже би се дразнило ако толкова често му предлагате да суче.
💥 Обикновено сукането на ръцете след 4-ия месец се обвързва с начало на процеса на никнене на зъби.
Този процес е дълъг и на етапи, затова - примирете се, че ръцете на бебето ви вечно ще са в устата му.
В крайна сметка то така опознава света.

# 209
  • София
Далеч съм от мисълта, че съм измислила топлата вода или че е панацея, обаче повиването при нас работи прекрасно! Много се дърпах, чисто психологически ми беше трудно да му прибирам ръцете в пелена (ние имаме пелени за повиване с цип, може и чувалчета да се водят), обаче с тях дневният сън се подобри осезаемо.

А за дрехите, аз съм много екстремна и спи направо гол като чета 🫣

Още не съм му давала шише за нищо, но май не е зле да пробваме от време на време, че потенциално да мога да мръдна спокойно за повече от час-два. Ей сега например почваме да кроим схема да се подстрижа и сигурно ще идем тримата и мъжът ми ще го разхожда в района, докато съм в салона 😅

Общи условия

Активация на акаунт